Csak szavakban fújtak szabad szelek a szegedi díszközgyűlésen + FOTÓK

2017. május 19., péntek · 10 hozzászólás

diszkozgyules09_gs

A szokásokkal ellentétben a díszteremben tartották meg a Szeged napi díszközgyűlést, amelyen a díszpolgári címet, a Pro Urbe díjat, a Szegedért emlékérmet és a Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért emlékérmet. A résztvevőket csak regisztráció ellenében engedték be, így az épület előtt ragadtak azok, akik a jelenlegi városvezetéssel elégedetlenek. A díszpolgári címet Pintér Sándor nyerte el a koraszülöttek megmentésének szentelt életútja elismeréseképpen. Tovább »

Palkovics: a diákolimpikonok példaképek kortársaiknak

2017. április 6., csütörtök · Hozzászólok

Miniszterelnöki és miniszteri elismerő okleveleket adott át az oktatási államtitkár a nemzetközi tudományos diákolimpiákon érmet szerző és részt vevő diákoknak, felkészítő tanáraiknak, valamint az őket támogató szervezeteknek csütörtökön a Parlamentben. Palkovics László szerint a diákolimpikonok példaképek, és a tehetséggondozás alapvető nemzeti ügy. Tovább »

Botka: „Méltónak tűnünk elődeinkhez” – Csapó Benő lett Szeged díszpolgára + FOTÓK

2016. május 20., péntek · 16 hozzászólás

diszkozgyules31_gs

A Pro Urbe díjat is két művész, Pál Tamás és Simai Mihály kapta meg. A polgármester az oktatásról, a szabad Szegedről beszélt a közönség és a rendezvényről kizárt Cserepes sori kereskedők előtt. Tovább »

Magyar termék nagydíj elismeréseket vehettek át parlamentben az építő-kitt klaszter leginnovatívabb tagjai

2014. szeptember 3., szerda · Egy hozzászólás

2014. szeptember 3.-án – immár 17. alkalommal – a Parlamentben adták át a Magyar Termék Nagydíjakat. Elsősorban olyan vállalkozásokat díjaztak, amelyek termékei vagy szolgáltatásai előállításában kiemelt szerepet játszik az innováció, értékesítésükben pedig a munkahelyteremtés alapját is képező export tevékenység. A rangos megméretésen az Építő-KITT Klaszter két tagja: a Csomiép Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. „Aknás kerethíd kereteleme”, Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. „Program MOSAIC csatlakozó aljzata” valamint Károlyi László (Legrand Zrt. vezérigazgató) Üzleti évszakok című kézikönyve is elismerésben részesült. Tovább »

Kligl Sándort és a TiszapART Televíziót tüntette ki a megyei önkormányzat

2013. március 16., szombat · 14 hozzászólás

„Díszpolgárnak lenni itt Csongrád megyében is a közeli jövendő közéleti arculatát formáló és formázó rendíthetetlen bátorságot és keresztény, magyar elkötelezettséget jelent” – fogalmazott Lezsák Sándor a megyeházán rendezett III. Nemzeti esten, ahol Kligl Sándor szobrászművészt díszpolgári címmel tüntették ki. A megye sajtódíját a TiszapART Televízió kapta.
Tovább »

Szombaton adják át a Szegedért Alapítvány díjait

2012. március 6., kedd · Egy hozzászólás

Csirik János programtervező matematikus, egyetemi tanár veheti át a Szegedért Alapítvány fődíját, amelyet szombat este huszonharmadik alkalommal adnak át a Szegedi Nemzeti Színházban a várost sújtó 1879-es nagy árvíz évfordulójához közeledve egy hagyományos gálaműsor keretében.
Tovább »

Megyei közgyűlés: a Szeviép megyei intézménynek is tartozik

2010. június 3., csütörtök · 9 hozzászólás

kozgyules10_gs Háromszor rendeltek el zárt ülést a megyei közgyűlés csütörtöki rendes ülésén, például a 23-as napirendi pontnál, mely a Móra Ferenc Múzeum és a csődvédelem alatt álló Szeviép Zrt. közötti szerződések teljesítéséről szólt. A múzeumnak több mint nyolcvan millió forinttal tartozik a cég régészeti munkákért. Az ülésen megyei díjak odaítéléséről, továbbá személyi kérdésekben is születtek döntések.
Tovább »

Hollósi Zsolt Gregor-albuma lett Az év könyve

2009. június 5., péntek · Hozzászólok

Hollósi Zsolt Gregor című exkluzív albuma lett Az év könyve Szegeden; az elismerést péntek este adták át a városháza dísztermében az Ünnepi Könyvhét keretében, emellett bemutatták a XII. Szegedtől Szegedig Antológiát, és megválasztották a város kis Könyvkirályát.
Tovább »