Értelmes szabadidő a bűnözés helyett – Prevenciós programsorozat a Béke Utcai Általános Iskolában

2017. szeptember 21., csütörtök · Hozzászólok

Kézzelfogható, valódi alternatívát kaptak, kapnak a szegedi Béke Utcai Általános Iskola diákjai, hogy szabadidejükben ne egy rossz úton induljanak el. Az intézmény alapítványa csaknem nyolcmillió forintból gazdálkodhatott, amikor támogatást nyert bűnmegelőzési projekt megvalósítására. A projekt nyitórendezvényét szeptember 16-án tartották, az iskola Családi Napján. Tovább »

6-7000-ren az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2017. június 3., szombat · 3 hozzászólás

agota_integracios_nap103_gs

Fagylalt, vattacukor, csokoládé – többek között ezekkel a finomságokkal várták az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermek, családi, közösségi és integrációs napjának résztvevőit a Zápor tónál. A trambulin, a kézműves foglalkozások és játékos vetélkedők ezúttal is ezreket vonzottak a rendezvényre, amelynek a célja az önfeledt kikapcsolódáson túl az is volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a nevelőszülői hivatásra. Tovább »

Játékokkal, játékosan válnak környezetvédővé a gyermekek + FOTÓK

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

szechenyi_2020_kohezios_alap

fold_napja009kf

Idén is a Füvészkertben ünnepelte meg a Föld napját a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – immáron 23. alkalommal. 10 és 16 óra között számtalan programmal készülnek a különböző játékokon keresztül a bábszínházi előadásokig. Tovább »

Föld-napi programkavalkád a szegedi füvészkertben

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

fold_napja_fuveszkert_kht36_gs

„Együtt többet tehetünk! Közös ügyünk a környezetünk!” – ismét erre hívja fel a figyelmet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a hulladékgazdálkodási céggel közösen az SZTE Füvészkertben a Föld napi programjaival. Tovább »

Természettudományos családi napot szervez a SzeReTeD Labor az Agórában

2016. november 10., csütörtök · Hozzászólok

kiserletek_kavalkadja

A SzeReTeD (Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium), partnerintézményeinek közreműködésével Természettudományos családi napot szervez a Szent-Györgyi Albert Agórában november 12-én, szombaton délelőtt, amelyre meghívták a régióban működő többi Öveges diáklabort is. Tovább »

Volt pörkölt, nincs pörkölt – Nyakukon maradt pörköltjegy miatt panaszkodnak a kisnyugdíjasok

2016. október 11., kedd · 39 hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nem kapták vissza a pörköltjegy árát, miután kiürült a kondér Ménesi családi napján – panaszolták olvasóink. A SZEGEDma megkereste a képviselőt, aki tagadott, s azt ígérte, mindenkinek visszaadja a pénzt, aki hozzá fordul. Tovább »

Verseny és pancsolás a roma családi napon Sziksósfürdőn + FOTÓK, VIDEÓ

2016. augusztus 8., hétfő · Hozzászólok

roma_csaladi_nap10_gs

Megemlékeztek a roma holokausztra is, de a nap nagyobb része az élet és a kikapcsolódás jegyében telt. A pancsolás mellett a sorversenyeké és az autentikus cigányzenéé volt a főszerep. A roma családi napon jártunk a szikin. Tovább »

A nevelőszülői hivatást is népszerűsítették az ÁGOTA családi napján + FOTÓK

2016. május 21., szombat · 2 hozzászólás

csaladi_nap114_gs

Szombati közösségi napján a családi napi játékok mellett a nevelőszülői hivatást is népszerűsítette az ÁGOTA Alapítvány. Az immár 17. Zápor-tavi rendezvényen ezúttal is több ezren vettek részt.
Tovább »

Egységesek a bérlők, vasárnap is árusok nélkül a Cserepes

2016. április 3., vasárnap · 12 hozzászólás

cserepes

A bérlők továbbra sem hagyják magukat, többségük vasárnap sem nyitott ki, így a Cserepes sori piacon a sétáló dinoszaurusszal beharangozott családi nap felemásra sikeredett, hiszen bár a gyerekprogramokat megtartották, ám a piac eredeti funkcióját nem tudta betölteni, vásárolni senki sem tudott. A kereskedők megegyezésre törekszenek, ám nem fogadják el azt az átlagosan 50%-os díjemelést, amit a januárban kinevezett piacvezető akar rájuk erőltetni mindenféle egyeztetés nélkül. Tovább »

Összefogás a fiatalokért – ÁGOTA Integrációs Nap a bűnmegelőzés jegyében + FOTÓK

2015. november 14., szombat · Hozzászólok

DCIM100GOPROGOPR0433.

Az ország minden részéből érkeztek ezúttal is nevelőszülők és gyermekek az ÁGOTA Integrációs Napjára. A Zárpor tónál és a lila iskolában több ezren csatlakoztak a színes programkavalkádhoz, melynek középpontjában a bűnmegelőzés állt, az, hogy a család és a sport milyen jelentőséggel bír ezen a területen. Tovább »

Szegedre érkezett az országos “Gyere és Színezd át!” kampány + FOTÓK

2015. szeptember 20., vasárnap · Hozzászólok

szinezd_ujra23_gs

Színültig telt a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra Központ már 10.30-kor, a Színezd át elnevezésű ingyenes családi nap kezdetekor. A 16 óráig zajló esemény programjai között játékos feladatok – várépítés, közös történetírás, ügyességi feladatok, játékkészítés és hangszerkipróbálás –, valamint színpadi programok (koncertek és közös tánctanulás) is szerepelnek, valamint egy nagy „Büszkeség falat” is tanulmányozhatnak a helyszínre érkezettek, amely a legifjabbak ismereteinek gyarapítását is szolgálja. A játékok, feladatok egyik fő célja, hogy a gyerekek a színes programokon keresztül megtapasztalják egymás elfogadásának fontosságát, a kampány ugyanis a többségi társadalom és a nemzetiségek együttműködését, együttgondolkodását ösztönzi. Tovább »

Tizenharmadjára rendeznek gluténmentes családi napot Szegeden

2015. szeptember 16., szerda · Hozzászólok

A “CÖLI” Lisztérzékenyek Egyesülete XIII. alkalommal szervezi meg a szűrőprogramokkal, gyerekfoglalkozásokkal színesített programját, amelynek fő célkitűzése, hogy tájékoztassa az érdeklődőket, rávilágítson a változatos gluténmentes étrend összeállításának fontosságára, és hogy összekösse a diétázókat azokkal, akik a gluténmentes termékeket gyártják és forgalmazzák. Tovább »

Gyere és Színezd át! – Ingyenes családi nap Szegeden + VIDEÓ

2015. szeptember 14., hétfő · Hozzászólok

szinezd_at

Ingyenes családi programokkal, különleges játékokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket jövő héten vasárnap a Színezd át! országos kampány szegedi állomásán, az Agórában. A kampány egymás megismerésének és elfogadásának fontosságára hívja fel a figyelmet, és októberig kilenc megyeszékhelyen a nyitottság, valamint az együtt- és egymásért gondolkodás jegyében hirdeti meg programjait. A rendezvényt vasárnap a Szegedi Nemzeti Színházban a Somnakaj című roma musical, az első etno ballada esti előadása zárja. Tovább »

Nyárbúcsúztatót tartanak Gyálaréten

2015. szeptember 1., kedd · 3 hozzászólás

csaladi_nap_gyalaret06_gs

Szeptember 12-én, szombaton tizenhatodik alkalommal tartanak Nyárbúcsúztató falunapot Gyálaréten, a Művelődési Centrumban, Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő támogatásával. Tovább »

Roma családi nap a szikin a közösségépítés jegyében

2015. augusztus 18., kedd · Hozzászólok

20150817_124312

Ötödjére láttak vendégül hátrányos helyzetű családokat Sziksósfürdőn, az immár hagyományos roma ifjúsági és kulturális családi nap keretében. Tovább »

Katasztrófavédelmi családi nap és teveséta a Szegedi Vadasparkban

2015. július 22., szerda · Hozzászólok

20140819_katasztofavedelminap_01

Családi programmal várja a Vadaspark szombaton a kicsiket és a nagyokat, amikor a látogatók megismerkedhetnek a tűzoltók munkájával, látványetetést is megtekinthetnek, valamint Szulejmánnal, a kis tevével is találkozhatnak. Tovább »

Roma családi napot tartott az egyházmegyei Karitász Szegeden + FOTÓK

2015. július 10., péntek · Egy hozzászólás

karitasz_csaladi_nap_04

Kétszáz szegedi roma család kapott meghívást a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász családi napjára, melyet hagyományteremtő szándékkal rendeztek meg a Mátyás téren. Tovább »

Jubileumi ÁGOTA-s gyermeknap a Zápor tónál + FOTÓK

2015. május 30., szombat · 7 hozzászólás

agota_gyereknap13kf

Trambulin, kézműves foglalkozások, versenyek, zene és tánc – ez csak néhány kelléke az élménynyújtásnak és az integrációnak, ami a legfőbb célja az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermek, családi és közösségi napjának. A színes programkavalkád idén is ezreket vonzott a Zápor tóhoz. Tovább »

Műfüves focipályával gazdagodott a kecskéstelepi sportélet + FOTÓK

2015. április 26., vasárnap · 5 hozzászólás

csaladi_nap_kacskesi_iskola13_gs

Műfüves futballpályát avattak a Fekete István Általános Iskola második családi napján, amelyre látványos bemutatókkal és természetesen focimeccsel is várták a telep lakóit. Tovább »

Palacsintasütéssel és családi nappal zárta a kampányt Kothencz János + FOTÓK

2014. október 11., szombat · 7 hozzászólás

csaladi_nap_csillag_ter45_gs

Azzal már rendkívül sokat nyertünk, hogy sikerült megjeleníteni a szegedi emberek valós igényeit – mondta el a Fidesz-KDNP-L.É.T. szombati kampányzáró rendezvényén Kothencz János. A polgármesterjelölt Erdős Norbert EP-képviselővel is egyeztetett az EU-s pályázatok szegedi lehetőségeiről. Tovább »

Haág Zalán: Öregrókus lakosaiért is dolgozom!

2014. október 11., szombat · 2 hozzászólás

haag_zalan_csaladinap_mj 021

Családi délelőttre invitálták az öregrókusiakat a Klapka térre, ahol Haág Zalán (Fidesz-KDNP-L.É.T.) képviselőjelölt és a körzet leköszönő politikusa, Kalmár Ferenc a városrész fejlesztési terveiről is beszélgetett a lakosokkal. Tovább »

A víztoronyból fürkészhették Szegedet a Szent István téri családi napon + FOTÓK

2014. október 4., szombat · 4 hozzászólás

csaladinap_haag_sipos21_gs

Ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozás és gyermekprogramok vártak minden érdeklődőt szombaton a Szent István térre. Haág Zalán és Sipos Attila önkormányzati képviselőjelöltek családi napján a víztorony is megnyitotta kapuit a látogatók előtt. Tovább »

Páger Béláné: Szükség van a közösségekre a panelkörzetekben! + FOTÓK

2014. szeptember 28., vasárnap · Egy hozzászólás

csaladi_nap_pagerne02_gs

Színes gyermekprogramokkal, például arcfestéssel, ugrálóvárral és aszfaltrajzversennyel várta a családokat az Olajbányász térre Páger Béláné, a kormánypártok és a L.É.T. önkormányzati képviselőjelöltje. Tovább »

Garzó Márk: Meg kell törni az emberek közönyét! + FOTÓK

2014. szeptember 28., vasárnap · 11 hozzászólás

csaladi_nap_garzo_mark16_gs

A kreativitásé és az alkotómunkáé volt a főszerep Garzó Márk családi napján, Makkosháza, a 8-as körzet képviselőjelöltje a Vértóhoz ezúttal kézműves-foglalkozásra invitálta a makkosháziakat. Tovább »

Magyar László: A belvárosiak nyitottak a közösségi rendezvényekre + FOTÓK

2014. szeptember 27., szombat · 6 hozzászólás

DSC_3402

Szeged belvárosa hemzseg a fesztiváloktól, most azonban egy hangulatos családi napra invitálták a környékbelieket az Aradi vértanúk terére. Magyar László, a 11-es körzet Fidesz-KDNP-L.É.T.-es képviselőjelöltje programját ismertette, míg a gyerekeket játékokkal és kóstolókkal várták. Tovább »

Lekvárkóstoló és ugrálóvár a Gulácsi park családi napján + FOTÓK

2014. szeptember 27., szombat · 8 hozzászólás

családinap_gulacsipark_mj021

Mozdulj, Szeged! – ezzel a felhívással rendezett szombaton három képviselőjelölt családi napot Újszegeden, a Gulácsi parkban. Pocsai Blanka, Német Ferenc és Rózsavölgyi József közös kezdeményezése a képviselői munka fontosságára, az összetartozásra hívta fel a választópolgárok figyelmét.
Tovább »

Mosolyparkkal tarkított családi napot tartottak a Mars téren + FOTÓK

2014. szeptember 21., vasárnap · 3 hozzászólás

csaladi_nap_mars_ter15_gs

Valóságos vidámpark költözött a Mars téri piac parkolójába, a Nagycsarnok tövébe. Ugrálóvár, arcfestés, bábshow és a Szegedi Vadaspark kitelepüléssel várta a kicsiket és mindazokat, akik szerettek volna eltölteni egy vidám délelőttöt Szeged éléskamrájának szomszédságában.
Tovább »

A Becsei utcában tartottak családi napot a tarjániak + FOTÓK

2014. szeptember 20., szombat · Hozzászólok

csaladinap_tarjan_48_gs

Trambulin, ugrálóvár, játékos vetélkedők várták a kilátogatókat a Becsei utcában rendezett családi napon. Kothencz János polgármesterjelölt a közösségépítés fontosságát is kiemelte a rendezvényen. Tovább »

Családi nap Baktóban – együttműködés a közösségért + FOTÓK

2014. szeptember 14., vasárnap · Egy hozzászólás

csaladi_nap_bakto23_gs

„Élhető Baktót szeretnénk megvalósítani Varga Róberttel és Kohári Nándorral a kormánnyal együttműködve – jelentette ki Kothencz János polgármesterjelölt a Völgyréthát utcai családi napon. Tovább »

Kiskutyák, tájfutás és vattacukor Manga Ákos felsővárosi családi napján + FOTÓK

2014. szeptember 14., vasárnap · Hozzászólok

futoverseny_mangaval_mj 012

Kiskutyák, futóverseny, saslik, ugrálóvár és vattacukor várta a felsővárosiakat Manga Ákos, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott képviselőjelölt családi napján.
Tovább »

Következő oldal »