Kajak-kenu: három szegedi érem az ifjúsági és U23-as vb-ről

2017. július 31., hétfő · Hozzászólok

birkas_balazs_u23_vb_bajnok

Szenzációs napot zártak a DÉMÁSZ Szeged VE versenyzői a Pitestiben rendezett ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon. Birkás Balázs parádés teljesítményt nyújtva megnyerte a K1 Férfi U23 200 méter döntőjét, így ebben a számban 2016 után ismét felállhatott a dobogó tetejére. A DÉMÁSZ Szeged egy arany- és két ezüstéremmel zárta a romániai vb-t. Tovább »

Kajak-kenu: szenzációs szegedi szereplés Plovdivban

2017. július 16., vasárnap · Hozzászólok

kajak_eb_plovdiv_fb

Öt arany- és egy bronzérmet szereztek a DÉMÁSZ Szeged VE versenyzői a Plovdivban rendezett kajak-kenu és parakenu Európa-bajnokságon. Nádas Bence két számban is győzött, Medveczky Erika, Birkás Balázs és Suba Róbert egy-egy aranyat hozhat haza Bulgáriából- utóbbi még egy szépen csillogó bronzot is gyűjtött.
Tovább »

Kajak-kenu: öt DÉMÁSZ Szeged versenyző a korosztályos vb-n

2017. július 12., szerda · Hozzászólok

kajak-kenu_vilagkupa_vasarnap046kf

Birkás Balázs, Bodonyi András, Kuli István, Nagy Bianka és Zombori Dominik is indulhat a július 27-én keződő ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon a romániai Pitestiben – erről döntött hétfőn a hazai szövetség, miután jóváhagyta Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány által előterjesztett csapatot. Tovább »

Kajak-kenu: hat szegedi versenyző indul a korosztályos Európa-bajnokságon

2017. június 20., kedd · Hozzászólok

kajak-kenu006kf

A hétvégi válogató után sem áll meg az élet, a DÉMÁSZ Szeged versenyzőire újabb feladat vár a héten. A szegedi csapat szerdán 8.15-kor indul vízitelepről Röszkére, ahol a fiatalok csatlakoznak Belgrádba utazó válogatotthoz. Tovább »

Janics Natasa és Vajda Attila nem utazik a válogatott edzőtáborba

2009. december 15., kedd · Hozzászólok

vajdaattila2 Az olimpiai és világbajnok szegedi kajak-kenusok keményen alapoznak, miközben a háttérben a vezetés harcot folytat a szövetséggel. A szegediek szakmailag megalapozott elképzeléseivel a többi klub is egyetért. A két szegedi olimpiai bajnok, Janics Natasa és Vajda Attila nem utazott el a válogatott edzőtáborába.
Tovább »

Vajda Torontóban versenyez, majd vakációzik

2009. szeptember 6., vasárnap · Hozzászólok

Három magyar versenyző is részt vesz az idei torontói kajak-kenu Mazda Kupán. A jövő szombati eseményen a Pekingben olimpiai bajnok Vajda Attila mellett a szintén szegedi Gyökös Lajos, valamint az MTK-s Paksy Tímea teszi vízre a hajóját.
Tovább »

Vajda Attila ezer méteren döntős

2009. augusztus 14., péntek · 5 hozzászólás

2kajakkenu2 Vajda Attila magabiztosan jutott a szombati döntőbe C1 1000 méteren, miután megnyerte középfutamát. Ugyanez 500-on nem sikerült. A szegediekkel felálló K4 1000-es csapat nagyot meccselt, de szintén finalista.
Tovább »

Kajak-kenu vb: Vajda nevetett, Janics dühöngött

2009. augusztus 13., csütörtök · Hozzászólok

3 Bejutott a női kajaknégyes 500 méteren a döntőbe, de Janics Natasa nagyon dühös volt a célban, mert az előfutamban kikaptak a lengyelektől. Vajda Attila viszont vidáman végig evezte az ezer métert, és negyedikként kerül a középfutamba Kanadában a kajak-kenu világbajnokságon.
Tovább »

Vasárnaptól vb-napló Pedróval

2009. augusztus 7., péntek · Egy hozzászólás

Öt szegedi éremre számít az igazgató

petrovicskalman1 Öt szegedi kajak-kenus – Janics Natasa, Vajda Attila, Sík Márton, Gyökös Lajos és Bozsik Gábor – már elutazott pénteken reggel a kajak-kenu világbajnokságra Kanadába. Velük tartott Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged Vízisport Egyesület igazgatója, aki vasárnaptól a vb végéig exkluzív jelentéseket küld a SZEGEDma.hu olvasóinak. Horváth Gábor vasárnap indul Dartmouth-ba.
Tovább »

Isten veled szegedi sportosztály? – III. rész

2009. február 16., hétfő · Hozzászólok

Interjú a legendás kajak-kenu utánpótlásedzővel, Kása Ferenccel

A Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola sportiskolai osztályát a szakképző oktatási intézmények összevonása miatt megszüntette a fenntartó önkormányzat. Cikksorozatunk első részében Kelemen Béla testnevelő tanár adott hangot felháborodásának, a második írásban pedig a gimnázium igazgatója, Eitler József beszélt az ideiglenes és hosszú távú megoldásokról, illetve a téma torony alatti felelőse, az oktatási és sportiroda vezetője, Kardos János nyilatkozott. Most a Démász-Szeged Vízisport Egyesület utánpótlás mesteredzőjét, Kása Ferencet kerestük fel. Tovább »

Szegeden folytatja Kovács Katalin?

2008. október 21., kedd · Egy hozzászólás

Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

Kovács Katalin a 2012-es londoni olimpiáig folytatja pályafutását és csakúgy, mint Peking előtt, a jövőben is Janics Natasával, Kozák Danutával és Szabó Gabriellával kívánja elvégezni a technikai és csapat edzéseket – ez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet a Démász-Szeged VE tartott a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) székházában. Tovább »