Újabb 90 milliós kölcsönre bukkantak Czeglédy és Gyurcsány között

2017. október 17., kedd · 3 hozzászólás

Újabb kölcsönügyletre bukkant a Pestisrácok a Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára családi vagyonkezelő cége és a jelenleg milliárdos adócsalás miatt előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba munkaerő kölcsönző vállalkozása között. A portál birtokába került dokumentumok szerint 2016 augusztus 15-én az Altus Portfolió Kft. 90 millió forintos kölcsönt folyósított a Czeglédy elnökölte Human Operator Zrt-nek, “A. Portfolio szerződés szerinti kölcsön” címén. Tovább »

Tarjáni zenei estek a Csongor téri közösségi házban + FOTÓK

2017. október 9., hétfő · Hozzászólok

Komolyzenei klasszikusokkal, illetve népszerű filmzenei slágerekkel nyújtott zenei élményt a Kosztándi vonónégyes a Csongor téri közösségi ház közönségének vasárnap. Tovább »

Ovis balettfoglalkozások indultak a Csongor téri Közösségi Házban + FOTÓK

2017. október 6., péntek · Hozzászólok

A torna, a mozgás minden korosztály számára jótékony hatású, hisz nemcsak az izom, de az agy működését is fokozza. Az új program bevezetésével az óvodás korosztálynak kínálnak mozgás lehetőséget a Csongor téri Közösségi Házban. Tovább »

Vonósnégyes varázsolt a Tarjáni Klasszikus Zenei Esten + FOTÓK

2017. augusztus 28., hétfő · Hozzászólok

Kulturális programnak adott otthont a Csongor téri Közösségi Ház vasárnap este: a Kosztándi vonósnégyes adott jó hangulatú komolyzenei koncertet a tarjániaknak. Tovább »

Amit nem használunk, az elsorvad – Kopniczky Zsolt neurológus-idegsebész előadása a Csongor téri Közösségi házban

2017. május 27., szombat · Hozzászólok

amit_nem_hasznalunk_egeszsegnap07_gs

Mit tehetünk a szellemi aktivitás fenntartásáért? Melyek az idegrendszert érintő főbb betegségek és ezek hogyan kezelhetők? – ezekre a kérdésekre kereste a választ előadásában Kopniczky Zsolt egyetemi docens, neurológus és idegsebész szakorvos, az SZTE Sebészeti Műtéttani Intézetének munkatársa a Csongor téri közösségi házban. Tovább »

Komolyzenei est, fúvósokkal, verssel és örömzenéléssel a Csongor téri Közösségi Házban + FOTÓK

2017. május 27., szombat · Hozzászólok

cof

A telt házas koncertet családok, nagyszülők, játszóházas gyermekek, lakásotthonban és nevelőcsaládoknál élő fiatalok és nevelőszüleik hallgatták nagy érdeklődéssel szerdán este a Csongor téren. Tovább »

Boros József és tanítványai adnak komolyzenei koncertet a Csongor téren

2017. május 22., hétfő · Hozzászólok

A „Tarjáni zenei estek” programsorozat újabb előadással jelentkezik. Boros József a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti karának trombita tanára tanítványaival együtt ad komolyzenei koncertet. Tovább »

A szűrővizsgálatok fontosságáról a Csongor téri Közösségi Házban + FOTÓK

2017. április 23., vasárnap · Hozzászólok

agota_egeszsegnap_gs

Mindig telt házzal folynak az Egészségnap előadásai a Csongor téri Közösségi Házban, ahol ezúttal Paulik Edit, az SZTE Népegészségügyi Intézet munkatársa tartott előadást a szűrővizsgálatokról. Tovább »

Kézműveskedéssel és tánccal készültek a húsvétra a Csongor téren + FOTÓK

2017. április 9., vasárnap · Egy hozzászólás

BC5K4178

A közös húsvéti készülődés jegyében telt a pénteki nap a Csongor téri Közösségi Házban, kézműves-foglalkozás után tinidiszkóban szórakozhattak a fiatalok. Tovább »

Márciusban is minden gyermek és család előtt nyitva áll az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza

2017. március 8., szerda · Hozzászólok

agota_jatszohaz

Márciusban már a tavaszra készül az ÁGOTA Játszóház valamennyi önkéntese és csemetéje. A télbúcsúztatást számos színes program követi, ahol a gyerekekkel együtt virágba borítják a játszóházat, lehetőség lesz hangszerekkel ismerkedni, locsolóverset tanulni, és előadást is tartanak a bennünket körülvevő veszélyekről és ártalmakról. Tovább »

Szavalóversenyre várja az érdeklődőket a Csongor téri Közösségi Ház

2017. február 16., csütörtök · Hozzászólok

konyv_irodalom_vers

Tarjánban az 1848-as forradalom és szabadságharc méltó megünneplésére készül a Csongor téri Közösségi ház. Ebből az alkalomból a reformkor hazafias verseiből hirdettek szavalóversenyt. Tovább »

A Csongor téri Közösségi Ház vendége volt a Molnár Dixieland Band vezetője + FOTÓK

2017. január 29., vasárnap · Hozzászólok

filmklub_csongor_ter_molnar_dixie12_gs

A Közösségi Házban működő Retro filmklub azzal a céllal jött létre, hogy a filmeket és kultúrát kedvelő tarjáni lakosok lehetőséget kapjanak arra, hogy érdeklődésüknek megfelelő filmeket nézhessenek. Ősszel és télen elsősorban dokumentumfilmeket láthattak, melyek Szegedről, annak múltjáról, illetve a városban élő híres emberekről szóltak. A filmek Szabó István operatőr archívumából valók. Tovább »

2017-ben is közösséget épít az ÁGOTA Játszóház

2017. január 15., vasárnap · 3 hozzászólás

agota_jatszohaz_17-01-13

Színes, változatos programokkal, korrepetálási lehetőséggel várja az ÁGOTA Alapítvány Játszóháza 2017–ben is a gyermekeket, családokat. A játszóház nyitva tartása változatlan, hétköznaponként 15 órától 19 óráig várják a játszani, tanulni vágyó gyerekeket és családjaikat. Programjaik ingyenesek! Kothencz János alapítót az ÁGOTA Játszóházról kérdeztünk. Tovább »

A Magyar Kultúra Napjának megünneplésére készül a Csongor téri Közösségi Ház

2017. január 14., szombat · Hozzászólok

kolcsey_himnusz

A Magyar Kultúra Napjáról való megemlékezéssel folytatódik a múlt évben kezdődött irodalmi, kulturális programsorozat, az Irodalmi teaház a Csongor téri Közösségi Házban. A január 18-án 17 órakor kezdődő kulturális esten több művész és művészeti ág is képviselteti magát. Tovább »

Egészségnap a Csongor téri Közösségi Házban

2017. január 7., szombat · Hozzászólok

egészségnap

Hagyománnyá vált és ennek megfelelően a 2017-es évben is folytatódik a Csongor téri Közösségi Ház életében az egészségnap. Idén is havi rendszerességgel hívnak meg szakembereket, akik aktuális témákban fontos tájékoztatást adnak az egészségről. Tovább »

Sokan ünneplik a Karácsonyt a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban

2016. december 6., kedd · Hozzászólok

jatszohazi_karacsony01_gs

Közösségeket épít játékok, élmények és tudás segítségével Tarjánban a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ. A december a Csongor téren is az ünnepekre való készülődéssel telik, a közösségek összegyűlnek, hogy együtt hangolódjanak a meghitt családi együttlétre. Ismét lesz Retro Filmklub és folytatódik a Pilates – gerinctréning sorozat is. Tovább »

Kell egy ház! – Szegeden startolt a Démétér Ház bővítését célzó vándorkiállítás

2016. november 23., szerda · 2 hozzászólás

demeter_alapitvany44_gs

Nagybeteg kisgyermekek érdekében végez a gyógyító és támogató munkát a Démétér Alapítvány, ezt is bemutatja az a vándorkiállítás, amely Szegedről indult útjára. A cél, hogy egy olyan széleskörű társadalmi összefogást teremtsenek meg, amely révén jövőre bővíteni a tudják a Démétér Házat, ahol a csontvelő-átültetésen átesett, és így szoros orvosi felügyeletet igénylő gyerekek és szüleik lakhatnak térítésmentesen. A bővítéshez 100 millió forintra van szükség. Tovább »

Családi Csocsó Bajnokságra hív a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ

2016. november 3., csütörtök · Hozzászólok

agota_kozossegi_haz68_gs

Játékot, élményt és tudást kínál Tarjánban a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ. Teszi ezt azért, mert ezeken keresztül formálódhatnak értékes közösségek, mert a játék kicsiknek és nagyoknak is felhőtlen együttlétet, élményt jelent. Ismét lesz Egészségnap, Retro Filmklub és Irodalmi teaház. Tovább »

Folytatódtak az Egészségnapok a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban +FOTÓK

2016. október 28., péntek · Hozzászólok

egeszsegnap05_gs

Nagy érdeklődés mellett folytatódtak az Egészségnapok a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban. Nem véletlen: ezúttal arról hallgathattak előadást az érdeklődők, hogyan érdemes megelőzni az őszi, téli baleseteket. Tovább »

Egészségnap és Szegedi Retro Filmklub: újraindult az élet a Csongor téren

2016. szeptember 16., péntek · Hozzászólok

agota_kozossegi_haz68_gs

Hova vigyük a gyereket? Milyen játékos programokat szervezzünk neki? Hogyan kerítsünk például felkészítő tanárt? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket feltenni sem érdemes, ha egy családnak pont ezekre már egyáltalán nem jut pénze. Pedig dehogynem, érdemes! Az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ csaknem egy éve épp azért jött létre, hogy ingyenes programjaival mindenkinek örömteli segítséget nyújtson. Most megújult őszi kínálattal várják a tarjánvárosiakat és a szegedieket.
Tovább »

A közösségi ház egy új otthon – Soltész Miklós adta át az ÁGOTA Közösségi és Kulturális Központját + FOTÓK

2015. október 8., csütörtök · 8 hozzászólás

agota_kozossegi_haz54_gsHúsz éve dédelgetett álom vált valóra azzal, hogy csütörtökön megnyithatta kapuit az ÁGOTA Alapítvány saját közösségi és kulturális centruma Szegeden. A Csongor téri komplexum egy olyan hely, ahol az alapítvány otthonra talált, ahol bárki megérezheti a valahová való tartozás érzését, ahol nem kell félni a magánytól. Az időseknek szabadidős elfoglaltságot, a gyerekeknek korrepetálási lehetőséget, a családoknak pedig segítséget kínál a felújított épület.
Tovább »