Szegedi ellenzék: Kudarcot vallott Rácz Attila a Cserepes sori piac élén! (FRISSÍTVE)

2017. április 19., szerda · 45 hozzászólás

cserepes_sor009kf

Szabó Bálint, a kereskedők segítője és Német Ferenc, a Fidesz Szeged elnökségi tagja is azonos álláspontra jutott a Cserepes sori piac 2016. évi beszámolóját és a 2017-es terveit megismerve. Szerintük alaptalanul hivatkozik a médiától a sztrájkoló kereskedőkig különböző okokra a piacvezető, mert valójában egyedül a cég irányítója felelhet azért, mert nem sikerült teljesíteni a szándékait, s a tervbe vett nyereségnek még a fele sem jött össze. Tovább »

A rémhírekkel, a negatív sajtóvisszhanggal magyarázza a tavalyi és a jövőbeli sikertelenségét a Cserepes sori piac vezetője

2017. április 19., szerda · 78 hozzászólás

cserepes

A tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb, mint 6 millió forintos eredményt ért el az új igazgató vezetése alatt a Cserepes sori piac. A negatív eredményekért nem a saját intézkedéseit, hanem az erre tett kereskedői válaszlépéseket, és a sajtót okolja. 2017-re már kisebb célokat tűz ki, de már előre felsorolta, hogy mi lehet a tervekre negatív hatással a rémhírektől az esetleg kedvezőtlen időjárásig. Tovább »

Felmondtak a Cserepes sori bérlők többségének + FOTÓK, VIDEÓ

2016. április 30., szombat · 44 hozzászólás

cserepes_sor009kf

Annak a mintegy 70 bérlőnek, akik nem írták alá az új szerződést, június 5-éig ki kell pakolniuk pavilonjaikat – hangzott a Cserepes sori piacnál tartott sajtótájékoztatón, ahol egyébként a piacvezető és a bérlők által megbízott jogász mintegy fél órán keresztül vitatkozott. Rácz Attila ügyvezető kérdésünkre elmondta, továbbra is várja a piacosokat, május végéig még meggondolhatják magukat a kereskedők. Tovább »

Fenyegetésként értékelik a Cserepes sori piac bérlői az ügyvezető ajánlatát + VIDEÓ

2016. április 23., szombat · 15 hozzászólás

cserko_parkolo08_gs

A piacvezető által adott ultimátumot visszautasítják a bérlők, mint mondják, ha kell, kollektíven mennek a bíróságra igazukért. Rácz Attila ügyvezető szerint a bérlők meghatalmazottja, Szabó Bálint félrevezeti a kereskedőket, a jogász viszont dokumentumokkal támasztja alá, hogy az ügyvezető állított valótlanságokat. Tovább »

Rácz fenyeget, Botka hallgat – Mi lesz veled, Cserepes sori piac?

2016. április 22., péntek · 61 hozzászólás

cserepes_sori_piac004

Sarokba szorítja bérlőit – vagyis bevételi forrását – a Cserepes sori piacot igazgató Rácz Attila, szerződést kíván bontani ugyanis azokkal, akik nem fogadják el az új feltételeket, amelyekről egyébként nem is tárgyaltak a felek. Időközben vesztegetéssel is megvádolta a kereskedőket és az is bebizonyosodott, hogy az önkormányzat csak taktikázott, nem is akartak érdemben tárgyalni a piacosokkal, pusztán a közgyűlés előtt nem akartak még egy botrányt. Tovább »

Jövő januártól vezetnék be az áfát a Cserepesen – A bérlők 7+1 pontos követeléssel álltak elő + FOTÓK

2016. április 12., kedd · 3 hozzászólás

cserko_sajttaj02_gs

A Cserepes sori piac bérlőinek március közepe óta tartó, demonstrációval, aláírásgyűjtéssel és sajtótájékoztatókkal tarkított tiltakozása lehet, hogy eléri célját, vagy éppen nem kapott engedélyt a NAV-tól az áfa bevezetésére a társaság. A kereskedők most 7+1 pontban foglalták össze kéréseiket, hangsúlyozva, hogy továbbra is tárgyalni szeretnének. Tovább »

Szabó Bálint: Megakadályozzuk az MSZP-s pártkatona ámokfutását a Cserepesen!

2016. április 9., szombat · 14 hozzászólás

cserepes_sori_piac007

Taktikát váltott az MSZP-s városvezetés által kinevezett igazgató, immár szimplán lázadónak titulálja az általa igazgatott Cserepes sori piac bérlőt, amit jogi képviselőjük, Szabó Bálint visszautasít. Az árusok csütörtöki ismételt kinyitása után pénteken már nem igazoltatták a rendőrök a kereskedőket, akik a korábbi fellépés miatt egyébként a belügyminiszterhez fordultak, míg Szeged szocialista képviselőjét, Szabó Sándort feljelentették, miután korrupcióval vádolta meg az előző piacigazgatót. Tovább »

Rendőri intézkedésekkel nyitott a Cserepes sori piac – a belügyminiszterhez fordul a bérlők képviselője

2016. április 7., csütörtök · 18 hozzászólás

cserepes_sori_piac007

Csütörtökön reggel ismét kinyitottak a Cserepes sori piac bérlői, ám a fizetendő összegek tekintetében továbbra sincs egyezség. Az érvényes díjszabás szerint a nyugdíjasoktól nem lehetett volna a kipakolásért pénzt szedni ezen a napon, mégis megtették, illetve ismét rendőrök igazoltatták azokat, akik a régi rendszer szerinti összeget szerették volna leperkálni. Az egyenruhások intézkedését túlzónak nevezte a bérlők jogi képviselője, aki Pintér Sándor belügyminiszterhez fordul az ügyben. Tovább »

Nincs egyezség – továbbra sem nyitnak ki a bérlők a Cserepesen

2016. április 4., hétfő · 25 hozzászólás

cserko_sajttaj02_gs

Nem közeledtek az álláspontok a hétfő több mint kétórás megbeszélésen, így határozatlan ideig továbbra is zárva tartanak a Cserepes sori piac bérlői. Igaz, amikor múlt pénteken bejelentették, hogy nem nyitnak ki, akkor az aktuális díjszabásban a pavilonosok esetében bizonyos kedvezményeket életbe léptetett a piacvezetés a kipakolással kapcsolatban, ám minden másért az átlagosan 57%-kal megemelt összegeket kell kifizetni. A bérlők most Botka Lászlóhoz fordulnak, arra kérve a polgármestert, mentesítse Rácz Attilát az alól, hogy extraprofitot kelljen teremtenie az egyébként is nyereséges Cserepes sori piacon. Tovább »

Egységesek a bérlők, vasárnap is árusok nélkül a Cserepes

2016. április 3., vasárnap · 12 hozzászólás

cserepes

A bérlők továbbra sem hagyják magukat, többségük vasárnap sem nyitott ki, így a Cserepes sori piacon a sétáló dinoszaurusszal beharangozott családi nap felemásra sikeredett, hiszen bár a gyerekprogramokat megtartották, ám a piac eredeti funkcióját nem tudta betölteni, vásárolni senki sem tudott. A kereskedők megegyezésre törekszenek, ám nem fogadják el azt az átlagosan 50%-os díjemelést, amit a januárban kinevezett piacvezető akar rájuk erőltetni mindenféle egyeztetés nélkül. Tovább »

A szegedi Jobbik kezdeményezi az ügyvezető visszahívását, ha nem rendeződik a Cserepes sori bérlők sorsa

2016. április 2., szombat · 15 hozzászólás

toth_peter01_gs

A díjemelés mértéke elfogadhatatlan, ráadásul diszkriminatív módon próbálják az új szerződéseket a bérlőkre ráerőszakolni – jelentette ki a jobbikos Tóth Péter sajtótájékoztatóján, amelyen azt is felvetette, hogy vajon Botka László MSZP-s városvezető részéről a többségi önkormányzati tulajdonban lévő Cserepes sori piac esetében miért nem volt szempont az, ami a 100%-os városi kezelésben lévőknél: nevezetesen, hogy ne egy szocialista pártkáder irányítására bízzák. Tovább »

Nem engednek az erőszaknak: határozatlan időre bezárnak a Cserepes sori piac kereskedői

2016. április 1., péntek · 17 hozzászólás

szabo_balint_cserepes_sor

Nesze neked, sétáló dinoszaurusz – bezárnak a kereskedők, erősen kérdéses a vasárnapra tervezett családi nap sorsa is a Cserepes sori piacon. A felek hétfőn ülnek tárgyalóasztalhoz, de továbbra sem tudják elfogadni az átlagosan 50%-os díjemelést, amit a januárban kinevezett piacvezető akar rájuk erőltetni mindenféle egyeztetés nélkül. Tovább »

Nem áprilisi tréfa – Rendőrt hívott a bérlőkre a Cserepes sori piac MSZP-s igazgatója

2016. április 1., péntek · 23 hozzászólás

IMG_8523

Pénteken délelőtt az új díjszabás szerint kezdték el szedni az asztal- és dobozdíjakat, amit a bérlők jogi képviselőjük és a piacvezető megállapodása fényében nem tartottak tisztességesnek. A társaság ügyeiben eljáró Pintér Ferenc ügyvéd szerint viszont csak a pavilonosokra vonatkozott az egyezség, mindenki másnak a megemelt összeget kell leperkálnia. A kereskedők ügyében eljáró Szabó Bálint arról tájékoztatott, úgy döntöttek, határozatlan időre bezárnak a bérlők. Tovább »

Mégiscsak egyezkedik a bérlőkkel a Cserepes sori piac igazgatója

2016. március 31., csütörtök · 7 hozzászólás

cserepes002

A jelenlegi bérleti díjat kell befizetniük a Cserepes sori piac bérlőinek március 31-éig, és tárgyalásokba kezdenek jogi képviselőkön keresztül – tájékoztatott Szabó Bálint. A kereskedők ügyében eljáró jogász kijelentette, ami most zajlik, az kimeríti a tisztességtelen piaci magatartás fogalmát. Tovább »

Egyre nagyobb a balhé: a Cserepes sori piac igazgatója is üzenget az árusoknak, akik ismét demonstrálni fognak

2016. március 26., szombat · 24 hozzászólás

cserepes_sor_piac19_gs

Nem lesz áremelés csak egységesítés, és az áfát be kell vezetni, mert más piacokon is ez a szokás – a Cserepes sori piacot igazgató Rácz Attila ezzel érvel, amit a szegedi MSZP-s önkormányzat kezében lévő média is magyaráz, illetve az előző ügyvezető szennyesét teregeti ki, mintegy alátámasztva a változtatások szükségességét. Eközben már a Népszabadság is a kirúgásokat és az áfa bevezetésének szükségtelenségét firtatja, illetve azt is felveti a baloldali lap, hogy a piac területe „csokos lakóparknak is kiválóan alkalmas lenne, ha a városnak sikerülne innen politikai veszteség nélkül kiszorítani a szegényeit”… Tovább »

Nem fog reagálni a bérlők petíciójára a Cserepes sori piac igazgatója

2016. március 23., szerda · 5 hozzászólás

cserepes_sor_piac46_gs

Több tucat árussal szemben azt állítja a Cserepes sori piacot igazgató Rácz Attila, hogy a petíciót megfogalmazó bérlők nem keresték őt, csak a sajtón keresztül üzennek neki. Közölte, hogy mindenkivel kész tárgyalni, de egyéni alkudozásokba nem bocsátkozik. Tovább »

Tovább dagad a Cserepes sori MSZP-s botrány: a szegedi civilek lerántják a leplet a városvezetés trükkjeiről

2016. március 19., szombat · 24 hozzászólás

cserepes_sori_piac_tuntetes_03

A korábbi polgármester a Cserepes sori évközi bérleti díjemelést a szegedi vállalkozókat megcélzó sarcsorozat újabb állomásának tekinti. A CVU pedig Botkáék szokásos forgatókönyvére hívja fel a figyelmet: a várható tömeges felmondások után könnyebb lesz felszámolni a piacot, mondván, hogy nincs elég bérlő, csökken a forgalom… Tovább »

Ketyeg a bomba: gyűlnek az aláírások a Cserepes sori piacért (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2016. március 18., péntek · 10 hozzászólás

cserepes_sor010kf

Nem hagyják magukat a Cserepes sori árusok, mint mondják, szerdai demonstrációjuk csak a kezdet volt, ha nem egyeznek meg az új (MSZP-s pártkatona) igazgatóval, akkor a városháza elé vonulnak. Több ezer példányban sokszorosították tiltakozó petíciójukat, péntekre már telei is plakátolták a piacot, így a vásárlók is tudhatják, hol csatlakozhatnak a kereskedőkhöz. Tovább »

Zúgolódnak a Cserepes sori kereskedők – MSZP-s pártkatonával végeztetik a piszkos munkát Botkáék?

2016. március 16., szerda · 16 hozzászólás

cserepes_sori_piac_tuntetes_03

Demonstrációba torkollt a hatalmas felháborodás a szegedi Cserepes sori piacon: a tervek szerint duplájára emelik áprilistól az itteni bódék bérleti díját, és a parkolást is fizetőssé tennék a kereskedők számára. Mindezt a 2016. január 1-jén kinevezett új ügyvezető igazgató, Rácz Attila vezényli le. A kereskedők szerdán nem nyitottak ki, tüntettek, és petíciót is eljuttattak a csaknem 92 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő cég vezetéséhez, ám akciójuk aligha kecsegtet túlzottan sok reménnyel… Tovább »

Közgyűlés: kőkemény díjemelések 2015-re – mitől lesz Szeged a baloldal mintavárosa? + FOTÓK

2014. december 19., péntek · 76 hozzászólás

varosi_kozgyules18_gs

Az év utolsó ülésén elhangzott: a baloldal Szegeden bizonyíthatná kormánnyal szembeni, új logikáját, szociális elkötelezettségét, ehelyett jelentősen emelt számos tarifát, tehát megszorító csomagot tett a karácsonyfa alá. Tovább »

Gömbös díszpolgári címéről, a Virág cukrászdáról és díjemelésekről tárgyalt a jogi bizottság

2014. december 15., hétfő · 17 hozzászólás

jogi_biz_ules01_gs

A jogi bizottság nem támogatja, hogy a szentmihályi részönkormányzat kérdését újratárgyalja a közgyűlés, a Temesvári körúti toronyház ügyét azonban igen. A pénteki közgyűlés előtt díjemelésekről, a fizető parkolózónák módosításáról és a Virág cukrászdáról is tárgyaltak, akárcsak Gömbös Gyula díszpolgári címének visszavonásáról. Tovább »

Drágul a szemétszállítás országszerte

2009. június 26., péntek · Hozzászólok

Július közepétől 135 kistérségi hulladéklerakót kell bezárni, mivel ezek nem felelnek meg az uniós előírásoknak – értesült a Magyar Nemzet. Mivel nem készültek el a modern lerakók, az országban több száz település kényszerül jóval drágábban távolabbi telepekre szállítani a szemetet. Tovább »