Csík János: A népzenében benne van a nemzet öröme és bánata

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

csík_zenekar _mj 20

Fiatal néptáncosként ragadta magával a népzene sodró lendülete, azóta már számos szakmai kitüntetés van a birtokában, mégis a közönség elismerésére a legbüszkébb. A Kossuth-díjas Csík zenekar alapítójával, Csík Jánossal beszélgettünk a magyar népdalokról és azok fontosságáról. Tovább »

Júliusban indul az Isonzó Expressz

2017. április 28., péntek · Hozzászólok

Isonzo_fokep

A “caporettói áttörés” századik évfordulóján indul útjára idén az Isonzó Expressz, amely 2015 és 2016 után, harmadik évben szállít vendégeket az isonzói csaták szlovén és olasz helyszíneire. Tovább »

Csík János: „Hála Istennek, bárhova megyünk, mindig lesz valaki, akit a magyar népzene érdekel”

2016. december 12., hétfő · 3 hozzászólás

csik_zenekar_szeged71_gs

A Kossuth-díjas Csík zenekar alapítójával, Csík Jánossal beszélgettünk a magyar népzenéről, a kultúráról és terjesztéséről. Nemcsak szórakoztatni akarnak a koncerteken, hanem egyben értékeket közvetíteni. A művész büszke arra, hogy nem egy magyar fiatal az ő közvetítésükkel ismerhette meg az évszázados múltú magyar népzene szépségét. Interjúnk. Tovább »

“Ha néhányan kinyílnak a népzenére, már megérte…” + FOTÓK, VIDEÓ

2012. március 11., vasárnap · 4 hozzászólás

Beszélgetés Csík Jánossal, a Csík zenekar vezetőjével

Csík János még a szegedi koncertjük előtt kecskeméti otthonában mesélt az első fellépésről, ahol rockzenei feldolgozásokat muzsikáltak, a sokszínű közönségről és zenésztársakról, vendégelőadókról, lakodalmakról és fesztiválokról, és az örömről, hogy mind többen érdeklődnek a népzene iránt.
Tovább »

Népzene szájharmonikával fűszerezve

2010. február 19., péntek · Hozzászólok

csik_it (1) Ezúttal a szájharmonika-virtuóz Ferenczi Györggyel kiegészülve lépett fel a Csík Zenekar a szegedi Ifjúsági Házban. Az autentikus népzenét a világzenével ötvöző formációra minden korosztály kíváncsi volt, az egészen kicsi gyerekektől az idősebbekig.
Tovább »