Az ’56-os forradalom évfordulója tiszteletére rendezett előadás-sorozatot a Civil Városi Unió

2017. március 26., vasárnap · Hozzászólok

cvu

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére rendezett előadás-sorozatot és vitaestet a Civil Városi Unió a Kálvária Kulturális és Információs Központban “Az 1956-os forradalom mai szemmel” címmel. Tovább »

Bezárt a Pagoda étterem – civil kritika Szeged “vállalkozásbarát” önkormányzatáról

2016. június 30., csütörtök · 118 hozzászólás

pagoda004kf

Június 26-án bezárt a város egyik közkedvelt étterme, a Pagoda. „Sajnálatos, de városunkban ez még önmagában nem lenne hír, sőt ez a tény lehetne akár a bérlő és a bérbeadó vagy tulajdonos ügye, azonban a kényszerű bezárás mögött rejlő okok, az azt megelőző történtek a szegedi városvezetés módszereire, arroganciájára, kíméletlenségére is rámutatnak” – fogalmaz a Civil Városi Unió közleménye, hivatkozva a birtokukban lévő iratokra, dokumentumokra. A CVU írására reagált Kardos Kálmán, az IKV vezetője is, aki tagadja, hogy az ő cégén keresztül akarná az önkormányzat tönkretenni a Pagoda Éttermet. Többször tárgyaltak, de a megbeszélések nem vezettek eredményre – állítja. A rendkívül messzire vezető és a város működése szempontjából is számos tanulsággal bíró Pagoda-történet szálait nyilvánvalóan több írásban lehet majd kibogozni, most ebben az első cikkben tehát a CVU összegzését, helyzetelemzését és az ingatatlant bérbeadó IKV vezetőjének válaszát ismerhetik meg az olvasók. Tovább »

A „Cserkó” számokban – a Civil Városi Unió „minimális haszonról” és „takarékosságról”

2016. április 25., hétfő · 17 hozzászólás

Éves szinten mintegy 12-13 millió forint folyt be a városi kasszába az elmúlt években úgy, hogy ehhez még nem számoltuk a kereskedők által befizetett különféle helyi adókat – írják a civilek, akik szerint a városvezetés félrevezető információkat közvetít a szegediek felé a Cserepes sori piac ügyében. Tovább »

Botka bűvészkedése a büdzsével – a sarokszámok mögé tekintettek a szegedi civilek

2016. február 25., csütörtök · 20 hozzászólás

penz

Szeged város 2014. évi és az idei költségvetését veti össze és elemzi a Civil Városi Unió. Többek között bemutatják, hogy Botka Lászlóék – miközben takarékosságról szónokolnak – a szegedi lakosság egyre növekvő sarcolásával érnek el bevételnövekedést, és folyamatosan jelentős mértékben emelik a városi cégek támogatását. A SZEGEDma.hu-hoz eljuttatott civil analízis alább olvasható. Tovább »

Cáfolja a CVU állításait az IKV Zrt.

2015. július 20., hétfő · 3 hozzászólás

futes_tavho_konvektor

Az IKV Zrt. alaptalan vádaskodásnak tartja a CVU közleményében foglaltakat, a „távhő üzletáguknak első számlája az általa 2015. április 16-tól nyújtott szolgáltatásra vonatkozik, átfedés, kettős számlázás nincs”. Tovább »

Szegedi Hőszolgáltató Kft.: 2015 áprilisa után a SzeHő Kft. nem végzett szolgáltatást

2015. július 17., péntek · Hozzászólok

Tévesnek és alap nélkülinek nevezte a Szegedi Hőszolgáltató Kft. a Civil Városi Unió “Újabb díjemelés Szegeden!” című, hírportálunk által megjelentetett közleményét. Tovább »

CVU: Dózsa tendereztette, most Dózsa fejleszti a szegedi trolikat?

2015. május 27., szerda · 9 hozzászólás

piros_troli0_gs

Vállalkozási szerződést kötött az önkormányzat és az SZKT a Szeged ELEKTROLINE konzorciummal „trolibuszváltók automatikus áthaladási irányállító rendszerének kiépítésére”. A CVU kiszúrta, hogy a konzorcium tagja a Ganz Tram Kft., amit az SZKT egykori vezetője, Dózsa Gábor képvisel a bruttó 160,5 millió forint összértékű projektben. Tovább »

Kész átverés show Szegeden? – városházi botrányleltárt készítettek a civilek

2015. május 19., kedd · 37 hozzászólás

szeviep03_gs

Botka László kettős mércéjéről, Szeged gazdasági iránytalanságáról, a helyi nagyberuházások anomáliáiról és a változást kívánó erők összefogásának szükségességéről beszélt a SZEGEDma.hu-nak Beck Gábor, a közéleti kérdésekben egyik legaktívabb és véleményét legmarkánsabban artikuláló civil szerveződés, a Civil Városi Unió titkára. Tovább »

Civil Városi Unió: Demokrácia Botka-módra

2015. február 6., péntek · 17 hozzászólás

Közleményben reagált a Civil Városi Unió Botka László polgármester Közéleti Kávéházban tartott évértékelőjére, illetve a Szeged legnagyobb adózói előtt tartott költségvetési beszámolójára vonatkozóan. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott állásfoglalást az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Trolibotrány: a CVU újabb kérdései a járműbeszerzés kapcsán (FRISSÍTVE)

2014. szeptember 22., hétfő · 14 hozzászólás

piros_troli0_gs

A Civil Városi Unió a múlt héten jelentett meg közleményt a piros trolik beszerzésével kapcsolatban hat kérdést intézve Botka Lászlóhoz. A KDNP helyi elnöke, Haág Zalán is kérdéseket tett fel a városvezetőnek, amit újabb nyilatkozatok követtek a városháza, illetve a korábbi SZKT-igazgató részéről. Most a CVU válaszol az eddigi reakciókra, illetve Dózsa Gábor korábbi SZKT-ügyvezető ismegszólal. Tovább »

Kátyúzás elhalasztva?

2013. szeptember 21., szombat · 5 hozzászólás

katyu01_gsMint az áprilisban oldalunkon megjelent, a Civil Városi Unió közleményben tett megoldási javaslatot Szeged útjai kátyúmentesítésének finanszírozási problémáira. A civilek most újabb közleményt juttattak el a SZEGEDma.hu szerkesztőségébe, amelyben további aggodalmaiknak adtak hangot az üggyel kapcsolatban.
Tovább »