Több mint száz év Szeged fölött

2017. április 30., vasárnap · Egy hozzászólás

li2_repulonap_szeged2_gs

A szegedi aviatika egyidős a magyarral, múltja a XVIII. század végéig nyúlik vissza. A reptér 102 éve működik, de kezdetben katonai és nem sportcélokat szolgált. Napjainkig követtük végig a város Ikaroszainak történetét. Tovább »

Hetven év, hetven könyv, hetven írás – Tandi Lajos estje a Somogyiban

2017. március 6., hétfő · Hozzászólok

Tandi Lajos újságíró, szerkesztő 70. születésnapja alkalmából könyvbemutatóval egybekötött ünnepséget rendez a Somogyi-könyvtárban a Dugonics Társaság, valamint a Szeged folyóirat szerkesztősége. A program március 8-án, szerdán 17 órakor kezdődik a könyvtár első emeleti folyóiratolvasó-termében. Tovább »

Péter Lászlót a városházán köszöntötték 90. születésnapja alkalmából + FOTÓK

2016. január 26., kedd · Hozzászólok

peter_laszlot_koszontik007kf

Kedd délután a városházán köszöntötték a 90. születésnapját január 21-én betöltött Péter László irodalomtörténészt, nyugalmazott egyetemi tanárt, Szeged díszpolgárát.
Tovább »

A Dugonics Társaság célja 121 éve azonos + FOTÓK

2013. március 27., szerda · 6 hozzászólás

A Dugonics Társaság közgyűlése ügy döntött, a mindenkori polgármester, megyés püspök mellé tiszteletbeli elnöknek nevezi ki a mindenkori rektort, így Szabó Gábor is tagja lett a tisztelt grémiumnak. Novák István halála után megüresedett a Dugonics Társaság elnöki széke, az új elnök Pajor László, az SZTE Urológiai Klinikájának igazgatója lett.
Tovább »

Dugonics 120: „Szeged irodalmáért, művészetéért és tudományáért”

2012. február 26., vasárnap · Egy hozzászólás

120 éve alakult meg a Dugonics Társaság. Magángyűjtemények ritkaságai gazdagítják a Somogyi-könyvtár a jubileum alkalmából rendezett kiállítását, mely a társaság történetét napjainkig kíséri végig. A Szeged irodalmáért, művészetéért és tudományáért – 120 éve alakult a Dugonics Társaság című kiállítást február 28-án kedden 14.30 órakor nyitja meg Péter László irodalomtörténész.
Tovább »

Függönyestélyi és műanyag kosztüm + FOTÓK

2011. április 9., szombat · Hozzászólok

Középiskolás divatbemutató az IH-ban

kozepiskola_divatbemutato_it (19) „Szivárvány Szeged Egén” címmel mutatták be saját maguk által tervezett és készített ruhakölteményeiket a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola valamint az SZSZKSZ Kossuth Zsuzsa Tagintézmény tanulói. Az Ifjúsági Házban több mint 50 diák szereplésével rendezték meg a Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozatának Szegedi Középiskolások VII. Divatbemutatóját.
Tovább »

Kedd: José Cura ismét Szegeden énekel

2009. április 27., hétfő · Hozzászólok

Kedden este újra fellép Szegeden a világhírű argentin tenorsztár, José Cura, aki legendás szerepét, a Cavaradossit énekli Puccini Toscájában, a Szegedi Nemzeti Színházban. A Kisszínházban zenés irodalmi est lesz Simó Józseffel és az Ismerős Arcok zenekarral Wass Albert emlékére, folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata, és este Zhang Yu Carolyn énekművész koncertjét hallhatjuk a Reökben. Lesz Pont4-koncert az IH Caféban, szereplőválogatást hirdet az Szegedi Egyetemi Színpad, a Dugonics Társaság Radnóti Miklós-emlékestje lesz a városháza dísztermében, és bemutatják a visegrádi országok irodalmi antológiáját. A Nemzetiségek Házában vendégeskedik Dinnyés József daltulajdonos, Magda Dávid orgonahangversenye lesz az Alsóvárosi Ferences Templomban, a Millenniumi Kávéházban a Kravaiar zenekar koncertjére várják a közönséget. Kelet-Afrikába kalauzol a Közéleti Kávéház rendezvénye, jó filmek és jó bulik várnak mindenkit kedden délután és este. Tovább »