Több kártérítés a Down-szindrómásoknak és szüleiknek

2016. február 2., kedd · Hozzászólok

1024px-US_Army_52224_Buddy_Walk_-_Leija

Úgy értesültünk, hogy jelentős változás állt be az orvosi műhiba következtében fogyatékossággal született gyermekek kártérítési lehetőségeit illetően. Erről a témáról kérdezzük Varga-Orvos Zoltán egészségügyi szakjogászt, orvos-jogászt. Tovább »

Szeged is csatlakozott a Down-szindróma világnapi rendezvényhez + FOTÓK

2015. március 20., péntek · Hozzászólok

SZS20150320_0321_kihivas_megyehaza_012Konyhakesztyűben fűztek gyöngyöt, saját homlokukra írták a nekik diktált számokat és memóriájukat is tesztelhették a résztvevők a Down-szindróma világnapján, amelyhez Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozott.
Tovább »

A Down-szindróma világnapjára érzékenyítő programmal hívja fel a figyelmet a Csongrád Megyei Kormányhivatal

2015. március 19., csütörtök · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozott az országos kihíváshoz, így a hivatal Rákóczi téri épülete lesz az egyik helyszíne annak a játékos érzékenyítő programnak, amely a down-szindrómások sajátos világába kalauzolja el a részvevőket.
Tovább »

Az ország legkorruptabb ügyének választották az elrulettezett szegedi óvodát + FOTÓK, VIDEÓK

2015. január 13., kedd · 30 hozzászólás

ovoda_kontra_jatekkaszino01_gs

A szegedi Deák Ferenc utcai óvoda bezárása nyerte a Transparency International és a 444 közös lobbipályázatát. Harmincévnyi működés után, 2007-ben került lakat a Down-os és autista gyermekeket egészséges társaikkal integráltan nevelő intézményre, a gyanú szerint a közelben nyíló kaszinó nyomása miatt. Egykori érintettekkel és szakemberekkel idéztük fel a történeket. Tovább »

Down-szindrómás gyermekekkel karácsonyozott az egyéves Agóra + FOTÓK

2013. december 14., szombat · 14 hozzászólás

agora_karacsony10_gsSaját maguk adták elő karácsonyi műsorukat a Down-szindrómások a Szent-Györgyi Albert Agórában péntek délután. A gyermekek egy-egy verset, dalt adtak elő a karácsonyi ajándékért cserébe, volt aki gitárjátékkal is készült. Tovább »

Kisvonattal járták be Szegedet a Down családi tábor résztvevői + FOTÓK

2013. július 18., csütörtök · Hozzászólok

varosnezo_kisvonat04_gsDown családi tábornak ad otthont vasárnapig Deszk. A Down-szindrómás gyermekek, testvéreik és szüleik csütörtökön Szegeddel ismerkedtek, városnéző kisvasúttal túráztak, majd strandra mentek. Tovább »

Egy kromoszómával több – Down-nap az Agórában + FOTÓK

2013. március 21., csütörtök · 2 hozzászólás

Az Agórában egész délután különböző programok várták a Down-szindrómás gyerekeket. A Down-nap alkalmából, pontban 15.21-kor, rendhagyó flash mobra került sor, 21 galambot reptettek ugyanannyi színes lufi társaságában a felemás zokniban hancúrozó, tapsoló gyerekek – a Down-szervezet ötlete –, az Agorában pedig különböző színes foglalkozásokkal (bábjáték, torta tombola, kalandjáték, játszóház, kutyaterápia, filmvetítés, arcfestés, kézműveskedés) kedveskedtek a kíváncsiskodóknak.
Tovább »

A Down-szindrómásokat ünneplik Szegeden

2013. március 19., kedd · 7 hozzászólás

Március 21-e a kromoszóma-független zoknisok napja! Szegeden második alkalommal színes programokkal hívják fel a figyelmet a Down-szindrómásokra, világnapjukon az Agórába várják az érdeklődőket, ahol lesz léggömberegetés, galambreptetés, és előkerülnek a felemás zoknik is.
Tovább »

Összekovácsolná a szegedi szülőket a Szivárvány alapítvány + FOTÓK

2012. szeptember 29., szombat · Hozzászólok

A családi élet értékének fontosságára hívja fel a figyelmet a Down-szindrómás gyerekeket is támogató Szivárvány Szülő Alapítvány jövő év végéig tartó kampányával. Céljuk, hogy egy jól működő, egymást kölcsönösen segítő közösséget hozzanak létre a Szegeden és környékén élő családokból. Projektjüket pénteken egy családi napon mutatták be, melynek vendége volt a rapper Dopeman is.
Tovább »

Szalay Krisztina: Toleráns vagyok az egészséges emberekkel

2012. március 26., hétfő · Egy hozzászólás

Sokat tanulhatunk ezektől a gyermekektől a szeretetről, boldogságról – hangsúlyozta Szalay Krisztina színművésznő, aki a Szivárvány Szülő Alapítványban ünnepelte a Down-szindróma Világnapját. A színésznő évekig foglalkozott fogyatékos gyerekekkel, egy orvosi műhiba folytán lánya is veszélybe került.
Tovább »

Családi délután a Down-szindróma Világnapján + FOTÓK

2012. március 21., szerda · 2 hozzászólás

Családi nappal ünnepelte a Szivárvány Szülő Alapítvány a Down-szindróma Világnapját szerdán. A rendezvény célja, hogy a társadalom befogadóbb legyen: a kórral élő gyerek együtt játszottak egészséges társaikkal.
Tovább »

Down-szindróma – természetesség és közeledés + FOTÓK, VIDEÓ

2012. március 14., szerda · 2 hozzászólás

Nem mindegy, hogy egy Down-szindrómás gyereket ugyanúgy érintek-e meg – akár a szavaimmal, tetteimmel, vagy épp csak a tekintetemmel –, ahogy egy átlagos csöppséget. A Változó Perspektívák nevű fotókiállítás erre a szemléletváltásra próbálja felhívni a figyelmet.
Tovább »

Egyek közülünk – rendezvények Szegeden a Down-kórosokért

2012. március 8., csütörtök · Egy hozzászólás

Kiállítással és rendezvénnyel ünnepli a szegedi Szivárvány Szülő Alapítvány a Down-szindróma Világnapját. A Százszorszép Gyermekházban sorra kerülő programok célja, hogy bemutassa a betegség mögötti vidám, életerős gyerekeket.
Tovább »

Rajtaütés a főtéren: nem hinni a jó szándékban…

2008. augusztus 28., csütörtök · Hozzászólok

A rosszindulat mozgósítja a bürokráciát?

Fotó: Gémes Sándor

Múlt hét szombaton fogyatékosok és épek ünnepeltek együtt a Széchenyi téren. Volt ingyenes ugrálóvár, chopperbemutató, trambulin, valamint több tánc-, színházi és harcművészeti csoport bemutatóját is láthatták az érdeklődők. A rendezvény sztárvendége a Pa-Dö-Dő együttes volt. És megjelent a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Felügyelőség két munkatársa, akik nem hitték el, hogy itt önkéntesek dolgoznak… Tovább »