Kóser vágóhidat adtak át Csengelén – a világ minden tájára eljutnak a magyar termékek

2017. július 5., szerda · 4 hozzászólás

koser_vagohid_csengele45_gs

Heti szinten tizenegy rabbi érkezik Izraelből a Csengelén átadott kóser vágóhídra, ők végzik a szárnyasok vallási előírásoknak megfelelő vágását. Az üzemátadón a földművelésügyi miniszter azt hangsúlyozta, hogy a beruházás összhangban van a kormány agrárpolitikájával, míg David Lau, Izrael Állam főrabbija arról beszélt, hogy világszerte ismertté válnak a Magyarországon előállított, kiváló minőségű élelmiszerek. Tovább »

Kóser vágóhídat építenek Csengelén

2017. január 23., hétfő · 2 hozzászólás

pulyka

Zöldmezős beruházással, 2,8 milliárd forintból kóser vágóhíd és baromfifeldolgozó épül Csengelén, a két ütemben megvalósuló fejlesztés végén az üzem 260 embernek ad majd munkát – tájékoztatta a Quality Poultry Baromfifeldolgozó és Kereskedelmi Kft. (QP Kft.) ügyvezetője az MTI-t. Tovább »

Több száz terméket kapott adományként a Kisteleki Járás Család- és Gyermekjóléti Szolgálata

2016. szeptember 30., péntek · Hozzászólok

ajandekok_gyermkjoleti__szolgalat_kisteleki_jaras_20160921_cl

A Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat a járás hat településén (Baks, Balástya, Csengele, Kistelek, Ópusztaszer, Pusztaszer) nyújtja szolgáltatásait, a lakosság számára elérhetően. Tovább »

Lomtalanítás lesz Bakson és Csengelén

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

lomtalanitas01_gs

“Értesítjük Önöket, hogy az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ügyfeleink részére társaságunk 2016.10.08-án Baks és Csengele belterületén térítésmentes lomtalanítást végez.” – tájékoztat honlapján a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Tovább »

Szegeden, Szőregen és Csengelénél is akadt dolguk a katasztrófavédőknek a hétvégén

2015. június 29., hétfő · Hozzászólok

Tűzesetekhez és műszaki mentésekhez is riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat az elmúlt három napban. Szőregen egy családi ház gyulladt ki, Csengele közelében pedig egy személyautó égett – tájékoztatta hírportálunkat a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Tovább »

Labdarúgás: meccset vesztett az Újszentiván a zöld asztalnál, harmadik a Csengele

2015. június 22., hétfő · 31 hozzászólás

ujszentivan_bordany10_gs

Múlt pénteki ülésén jogosulatlan játékosszerepeltetés miatt a MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóság Fellebbviteli Bizottsága levont négy pontot az Újszentiván SE megyekettes csapatától.
Tovább »

Újabb műfüves futballpályával gazdagodott Csongrád megye + FOTÓK

2015. június 20., szombat · 2 hozzászólás

csengele_mufuves_palya_atado22_gs

Szombaton Csengelén avatták fel a 20×40 méteres, villanyvilágítással ellátott pályát, mely széles összefogással, hittel és akarattal jött létre a település gyöngyszemeként. Tovább »

Labdarúgás: elképesztő hajrá jön a megyekettőben

2015. május 29., péntek · 3 hozzászólás

szoreg_ujszentivan20

Három fordulóval a vége előtt nehezen megtippelhető, hogy melyik együttesek végeznek a feljutást érő helyeken a Csongrád megyei másodosztályban, hiszen jóformán az első tíz helyezett közül bármelyik csapat odaférhet az első két pozícióba. A véghajrá előtt összeszedtük, mi vár az érintett csapatokra. Tovább »

Szűrési Staféta: sikeres volt a hosszított nyitva tartás Szegeden

2015. április 16., csütörtök · Hozzászólok

A mammográfiai szűrések statisztikai adatai alapján a szegedi és a szegedi járásban élő, népegészségügyi emlőszűrő vizsgálatra behívott nők 65-68 százaléka vesz részt. A Nemzeti Rákellenes Naphoz kapcsolódóan a részvételi hajlandóság növelése érdekében szerveztek a Népegészségügyi Főosztály munkatársai a Szegedi Emlőszűrő Központ aktív közreműködésével háromnapos figyelemfelkeltő programot.
Tovább »

Női labdarúgás: győzelemmel avatta szép öltözőjét a Csengele + FOTÓK

2013. november 3., vasárnap · Hozzászólok

szentmihály_csengele_mj 016A Becsei Ibolya vezette hazaiak sokkal tudatosabban, szervezettebben futballoztak, mint vendégeik, ám a szentmihályi lányokban is volt tartás, izgalmassá tették a végjátékot. Tovább »

Sztárigazolás a Csengelénél: korábbi válogatott játékos a fedélzeten

2013. július 23., kedd · 4 hozzászólás

4_1Korábbi válogatott játékost igazolt a Csengele KSE labdarúgócsapata. A mindmáig utoljára Európa-bajnokságon szereplő magyar röplabda-válogatott egykori tagja, Mészáros Dömötör szolgálataira az ősz folyamán számíthat Kun-Szabó Tibor vezetőedző.
Tovább »

Labdarúgás: gyálaréti négyes a Csengele ellen + FOTÓK

2013. június 9., vasárnap · Egy hozzászólás

SZS20130608_gyalaret_csengele_014Hazai sikert hozott a Gyálarét LSC és a Csengele KSE összecsapása a Csongrád megyei másodosztály halasztott, így záró 18. fordulójában. A 4-1-es győzelem azonban – egyelőre úgy tűnik – csak a nagyszerű tavaszi menetelés szép lezárásához volt elegendő Badényi János tanítványainak. Tovább »

Koncz Róbert lett a Tippbajnok – megajándékoztuk

2012. szeptember 5., szerda · Hozzászólok

Még megyei labdarúgásunk élvonalának előző idényében indítottuk Tippbajnok játékunkat, melyet 24 pontjával a Kistelek akkori csapatkapitánya, Koncz Róbert nyert meg. Sérülése és betegsége miatt a labdarúgó a napokban vette át nyereményét.
Tovább »