Czene Attila: Pluszértéket is kaptunk Rióhoz képest

2017. augusztus 3., csütörtök · Hozzászólok

Hosszú Katinka

Nyolc éremmel zárta a vizes világbajnokságot a magyar úszó-válogatott. Többen meglepetést szereztek a Duna Arénában, ugyanakkor voltak olyanok, akiknek nem sikerült hozniuk azt, amit előzetesen elárt tőlük a közvélemény. A szegedi olimpiai bajnok úszóval tekintettünk vissza a budapesti vb-re. Tovább »

Sportol a Nemzet: Minden készen áll a rajtra!

2014. szeptember 7., vasárnap · Hozzászólok

sportolanemzet

Hódmezővásárhelyen vasárnap elstartolt a Sportol a Nemzet szabadidősportos mozgalom, amelyet a tervek szerint 2015 januárjától országossá szélesítenek majd ki. A távlati célok között szerepel az is, hogy a kezdeményezés nem szorulna az ország határai közé, és a Kárpát-medence magyar lakta települései is bekapcsolódnának. Tovább »

Stílszerűen, úszóversennyel ünnepelt a 100 éves SZUE + FOTÓK

2014. június 7., szombat · Hozzászólok

100evesaszue_mj042

Az olimpiai bajnok Czene Attila pályafutását többek között az indította el, hogy az újonnan megépült szegedi Városi Sportuszodában csobbanhatott a medencébe – hangzott el egyebek mellett a Szegedi Úszó Egylet 100 éves születésnapjának reggelén tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

835 milliós támogatás a megye látványsportágainak

2012. július 14., szombat · 3 hozzászólás

Több mint 835 millió forint közvetett állami támogatás érkezett Csongrád megyébe a látvány-csapatsportágakat támogató társasági adókedvezményeknek köszönhetően a 2011/12-es szezonban. A legtöbbet a futball profitált a konstrukcióból, egyes településeken ez járult hozzá a csapatsportágak újraéledéséhez.
Tovább »

A bunda és az együttműködés volt a téma a sportminiszterek értekezletén

2012. március 15., csütörtök · Hozzászólok

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkára a sportminiszterek belgrádi értekezletén kijelentette: Magyarország támogatja egy új európa tanácsi (ET) egyezmény elfogadását a mérkőzések eredményeinek jogtalan befolyásolása elleni küzdelemben.
Tovább »

Hangsúlyosabb szerepet kap a sport a felsőoktatásban

2012. február 2., csütörtök · 3 hozzászólás

Stratégiai feladat a felsőoktatás sportjának és a főiskolai-egyetemi sport feltételrendszerének megújítása – jelentette ki Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkára a Magyar Rektori Konferencia plénum ülésén tartott előadásában.
Tovább »

Partiscum Karácsonyi Kupa a fiatal sportolókért

2011. december 8., csütörtök · 15 hozzászólás

Hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az I. Partiscum Karácsonyi Kupát a Rendezvényház Nonprofit Kft. a Csongrád Megyei Önkormányzat támogatásával Szegeden.
Tovább »

Az EU foglalkozik az illegális fogadások elleni küzdelemmel

2011. július 22., péntek · Egy hozzászólás

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára arról számolt be az online sportfogadásokról csütörtökön rendezett felcsúti fórumon, hogy az illegális fogadások elleni lehetséges fellépés vizsgálata szerepelhet a jövőben a majdani uniós sport alprogramban.
Tovább »

Jövő ősztől bevezetik a mindennapos testnevelést

2011. július 5., kedd · 2 hozzászólás

Jövő ősztől bevezetik a kötelező mindennapos testnevelést az általános iskolákban, s ennek megvalósítását létesítményfejlesztési programokkal kívánja segíteni a kormány – jelentette be Bardóczy Gábor, a sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának keddi ülésén.
Tovább »

Kajak-kenu: az állam a sportág mögött áll

2011. április 1., péntek · Hozzászólok

Szeged a magyar sportélet egyik fő bázisa. Nagyban köszönhető ez a kajak-kenu sport képviselőinek, akik hatalmas sikereikkel évről-évre több ezer embert vonzanak a Tisza-parti városba. Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának sportért felelős államtitkára bízik benne, hogy az állami támogatásból megújuló Maty-éri olimpiai központ az idén is megfelelő otthona lesz a MOL olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak.
Tovább »

Czene: sikeres és hatékony üléseken vagyunk túl

2011. február 24., csütörtök · Hozzászólok

Sikeresnek, hatékonynak és előremutatónak nevezte az európai uniós sportminiszterek Magyarországon megtartott informális találkozóját Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára.
Tovább »

Tíz sportembert jelöltek a Nemzet Sportolója címre

2011. január 22., szombat · Hozzászólok

Tíz sportemberre érkezett jelölés a Nemzet Sportolója címre vonatkozóan a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkárságára. A 12 fős társaságban Polyák Imre olimpiai bajnok birkózó november 15-i halálával üresedett meg egy hely.
Tovább »

Szeptembertől mindennapos testnevelés a Batsányiban

2010. augusztus 31., kedd · 9 hozzászólás

csongrad_tanevnyito_it (7) A csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola adott otthont az idei megyei tanévnyitó ünnepségnek. Az eseményen Kőrösi Tibor igazgató bejelentette, hogy ettől a tanévtől felmenő rendszerben bevezetik a minden napos testnevelést az iskolában. Ehhez sporteszközöket kaptak ajándékba, amelyeket Czene Attila államtitkár és Magyar Anna megyei elnök adott át a gyerekeknek.
Tovább »

I. Szegedi Nagy Sportágválasztó: szem előtt a gyerek + HANG

2010. április 23., péntek · Hozzászólok

sportagv_it_02 Az I. Szegedi Nagy Sportágválasztó – A Sport Napja címet viselő esemény célja, hogy edzők, élsportolók segítségével minél többen, minél több sportágat kipróbálva dönthessék el, milyen mozgásformát válasszanak maguknak. Szegeden, május 7-8-án a Kisstadionban közel 50 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők.
Tovább »

Olimpiatörténeti kiállítás a Somogyi-könyvtárban

2008. augusztus 5., kedd · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Az újkori nyári olimpiák 112 éve jelenik meg képekben és tárgyakban a Somogyi-könyvtár hétfőn megnyitott olimpiatörténeti kiállításán. A tárlaton magyar és hangsúlyozottan a szegedi olimpikonok emlékei elevenednek meg. Tovább »