Völner: Soros instrukciói alapján támadják a szervezetek átláthatóságáról szóló javaslatot

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

volner_pal01_gs

A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságát biztosító törvényjavaslatot a bevándorláspárti szervezetek Soros György instrukciói alapján támadják – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, újságíróknak. Tovább »

Novák Katalin: 14 milliárd forintot kapnak közösségfejlesztésre civil és egyházi szervezetek

2017. február 21., kedd · 3 hozzászólás

novak_katalin_gs

A helyi közösségek fejlesztésére 14 milliárd forintot kap 569 civil és egyházi szervezet, az uniós forrású EFOP-program célja az önkéntes tevékenység népszerűsítése, a generációk közötti együttműködés erősítése és az ifjúsági közösségek támogatása az elkövetkező 3-4 évben – jelentette be a család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Kothencz János: Otthont és megbecsülést a civileknek Szegeden! + FOTÓK

2014. szeptember 23., kedd · 20 hozzászólás

soltesz_miklos_szegeden40_gs

Civil Tanácsot hoz létre, civil referenst alkalmaz az önkormányzatnál és évi 200 millió forintos keretet biztosít a civil szférának megválasztása esetén Kothencz János, aki Soltész Miklós államtitkárral közösen mutatta be a város civil stratégiájának tervezetét. Tovább »

Vállalati önkéntesség a Talentum Alapítvánnyal karöltve + FOTÓK

2014. március 6., csütörtök · Egy hozzászólás

talentum01_gsA társadalmi felelősségvállalás innovatív formája a vállalati önkéntesség – vallja a Talentum Alapítvány, melynek munkatársai cégvezetőket invitáltak munkareggelire, amelyen arról is szó esett, miként lehet motiválni a dolgozókat. Tovább »

Életharmónia: a tudatos társadalom

2010. január 14., csütörtök · Egy hozzászólás

keop-005 Egy év, rengeteg tapasztalat egy kutató-fejlesztő projektben a környezeti tudatosságért – így összegezte röviden a tavaly kezdődött VáltozásSegítő Szolgálat munkáját Kotogán Róbert, az Életharmónia Alapítvány munkatársa.
Tovább »

Felhívás: Szegedi Civil Fórum alakult

2009. augusztus 5., szerda · 5 hozzászólás

Az Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil mozgalom vezetője, Nógrádi Tibor a szerdai napon egy nyilatkozatot juttatott el a SZEGEDma.hu szerkesztőségéhez, melyben a mozgalom összefogásra szólítja és hívja föl az érdekeik megsértését tapasztaló szegedi civil szervezeteket. A felhívást alább olvashatják.
Tovább »

Civilek a baloldal újraszervezéséért

2009. június 24., szerda · Hozzászólok

A valódi szocialista értékek megőrzéséért és a jelenlegi, társadalmi bázisától eltávolodott baloldal megújításáért fogott össze több civil szervezet – értesült az InfoRádió. A parlamenti pártokban bizalmukat vesztett emberek és társaságok szerint az MSZP a neoliberalizmus felé fordult, s ezzel csaknem kétmillió szavazóját veszítette el. Tovább »

Vajdaságba került az Európai Polgár Díj

2009. június 21., vasárnap · Hozzászólok

Becsey Zsolt volt európai parlamenti képviselő adta át az Európai Polgár Díjat Nádi Karolinának, a délvidéki Emberi Jogi Központ aktivistájának, megköszönve a vajdasági magyarságért végzett áldozatos munkát – számolt be az eseményről a VajdaságMa hírportál. Tovább »

Az önkéntesség mint hozzáadott társadalmi érték

2008. december 5., péntek · Hozzászólok

Felolvasástól a kertrendezésig

Az ENSZ Közgyűlésének 1985. december 17-i döntése óta minden évben december 5-e az Önkéntesek Nemzetközi Napja. Ezen a napon világszerte számos figyelemfelkeltő program keretében ünneplik az önkénteseket. Magyarországon ezt az eszmét egy országos szövetség, az Önkéntes Központ Hálózat igyekszik népszerűsíteni, melynek tagja a szegedi Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű civil szervezet is. Tovább »