Növekvő dinnyeforgalomra számítanak az idei szezonban az áruházláncok

2017. július 8., szombat · Hozzászólok

dinnye

Növekvő dinnyeforgalomra számítanak az idei szezonban a Magyarországon működő áruházláncok, ehhez támogatást kapnak a magyar dinnye népszerűsítését célzó, az Agrármarketing Centrum (AMC), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az agrártárca által szervezett promóciós kampánytól is. Tovább »

Július elején kezdődik a görögdinnye szedése

2017. június 26., hétfő · Hozzászólok

dinnye

A görögdinnye tömeges szedése várhatóan július első hetében kezdődik, öt-tíz nappal korábban, mint tavaly, amennyiben addig kedvező lesz az időjárás – közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Agrárkamara: túlkínálat van görögdinnyéből Európában

2016. augusztus 4., csütörtök · Hozzászólok

Nem csak Magyarországon, de egész Európában alacsonyak a görögdinnye felvásárlási árak és túlkínálat van a gyümölcsből a piacokon – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos kertészeti osztályának vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Tovább »

A magyar dinnyének Angliában sincs párja

2016. július 29., péntek · Egy hozzászólás

dinnye05_gs

A multinacionális cégek leszorítják a dinnye árát, ez viszont már a termelők helyzetét veszélyezteti. A magyar dinnye külföldön is népszerű, az export valamiért mégis leállt a múlt héten. Az idei évben a korábbinál több dinnye termett, ezért kellene sürgősen megoldani a problémát. Tovább »

Dinnyeszobrokkal népszerűsítették a vásárt a Mars téren + FOTÓK

2014. augusztus 3., vasárnap · Egy hozzászólás

mars_ter_dinnye_pick31_gs

A Pick Szeged spanyol játékosainak a citromsárga húsú dinnye tetszett a legjobban – derült ki a Mars téri piac dinnyevásárán, ahol Doktor Zoltán ételszobrász szemet gyönyörködtető mintákat faragott a kedvelt nyári gyümölcs héjába. Tovább »

Mézédes magyar dinnyéért irány a Mars! + FOTÓK

2014. július 23., szerda · 12 hozzászólás

dinnyivasar02_gs

Görögdinnyét 120-130 forintért láttunk a Mars téri piac parkolójában, a fekete héjú és a citromsárga húsú valamivel drágább, 160-200 forint körül mozog. Az árusok tapasztalatai szerint ez utóbbi, régi fajtákat is keresik a vevők. Tovább »

Czerván György: sikeres a nemzeti dinnyeprogram

2014. július 15., kedd · Hozzászólok

marster_dinnye01_gs

Sikeres a 2011-ben elindított nemzeti dinnyeprogram, amit az is jelez, hogy az utóbbi években 6000 hektárra nőtt a görögdinnye termőterülete Magyarországon, és a fogyasztása is 20 százalékkal emelkedett – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten újságírók előtt. Tovább »

Július első hetében érkezik a kiváló minőségű magyar dinnye

2014. június 20., péntek · Egy hozzászólás

marster_dinnye01_gs

A tavalyinál több kiváló minőségű magyar dinnye kerül a kereskedőkhöz július első hetétől – mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke az MTI érdeklődésére. Hozzátette, a termelők azt kérték a nagy áruházláncok képviselőitől, hogy július elejétől már ne rendeljenek importot, és ne akciózással kezdjék a magyar dinnye forgalmazását.
Tovább »

A dinnyét ünnepelték Ópusztaszeren + FOTÓK

2013. augusztus 12., hétfő · Hozzászólok

dinnyenap_onte_006_flrDinnyeszobrok is készültek Ópusztaszeren és dinnyeevő verseny is várta az érdeklődőket. A hagyományos családi rendezvényen idén is külön díjazták azokat, akik a legjobban megsaccolták a gyümölcs súlyát.
Tovább »

Többségében magyar és édes – dinnyemustra a Marson + FOTÓK

2013. július 18., csütörtök · 3 hozzászólás

marster_dinnye01_gsKésőbb kezdődött a dinnyeszezon, s vannak területek, ahol még most sem érik, de egyre szélesebb a választék, s egyre ízletesebb gyümölcsöt vásárolhatunk a Mars téri piacon, ahol ismét a lakossági parkolóban kaptak helyet a dinnyeárusok.
Tovább »

Idén is lesz görögdinnye promóció a nagy áruházláncokban

2013. július 4., csütörtök · Hozzászólok

dinnye01_gsAz idén is lesz promóciós kampány a magyar görögdinnye népszerűsítésére az áruházláncokban a három éve kezdődött együttműködési folyamat eredményeként – jelentette be Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára a csütörtökön Budapesten tartott egyeztetésen.
Tovább »

Nem magyar a görög az Etelka soron? + FOTÓK

2013. július 3., szerda · 12 hozzászólás

probavasarlas_01_gsJúlius elsejétől kiemelt figyelemmel vizsgálja a szezonális gyümölcsök minőségét és eredetiségét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Szerda reggel Szegeden az Etelka sor egyik dinnyeárusához vonultak ki az ellenőrök, ahol a kiírás szerint magyar dinnyét árultak.
Tovább »

Két hét múlva indul a dinnyeszezon

2013. július 1., hétfő · Egy hozzászólás

dinnye05_gsKét hét múlva indul a dinnyeszezon, a fogyasztók július közepétől extra lédús első osztályú magyar gyümölcsöt találnak a piacon és az üzletekben – hangzott el a Medgyesegyházán a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szezonnyitó ülését követő sajtótájékoztatón.
Tovább »

Tíz százalékkal nagyobb területen termelnek dinnyét 2013-ban

2013. május 7., kedd · Hozzászólok

dinnye01_gsBefejeződött a dinnye ültetése és vetése országszerte, 2013-ban a termelők tíz százalékkal nagyobb területen termelnek dinnyét, mint tavaly – tájékoztatott Simonka György, a magyar zöldség-gyümölcstermékek népszerűsítésével megbízott miniszteri biztos, a dél-békési térség fideszes országgyűlési képviselője kedden.
Tovább »

Versenyhivatali eljárás indult dinnyeügyben (FRISSÍTVE)

2012. augusztus 30., csütörtök · Egy hozzászólás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított csütörtökön több magyarországi kereskedelmi lánc és két érdekvédelmi szövetség ellen a dinnyeügyben. Az érintettek továbbra is úgy látják, hogy nem sértettek versenyjogot, a vidékfejlesztési miniszter pedig írásos válaszában azt hangsúlyozta, hogy a nemzeti termelők érdekében való fellépés nem tilos.
Tovább »

Budai Gyula szerint nem kartell a dinnye-megállapodás

2012. augusztus 14., kedd · Hozzászólok

Budai Gyula szerint nem történt kartellezés a dinnyetermesztők védelmében született megállapodás során. A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: csak arra kérték a nagy üzletláncokat, hogy ebben az évben is a tavalyihoz hasonló árban indítsák és fejezzék be a dinnye értékesítést, és külföldről ne vásároljanak.
Tovább »

Vásár és Piac Kft.: Dinnyeverseny és Hungarikum Fesztivál + FOTÓK

2012. augusztus 7., kedd · 4 hozzászólás

Ismét új kezdeményezésekkel rukkolt elő a Szegedi Vásár és Piac Kft.: idén első alkalommal kóstolókkal várják a Hungarikum Fesztivál látogatóit, emellett dinnyeversenyt hirdetnek a Mars téren.
Tovább »

2,5 kilóval nyert a dinnyeevő verseny győztese Ópusztaszeren + FOTÓK

2012. augusztus 4., szombat · Hozzászólok

Idén is nagy sikerrel zajlott az Ópusztaszeri Emlékpark skanzenjében a Dinnyenap. Az ország számos pontjáról érkeztek a látogatók, hogy annyi dinnyét egyenek, amennyi csak beléjük fér. A „dinnyés” versenyek ez alkalommal is nagy sikert arattak az hűs-árnyékos udvarú Szegedi tanyában, ahol a nap végére tíz mázsa dinnye fogyott el.
Tovább »

Fazekas: együttműködés a kereskedőcégekkel

2012. július 21., szombat · 2 hozzászólás

Elengedhetetlen az együttműködés a kereskedőcégekkel a magyar mezőgazdaság, ezen belül a görögdinnye ágazat sikeréhez – hangsúlyozta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a Tesco áruházlánc magyar dinnyét népszerűsítő kampányának nyitó rendezvényén.
Tovább »

Kampány a magyar görögdinnye népszerűsítéséért

2012. július 13., péntek · 12 hozzászólás

Megkezdődött a kampány a magyar görögdinnye népszerűsítése érdekében, amelynek célja a Békés, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Szabolcs megyei dinnye fogyasztásának ösztönzése – mondta Budai Gyula államtitkár péntek délelőtt Budapesten, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) árkádja alatt, dinnye- és gyümölcsárusok gyűrűjében tartott tájékoztatón.
Tovább »

A tavalyihoz hasonló lehet a dinnyetermés

2012. június 18., hétfő · Egy hozzászólás

Az elmúlt napok viharos időjárása ellenére a tavalyihoz hasonló lehet a dinnyetermés mennyisége az idén – mondta Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke az MTI érdeklődésére.
Tovább »

Dél-Békésben 20%-kal kevesebb görögdinnyét ültetnek

2012. április 12., csütörtök · Hozzászólok

Dél-Békésben több száz hektárral lesz kevesebb 2012-ben a dinnye termőterülete mint 2011-ben volt, várhatóan 2500-2600 hektárt ültetnek be április végéig a gazdálkodók, húsz százalékkal kevesebbet, mint 2011-ben és országosan is hasonló a csökkenés – tájékoztatta az MTI-t Lipták László a Medi-Fruct ügyvezetője, a dinnyeszövetség tagja.
Tovább »

Mintegy 7 ezer tonna magyar dinnyét vásárolt a Tesco

2011. augusztus 10., szerda · 2 hozzászólás

A Tesco-Global Áruházak Zrt. nemcsak a magyarországi üzletei számára vásárol magyar dinnyét, hanem a közép-európai piacaira is jelentős mennyiségben szállít a magyar görögdinnyéből – közölte a társaság szerdán az MTI-vel, hozzátéve: ezen a héten pedig elindult a magyar gyümölcs promóciója a vállalat lengyelországi áruházaiban.
Tovább »

Fóliás után szabadföldi – folytatódó dinnyeszezon + FOTÓK

2011. július 31., vasárnap · 5 hozzászólás

dinnye05_gs A sötétzöld vékony héjúra és a sárga bélű görögdinnyére még várni kell, a környékünkön ugyanis augusztus 5-e után kezdik el a szabadföldi dinnye felszedését, majd árusítását. A Mars téri piacon néztünk szét, ahol a görögdinnyét 70-85 forintért, míg a sárgát több mint kétszereséért kínálták.
Tovább »

20 millió forinttal ösztönzik a dinnyefogyasztást

2011. július 29., péntek · Hozzászólok

Több, mint 20 millió forintot fordít a magyar dinnye fogyasztásának ösztönzésére belföldön a Magyar Dinnyeszövetség, valamint a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) az Agrármarketing Centrum támogatásával – közölte Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke pénteken az MTI-vel.
Tovább »

Kánikulai dinnyemustra – melyik is a jó dinnye? + FOTÓK

2011. július 11., hétfő · 9 hozzászólás

dinnyeellenor_it (16) A Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága hétfőn délelőtt több helyszínen tartott ellenőrzést, ahol a hatóság kiemelten vizsgálta a friss fogyasztásra szánt zöldségek és gyümölcsök minőségét, növényvédő-szer és egyéb esetleges mérgezőanyag tartalmát, a megfelelő dokumentációk meglétét. Külön figyelmet fordítottak a termékek valódi származására is. A nyári zöldség és gyümölcs-ellenőrzés része volt a célzottan elrendelt „dinnyemustra”, ahol elsősorban az utcai árusokat vizsgálták az ellenőrök.
Tovább »

Következő oldal »