Deutsch Tamás: tömeges és törvénytelen erőszak volt 2006. október 23-án

2017. október 23., hétfő · Hozzászólok

A Blogstar beszélgetett a fideszes politikussal, aki szerint a 2006. október 23-án történtekért még mindig nem történt meg a valódi felelősségre vonás, ezzel a magyar állam továbbra is adósa a törvénytelenségek áldozatainak. Az aljas támadások közepette is sikeresnek tartja az emlékévet, de számára egyértelmű: ahogy 1956-ban, majd azóta mindvégig, úgy az emlékév megítélésében is két oldala van a barikádnak. Szakítani kell a PC-vel, bátran nevén kell nevezni a dolgokat, a felelősöket és akkor mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy az MSZMP (és utódpártja, az MSZP) ősbűne. Tovább »

Deutsch: Egy volt miniszterelnök uniós forrásból nem kaphat megbízást

2017. október 16., hétfő · 3 hozzászólás

Csütörtökön tárgyalhatja az Országgyűlés a Fidesz Czeglédy-ügyben benyújtott országgyűlési határozati javaslatát. A nagyobbik kormánypárt szerint a szocialista Czeglédy Csaba által megkárosított több száz diák ügyében a parlamentnek és a kormánynak kell lépnie – írja a hirado.hu. Tovább »

Deutsch az OLAF-hoz fordul a Czeglédynek adott Altus-kölcsön miatt

2017. október 12., csütörtök · 2 hozzászólás

Az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az uniós megbízást is elnyerő Altus 80 millió forintot adott Czeglédy Csabának, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van. Tovább »

Az Invitel is csatlakozott a Digitális jólét alapcsomaghoz

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

Deutsch Tamás

Az Invitel telekommunikációs szolgáltató kínálatában is megjelenik a kedvező árú Digitális jólét alapcsomag; a védjegy használatáról kedden írt alá megállapodást Budapesten Krahl Eszter, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és David Blunck, az Invitel csoport vezérigazgatója. Tovább »

Deutsch: Magyarország csak úgy lehet sikeres, ha a digitalizáció nyerteseivé válunk

2017. július 24., hétfő · Hozzászólok

Magyarország csak úgy lehet sikeres, ha a digitalizáció nyerteseivé válunk – emelte ki a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy ehhez megfelelő infrastruktúra kell és megfelelő ár. Tovább »

Deutsch elutasította, hogy “a zsarolás eszközévé tegyék” az uniós kohéziós politikát

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

Határozottan elutasította Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő kedden azokat a javaslatokat, amelyek értelmében az alapvető jogállamisági elvek betartásához vagy a bevándorlók átvételéhez kötnék az uniós kohéziós támogatások kifizetését a tagországok számára. Tovább »

Deutsch: júniusban útjára indulhat a Digitális jólét program 2.0

2017. május 25., csütörtök · Hozzászólok

networkshop_konferencia006kf_deutsch_tamas

Júniusban útjára indulhat a Digitális jólét program (DJP) 2.0, és még idén az okosváros-fejlesztéshez (smart city) kapcsolódóan legalább öt-hat kísérleti, úgynevezett pilotprojektet akarnak elindítani – közölte a programért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön a témában rendezett budapesti konferencián. Tovább »

Illegális bevándorlás – Deutsch Tamás: meg kell védeni az eredményeket

2017. május 24., szerda · Hozzászólok

Meg kell védeni azokat az eredményeket, amelyeket a 2010-es kormányváltás óta elértek – mondta Deutsch Tamás Szendrőben, a nemzeti konzultációval kapcsolatban tartott lakossági fórumon szerdán mintegy száz ember előtt. Tovább »

Deutsch Szegeden: Nem a jövő, hanem a közelmúlt ügye a digitalizáció!

2017. április 19., szerda · 3 hozzászólás

networkshop_konferencia006kf_deutsch_tamas

Bővül a Digitális Jólét Program, a DJP 2.0 társadalmi egyeztetése zajlik, ami május-júniusban kerülhet a kormány elé – jelentette be Deutsch Tamás Szegeden, a 26. Networkshop konferencián. A miniszterelnöki biztos arról is szólt, hogy a digitalizáció nem a jövő és a jelen, hanem a közelmúlt ügye. Tovább »

Majdnem negyedmillió háztartásban már elérhető a szupergyors internet

2017. március 18., szombat · Hozzászólok

Mintegy 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet a szolgáltatók önerőből finanszírozott beruházásainak köszönhetően, csaknem 60 milliárd forint költségvetési és uniós forrásból pedig még az idén megkezdődik a hálózatfejlesztés az ország minden részén – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban. Tovább »

Deutsch: márciustól lesz elérhető a Digitális jólét alapcsomag

2017. január 10., kedd · 2 hozzászólás

Deutsch Tamás

A Digitális jólét alapcsomag márciusban jelenik meg a szolgáltatók kínálatában, ára legalább tizenöt százalékkal alacsonyabb lesz a jelenleg elérhető legolcsóbb internet-előfizetési konstrukció áránál – mondta Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatón kedden, Budapesten. Tovább »

A versenyképességhez fontos a gazdaság digitális átalakítása

2016. december 7., szerda · Egy hozzászólás

Deutsch Tamás

A versenyképesség egyik legfontosabb kérdése, hogy sikeres lesz-e a magyar gazdaság digitális átalakítása, az Európában modellértékű Modern Vállalkozások Programja (MVP) ebben a folyamatban meghatározó szerepet tölt be – emelte ki Deutsch Tamás, a digitális jólét program miniszterelnöki biztosa szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Tovább »

Juhász Tünde segíti a „szupergyors internet” kiépítését

2016. november 28., hétfő · 18 hozzászólás

sajttaj_internetprogram01_gs

Országos koordináló szerepkört kap a kormánymegbízott, így rajta is múlik, hogy kiépül-e az Európai Unióhoz képest két évvel hamarabb a minden háztartásba eljutó, korszerű magyar vezetékes internethálózat. A Digitális Jólét programja ügyében a kormányhivatal segítségével egyeztet a kormány a települések vezetőivel. Tovább »

Deutsch Tamás: a cél, hogy a digitális átalakulásban Európa élmezőnyébe tartozzon Magyarország

2016. november 14., hétfő · Hozzászólok

Deutsch Tamás

A kormány határozott célja, hogy a következő években az egész országot érintő digitális fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország a digitális átalakulás versenyében Európa legsikeresebb, legjobb teljesítményre képes országai közé tartozzon – jelentette ki a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos hétfőn Nyíregyházán. Tovább »

A következő években 50-100 milliárd forint áramlik digitális eszközbeszerzésre az oktatásba

2016. október 6., csütörtök · 2 hozzászólás

A következő években 50-100 milliárd forint áramlik digitáliseszköz-beszerzésre az oktatásba – mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a Digitális gazdaság – kihívások a munka világában címmel megrendezett konferencia szünetében, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökével tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. Tovább »

Deutsch Tamás: Magyarország nem áll rosszul a digitalizációban

2016. augusztus 13., szombat · Hozzászólok

Deutsch Tamás

Magyarország a digitalizáció területén az Európai Unió tagállamainak mezőnyében a középső kategória második felében található, vagyis egyáltalán nem sereghajtó, ugyanakkor ahhoz, hogy a digitalizáció 2020-ra elérje, majd azt követően meghaladja az unió átlagos mutatóit, jelentős fejlesztésekre van szükség – mondta a digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos az Inforádióban. Tovább »

Deutsch: robbanásszerű növekedés előtt áll az e-kereskedelem

2016. július 15., péntek · Hozzászólok

Robbanásszerű növekedés előtt áll Magyarországon az e-kereskedelem, a kormányzat a rendelkezésre álló minden eszközzel garantálni fogja az interneten vásárló fogyasztók biztonságát – mondta Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Tovább »

Deutsch: az áfacsökkentés célja az internetelterjedtség növelése

2016. június 17., péntek · Hozzászólok

Az internet áfacsökkentésének célja, hogy minél több embernek lehetősége legyen internet-előfizetésre és az európai átlag fölé emelkedjen a internetelterjedtség – jelentette ki a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.
Tovább »

Deutsch Tamás: Európa egyik legambiciózusabbja a magyar digitális fejlesztési program

2016. március 24., csütörtök · Hozzászólok

Európa egyik legambiciózusabbja a magyar kormány által meghirdetett digitális fejlesztési program, amelynek sikerre vitelében meghatározó szerep jut a könyvtáraknak és közgyűjteményeknek – mondta az Internet Fiesta 2016 csütörtöki budapesti rendezvényén a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.
Tovább »

Deutsch: ősszel nyújtják be a V4-ek a nagy internetes cégek adóelkerülését kezelő javaslatot

2016. március 21., hétfő · Hozzászólok

Ősszel kerülhet a brüsszeli döntéshozók asztalára a visegrádi négyek (V4) javaslata a nagy nemzetközi internetes cégek adóelkerülésének megszüntetéséről – mondta Deutsch Tamás, a Digitális Jóléti Program miniszterelnöki biztosa hétfőn az Inforádió Aréna című műsorában.
Tovább »

Uniós költségvetés 2017 – a magyar néppárti képviselők célja a kohéziós források emelése, az agrárforrások megvédése

2016. február 19., péntek · Hozzászólok

europai_unio_zaszlo

Az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága a mai napon elfogadta a 2017. évi uniós költségvetés összeállítását meghatározó irányvonalakat. Deutsch Tamás a Költségvetési Bizottság tagja kiemelte: „sikerült elérnünk, hogy az Európai Bizottság már a tervezés fázisában figyelembe vegye a kohéziós projektek felgyorsult kifizetési igényeit és a szükséges szintre emelje a forrásokat”. Tovább »

2018 végére minden magyar háztartáshoz odaér a szupergyors net

2015. december 29., kedd · 2 hozzászólás

A Digitális Jólét Programban előtérbe kerül az oktatás digitális átalakítása, valamint a digitális startup cégek fejlesztésének stratégiája, az internetezés áfájának csökkentésével, valamint az internet-alapcsomag bevezetésével a magyarok a digitális átalakulás folyamatának nyertesei lehetnek – mondta Deutsch Tamás, a program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos kedden az MTI-nek. Tovább »

InternetKon – Áfcsökkentést és ingyenes wifi kiépítését is javasolják a kormánynak

2015. november 13., péntek · Hozzászólok

Az internetezés áfájának 18 százalékra csökkentését, minden magyarországi településen hozzáférhető ingyenes wifi-szolgáltatás kiépítését, valamint átfogó digitális köznevelési stratégia megalkotását javasolják egyebek mellett a kormánynak az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) alapján – ismertette a konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Budapesten. Tovább »

Deutsch Tamás: digitális köznevelési stratégiát kell kidolgozni

2015. október 16., péntek · Hozzászólok

Deutsch Tamás

Digitális köznevelési stratégiát kell kidolgozni, amely foglalkozik a mostani kerettanterv szakmai egyeztetést követő, indokolt módosításával is – közölte az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Budapesten, újságírókkal.
Tovább »

InternetKon – Deutsch: 31 és fél ezren nyilvánítottak véleményt a konzultáció során

2015. október 2., péntek · Hozzászólok

Deutsch Tamás

Összesen 31 ezer 674-en töltötték ki az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) húsz pontból álló kérdéssorát; a polgárok a legfontosabbnak azt tartották, hogy mindenki számára hozzáférhető és megfizethető legyen a szolgáltatás, a digitális fejlesztések eljussanak a felnövekvő nemzedékekhez, és minél hatékonyabb legyen a gyerekekre leselkedő veszélyekkel szembeni fellépés – mondta el pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás.
Tovább »

InternetKon – Deutsch: fontos a lehető legszélesebb körben beszélni a konzultációról

2015. július 3., péntek · Hozzászólok

Fontos és lényeges beszélgetni a fesztiválokon is az internetkonzultációról – mondta a digitális fejlesztésről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Sopronban, miután fiatalokkal beszélgetett a Volt Fesztiválon. Tovább »

Deutsch: sportágtól függően különbség van az olimpiai aranyak között

2015. július 3., péntek · 4 hozzászólás

Deutsch Tamás

Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) alelnöke szerint a különböző sporteseményeken elért eredmények és azok jutalmazása között különbség van, így például az olimpiai aranyérmek között is különbséget kell tenni, attól függően, hogy milyen sportágban szerezték azokat.
Tovább »

Internetkonzultáció: hétfő délutántól lehet megválaszolni a kérdéssort

2015. május 18., hétfő · 2 hozzászólás

Hétfő délután két órától lehet megválaszolni az internetről és a hazai digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) húszpontos kérdéssorát – jelentette be az InternetKon előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos sajtótájékoztatón, Budapesten.
Tovább »

Deutsch Tamás: csökkenhetnek az internetet érintő adók

2015. május 12., kedd · Hozzászólok

Deutsch Tamás

Akár már a jövő év elejétől csökkenhetnek az internettel kapcsolatos adók – mondta az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos kedden Siófokon, a Media Hungary konferencián.
Tovább »

Deutsch Tamás: véget kell vetni a kifizetési elmaradásoknak

2015. május 6., szerda · Hozzászólok

Az Európai Parlament (EP) regionális fejlesztési bizottsága kedden Brüsszelben elsöprő többséggel szavazta meg Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő előterjesztését az úgynevezett hatodik kohéziós (felzárkóztatási) jelentésről. A magyar képviselő az EP ezzel kapcsolatos álláspontjának a koordinátora.
Tovább »

Deutsch: az unió azonnal mondja fel az Altus-szerződést!

2015. április 27., hétfő · Egy hozzászólás

Deutsch Tamás

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szerint az Európai Bizottságnak azonnal fel kell mondania a Gyurcsány Ferenc magántulajdonában álló Altus Zrt.-vel kötött, 1,5 milliárd forint értékű szakértői szerződést, mivel az az európaellenes sztereotípiákat erősíti.
Tovább »

Internetkonzultáció – Deutsch Tamás: összeállt a javasolt kérdéssor

2015. április 14., kedd · Hozzászólok

Deutsch Tamás

Összeállt az internetről szóló nemzeti konzultáció javasolt 20 témából álló kérdéssora, amelyből a hónap végére készül kormány-előterjesztés – jelentette be Deutsch Tamás, a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Tovább »

Deutsch: hat témaköre lesz az internetről szóló konzultációnak

2015. április 8., szerda · Hozzászólok

marcius15_muzeum54_deutschtamas_gs

Világosan látszik az a hat témakör, amelyek mindegyikéből kettő-négy kérdés kaphat helyet az internetről szóló nemzeti konzultáció kérdőívén – mondta a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Budapesten, a magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével közös sajtótájékoztatón. Tovább »

Deutsch: sikeres és eredményes volt az internetkonzultáció első szakasza

2015. március 31., kedd · Hozzászólok

Sikeresnek és eredményesnek nevezte az internetről szóló nemzeti konzultáció első, kérdés- és témajavaslatokat begyűjtő szakaszát keddi budapesti sajtótájékoztatóján a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos. Tovább »

Deutsch: esélyegyenlőségi és versenyképességi kérdés a szélessávú internethez való hozzáférés

2015. március 20., péntek · Hozzászólok

Esélyegyenlőségi és versenyképességi kérdés a szélessávú internethez való hozzáférés biztosítása – hangsúlyozta Deutsch Tamás, az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos a média- és hírközlési szakma képviselőivel folytatott pénteki egyeztetést követő sajtótájékoztatón. Tovább »

Deutsch: Szerbia jó úton halad az uniós előcsatlakozási támogatások felhasználásában

2015. január 28., szerda · Hozzászólok

Szerbia jó úton halad az uniós előcsatlakozási támogatások felhasználásában – közölte Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, a szerbiai forrásfelhasználásokról készülő számvevőszéki jelentés néppárti felelőse az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságában. Tovább »

Február 3-án indul az internetről szóló nemzeti konzultáció

2015. január 22., csütörtök · Hozzászólok

Február 3-án indul az internetről szóló nemzeti konzultáció és várhatóan szeptemberben dönt a kormány arról, hogy a beérkező válaszok alapján milyen intézkedéseket hoznak meg – mondta Deutsch Tamás, a konzultációt vezető miniszterelnöki biztos csütörtökön újságíróknak egy a témában tartott háttérbeszélgetésen, több hírportál tudósítása szerint. Tovább »

Juncker-csomag – Sokasodó kérdőjelek

2015. január 21., szerda · Hozzászólok

“Jyrki Katainen és Kristalina Georgieva az Európai Bizottság munkahelyteremtésért, növekedésért, befektetésekért valamint költségvetési ügyekért felelős alelnökei tegnap mutatták be a Juncker-féle beruházási csomagra vonatkozó részletes európai bizottsági elképzeléseket az Európai Parlament Költségvetési Bizottságában. A Költségvetési Bizottság lesz a beruházási csomaghoz kapcsolódó rendelettervezet, valamint a beruházási csomag miatt szükséges 2015-ös költségvetési módosítás témafelelőse. A három pillérből álló Juncker-féle beruházási csomag 315 milliárd euró tőkét mozgósítana európai közlekedési, energetikai, digitális és szociális beruházásokra, valamint kockázati tőkehiteleken keresztül a maximum 3000 főt foglalkoztató vállalkozások, elsősorban kkv-k forráshoz jutását segítené” – áll Deutsch Tamás, fideszes EP képviselő közleményében. Tovább »

Következő oldal »