Bezárt a Pagoda étterem – civil kritika Szeged “vállalkozásbarát” önkormányzatáról

2016. június 30., csütörtök · 118 hozzászólás

pagoda004kf

Június 26-án bezárt a város egyik közkedvelt étterme, a Pagoda. „Sajnálatos, de városunkban ez még önmagában nem lenne hír, sőt ez a tény lehetne akár a bérlő és a bérbeadó vagy tulajdonos ügye, azonban a kényszerű bezárás mögött rejlő okok, az azt megelőző történtek a szegedi városvezetés módszereire, arroganciájára, kíméletlenségére is rámutatnak” – fogalmaz a Civil Városi Unió közleménye, hivatkozva a birtokukban lévő iratokra, dokumentumokra. A CVU írására reagált Kardos Kálmán, az IKV vezetője is, aki tagadja, hogy az ő cégén keresztül akarná az önkormányzat tönkretenni a Pagoda Éttermet. Többször tárgyaltak, de a megbeszélések nem vezettek eredményre – állítja. A rendkívül messzire vezető és a város működése szempontjából is számos tanulsággal bíró Pagoda-történet szálait nyilvánvalóan több írásban lehet majd kibogozni, most ebben az első cikkben tehát a CVU összegzését, helyzetelemzését és az ingatatlant bérbeadó IKV vezetőjének válaszát ismerhetik meg az olvasók. Tovább »

Választási szövetségre lépett a Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a CVU

2014. május 9., péntek · 177 hozzászólás

valasztasi_egyuttmumodes02_gs

Az elmúlt évtizedben Szeged nem tudott élni a benne rejlő potenciállal, ezen változtatna a Tisza Lajos Közéleti Egyesület és a Civil Városi Unió. A két szervezet már az októberi választásokra készülve, a város jövője érdekében kötött szövetséget. Tovább »

Civil Városi Unió: A városi cégeknél első a stabil üzemeltetés

2011. november 24., csütörtök · 41 hozzászólás

Az önkormányzat 2011. július 14-én 1,9 milliárd Ft összegben bocsátott ki euróalapú kötvényt 272 Ft-os árfolyamon, melynek visszavásárlása pillanatnyilag 246 millió Ft veszteséget jelentene a városnak. Ki ezért a felelős – kérdezi friss közleményében a Civil Városi Unió? Tovább »