Csúri Ákos a Blogstaron: Lesz-e Botka alfahím?

2017. március 12., vasárnap · 8 hozzászólás

botka_laszlo_blogstar

Hazugságmantrázásban fut versenyt – kéz a kézben – Botka László szegedi polgármester, bukott szocialista választmányi elnök és önjelölt miniszterelnök-jelölt és a jobbikos alfahír portál. Ízelítő erről a hétről – írja a a Blogstar.hu-n Csúri Ákos. Tovább »

Tandi Lajos 70 éves: „Ameddig élek, szeretnék a város hű szolgálója lenni”

2017. március 8., szerda · 3 hozzászólás

tandi_lajos02_gs

Hetvenedik születésnapját ünnepli ma Tandi Lajos, a Délmagyarország volt újságírója, a Szeged folyóirat alapító-főszerkesztője, a Dugonics Társaság főtitkára. Az alkotóval fiatalkoráról, pályája szegedi kezdetéről, a nyomtatott és televíziós sajtóban eltöltött éveiről beszélgettünk. Kifejtette véleményét a város kulturális életéről, beszélt a „szekértáborokról” és családjáról is. Tovább »

Szegedre is szemet vetettek a jugoszlávok

2017. február 10., péntek · 2 hozzászólás

parizsibeke_wikiped

Miklós Péter történésszel beszélgettünk a 70 éve aláírt párizsi békeszerződésről, arról, hogy a második világégést követő rendezés miként érintette Szegedet és környékét. Tovább »

Belamitól Bogár hóhérig – a Kölcsey-érmes Bátyi Zoltánnal beszélgettünk

2016. február 7., vasárnap · Hozzászólok

batyi_zoltan02_gs

Az idén hatvanéves Bátyi Zoltán munkásságát Kölcsey-éremmel ismerték el. Harminc éve alkotta meg Belami figuráját, de ma már többen ismerik a Csillag börtön krónikásaként, aki írt az életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltekről, s a magyar kivégzések történetéről is. Tovább »

Szegedi időutazás az egykori napilapok hasábjain

2015. január 7., szerda · Hozzászólok

delmagyarchiv_bemutato04kfA hazai könyvtárak történetében egyedülálló az a kezdeményezés, amely a dél-magyarországi régió napilapjának digitalizálása érdekében történt. A Délmagyarországból készült online DélmagyArchív-projekt második fázisához ért.
Tovább »

Következő oldal »