Harangozó Attila: Hazánk Európa egyik legbiztonságosabb országa

2017. szeptember 24., vasárnap · Hozzászólok

Immáron öt éve vezeti a Szegedi Ítélőtáblát Harangozó Attila, aki szerint a magyar bíróságokon magas színvonalú, időszerű bíráskodás zajlik, semmi nem veszélyezteti a bírói függetlenséget. És a jövőre nézvést az is örömhír, hogy magasan képzett fiatalok szeretnének bekerülni a bírói testületbe. Blogstar-interjú. Tovább »

Ukrajnában 87 embert szabadítottak ki egészségügyi központoknak álcázott kényszermunkatáborokból

2017. augusztus 16., szerda · Hozzászólok

Az ukrán hatóságok 87 embert szabadítottak ki az ország keleti felében lévő Dnyipropetrovszk megyében szenvedélybetegségekről leszoktatónak hirdetett, de valójában kényszermunkatáborokként működtetett egészségügyi rehabilitációs központokból – számolt be szerdán a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Tovább »

Megkezdte működését a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ

2017. január 2., hétfő · Hozzászólok

Megkezdte működését a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK), amely a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet, valamint az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek összeolvadásával alakult meg január 1-jén – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon hétfőn. Tovább »

Hazatért Szerbiába a háborús bűncselekmények elkövetése miatt elítélt volt miniszterelnök-helyettes

2015. augusztus 27., csütörtök · Egy hozzászólás

Börtönbüntetése kétharmadának letöltése után hazatért Szerbiába Nikola Sainovic volt szerb miniszterelnök-helyettes, akit súlyos háborús bűntények elkövetése miatt ítélt 18 év börtönbüntetésre a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) – közölte csütörtökre virradóra a belgrádi média. Tovább »

Előzetesben a vállalkozásoktól 150 millió forintot kicsaló férfi

2015. január 3., szombat · Hozzászólok

A Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte annak a magyar-horvát kettős állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint csaknem félmillió eurót – mintegy 150 millió forintot – csalt ki európai uniós pályázati pénzek ígéretével magyar vállalkozóktól – hangzott el szombaton az M1 Híradójában. Tovább »

Szeged biztonságos város a megyeszékhelyek között

2013. december 27., péntek · 4 hozzászólás

rendorseg_gsSzeged a középmezőnyben áll a bűnös megyeszékhelyek ranglistáján. Arról, hogy mi bújik meg a statisztikák mögött, és egyáltalán mennyire tükrözi ez városunk közbiztonságát Német Ferencet kérdeztük.
Tovább »

Csökkent a bűnügyi és nőtt politikai hírek aránya a híradókban

2013. július 12., péntek · Hozzászólok

Összességében – különösen a júniusi rendkívüli árvízhelyzet miatt – csökkent a “baleset és bűnügy” kategóriába tartozó hír, ezzel együtt több politikai hír hangzott el a második negyedévben az M1, a Duna Televízió és Kossuth Rádió, a TV2 és az RTL Klub esti híradóiban – derül ki a Nézőpont Intézet Médiaműhely legfrissebb, az MTI-hez pénteken eljuttatott elemezéséből.
Tovább »

Éjszakai tüntetés a mórahalmi rendőrség előtt a gyilkos románok miatt + FOTÓK

2012. október 24., szerda · 19 hozzászólás

Több százan – főként a Jobbik szervezésében a településre érkezők – tüntettek a mórahalmi rendőrség előtt, mivel tegnap két román, cigány származású vendégmunkás megölt egy helyi gazdát. A párt részéről elhangzott, hogy már hónapok óta próbálják felhívni a figyelmet a Homokhátságon dolgozó sok ezer illegális vendégmunkásra és a körükben jelen lévő bűnözés veszélyeire.
Tovább »

Halállal fenyegette nagynénjét egy csanyteleki fiatalember

2012. augusztus 24., péntek · Hozzászólok

Háza felgyújtásával és megölésével fenyegette nagynénjét egy 27 éves fiatalember Csanyteleken. A Csongrádi Rendőrkapitányság zsarolás bűntette megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.
Tovább »

Kriptát tört fel Makón, hogy értékekhez jusson

2012. július 12., csütörtök · Egy hozzászólás

Elfogta a Makói Rendőrkapitányság azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint felelős az elmúlt időszakban a makói Jángori temetőben történt rongálásokért és lopásokért – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.
Tovább »

Nyugdíjpénzek után nyomoz a rendőrség

2012. május 19., szombat · Hozzászólok

Ötmilliárd forint értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Aegon nyugdíjpénztárral szemben – írta a Magyar Nemzet szombaton.
Tovább »

Önbíráskodó románokat ítéltek el Szegeden

2012. május 3., csütörtök · Egy hozzászólás

Jogerősen két év két hónap és három év és tíz hónap közötti börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla négy román állampolgárt, aki egy elszámolási vita miatt megfenyegette és bántalmazta szintén Erdélyből származó, de egy zákányszéki tanyán élő ismerősét.
Tovább »

Garamvölgyi: Nem a sajtót kell deresre húzni! + FOTÓK

2012. április 26., csütörtök · 6 hozzászólás

A rendőrség által folytatott kommunikáció alkalmatlan arra, hogy befolyásolja az emberek biztonságérzetét – jelentette ki Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője azon a médiafórumon, melyen az is kiderült, hogy milyen bűnüggyel lehet eladni ma egy bulvárlapot, s milyen is a kapcsolata a hírTV-nek a rendőrséggel.
Tovább »

Azonosították a csongrádi ékszerbolt kirablóit

2011. augusztus 25., csütörtök · Hozzászólok

Azonosította a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a két férfit, akik március 21-én kirabolták a csongrádi Fő utcán lévő ékszerboltot. Az ügyészség a közelmúltban vádat emelt ellenük – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Tovább »

Ítéletet hirdettek a kamionokat fosztogató csoport ügyében Szegeden

2011. január 20., csütörtök · Hozzászólok

Fegyházra, illetve börtönbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság csütörtökön azt a nyolc embert, akik a vád szerint bűnszervezet tagjaiként televíziókat szállító kamionokat pakoltak ki a sofőrök beszervezésével, majd az árut értékesítették.
Tovább »

Tolvajokat értek tetten a vásárhelyi rendőrök

2010. november 30., kedd · Hozzászólok

Ellopott egy kerékpárt, majd nyomban bele is botlott a rendőrökbe egy férfi Hódmezővásárhelyen tegnap este. Az egyenruhások korábbi ügyeiből már jól ismerték az 51 éves vásárhelyi lakost, ezért azonnal megállították, hogy leellenőrizzék a kétkerekűt – tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.
Tovább »

Rendőrkézen a csongrádi garázdák + FOTÓK

2010. november 29., hétfő · Egy hozzászólás

garazdakcsongrad01 Több mint háromszázezer forint anyagi kárt okozott az a négy fiatalember, akik szombat éjszaka fákat téptek ki a helyükről és szeméttárolókat rongáltak meg Csongrádon a Kodály sétányon. A rendőrök hétfőn azonosították az elkövetőket – tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.
Tovább »

Kábel- és traktorlopást göngyölítettek fel Csongrádon

2010. augusztus 11., szerda · Hozzászólok

Két nagy értékű lopás miatt indított büntetőeljárást a Csongrádi Rendőrkapitányság. Előbbi esetben szerszámtolvajokat fogtak el, akik traktorlopásra készültek, utóbbi esetben kábeltolvaj került rendőrkézre – közölte Pál János rendőrségi sajtószóvivő.
Tovább »

Megkéseltek egy fiatalt Szegeden (FRISSÍTVE)

2010. március 27., szombat · Hozzászólok

Alig fél nappal a bűncselekmény elkövetése után a Csongrád megyei rendőrök szombaton már gyanúsítottként hallgattak ki két szegedi fiatalembert, akik a gyanú szerint a péntek éjszakai életveszélyes sérülést okozták – tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.
Tovább »

Hőkamerával kapták el az embercsempészt

2010. február 9., kedd · 3 hozzászólás

Négy török határsértőt és egy embercsempészt fogtak el a nagylaki határrendészek két nap alatt a hőkamera segítségével – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Tovább »

Kék hírek: lopások és hajnali határsértők

2010. január 16., szombat · Egy hozzászólás

Két lopási és egy határrendészeti hírről tájékoztatta portálunkat Tuczakov Szilvána, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Szegeden egy kéregető hajléktalan lopta el egy férfi pénztárcáját, Domaszéken pedig egy elhagyott erszényt nem akartak visszaadni tulajdonosának a becstelen megtalálók. Mindezek mellett újabb afgán határsértőket fogtak el a határrendészek.
Tovább »

Körözött személyt fogtak a szegedi rendőrök

2009. augusztus 21., péntek · Hozzászólok

Garázdaság miatt indított eljárást a Makói Rendőrkapitányság két helyi lakos ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók, hogy az egyik makói szórakozóhelyen tettleg bántalmaztak két ugyancsak helyi lakost, és annak gyermekkorú fiát – közölte Pál János rendőrségi sajtószóvivő.
Tovább »

Elismerte a balesetet a szegedi cserbenhagyó gázoló

2009. augusztus 16., vasárnap · Hozzászólok

A rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, aki csütörtökön este elsodort egy gyermekét babakocsiban toló házaspárt Szegeden, az 51 éves szegedi férfi elismerte a balesetet – tájékoztatta a rendőrség vasárnap az MTI-t.
Tovább »

Elfogták a cserbenhagyó gázolót Szegeden

2009. augusztus 15., szombat · Hozzászólok

Elfogták Szegeden szombaton azt az ötvenegy éves helyi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy csütörtökön a kijelölt gyalogátkelőhelyen elsodort egy kisgyermekes párt – tájékoztatta az MTI-t a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Tovább »

Sorozatban lopott, őrizetbe vették

2009. július 22., szerda · Hozzászólok

26 évesen már sokszorosan volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, illetve több büntetőeljárás is folyik ellene az ország számos részén, ennek ellenére ismét lopott. A szegedi rendőrök őrizetbe vették – tájékoztatta portálunkat Szenti Szabolcs rendőrhadnagy.
Tovább »

Vesztegetéssel gyanúsítanak hat szegedi határőrt

2009. július 14., kedd · Hozzászólok

Hat határrendészt gyanúsítanak hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel Csongrád megyében; közülük kettőt őrizetbe vett a Szegedi Nyomozó Ügyészség és indítványozta előzetes letartóztatásukat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t kedden.
Tovább »

Eseménydús május 1.: Garázdákat fogtak a rendőrök

2009. május 2., szombat · Hozzászólok

A fokozott belvárosi rendőri jelenlétnek és egy szemtanú gyors bejelentésének köszönhetően néhány perc alatt elfogták a rendőrök azt a 18 éves szegedi fiatalembert, aki pénteken este betörte az egyik üzlet kirakatablakát a Bartók Béla téren – tudatta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Tovább »

Egyre kevesebb Szegeden a bűncselekmény

2009. február 25., szerda · Hozzászólok

Az elmúlt tíz évben több mint 50 százalékkal csökkent a kiemelt bűncselekmények száma Szegeden, s a rendőrség felderítő munkája is egyre eredményesebb. Mindezt Botka László polgármester és Zélity László ezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője jelentették be szerdán a megbeszélésüket követő közös sajtótájékoztatón. Tovább »

Milliókat kért, három évet kapott

2008. október 16., csütörtök · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

Három év börtönnel sújtotta jogerősen csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki több millió forintért azt ajánlotta egy hozzá forduló nőnek: elintézi, hogy megszüntessék az asszony élettársának előzetes letartoztatását. Tovább »

13 évet kapott a barátnőjét megölő egykori börtönőr

2008. szeptember 30., kedd · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor – SZEGEDma

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte barátnője megöléséért a volt szegedi börtönőrt kedden első fokon a Csongrád Megyei Bíróság. A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 28 éves férfit, aki a minősítés szerint különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt. Tovább »

Kedden ítélet várható a szegedi börtönőr ügyében

2008. szeptember 29., hétfő · Egy hozzászólás

A Csongrád Megyei Bíróságon kedden várhatóan elsőfokú ítélet születik a barátnője meggyilkolásával vádolt, korábban börtönőrként dolgozó szegedi férfi ügyében. Tovább »

A nagy fogás: drogfutárokat csíptek nyakon a rendőrök

2008. szeptember 21., vasárnap · Hozzászólok

Drogfutárokat, kábítószer-megrendelőt és -fogyasztókat fogtak el a rendőrök csütörtökön éjjel Szeged belvárosában – tájékoztatott szombaton a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Tovább »

Megkerült Janics Natasa kajaklapátja

2008. augusztus 5., kedd · Hozzászólok

Megkerült Janics Natasa kajaklapátja, mely egy hétfőn este Szegeden nyílt olimpiai kiállításról tűnt el – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t kedden. Az esetről reggel portálunk is beszámolt. Tovább »

Felelősség

2008. július 31., csütörtök · Hozzászólok

A 21. század elejére oda jutottunk, hogy – tisztelet a kivételnek – alig akad olyan médium, mely felvállalja, hogy valamely egyén (igen: kisember) vagy közösség (igen: a civilek – s nem csak hangzatos szólamként) jogos sérelmét, problémáját, gondjait nem csupán egyszer, vezető hírként villantja fel, de folyamatában végig is járja, végig is követi, ne adj’ isten még a megnyugtató megoldás megtalálásban is segít.

Tovább »

Autófosztogatókat csíptek el a szegedi rendőrök

2008. július 19., szombat · Hozzászólok

Autófeltörőket fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai szombatra virradó éjjel egy rutinellenőrzés során – tudatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Tovább »

Ismeretlen eredetű szállítmány – heroinhoz kellett?

2008. július 5., szombat · Hozzászólok

Tíz tonna, heroin előállítására alkalmas vegyszert foglaltak le a rendőrök Szegeden egy cseh teherautóban – adta hírül az MTI és a Hirado.hu. A vegyszerből tízmillió halálos adag heroint lehetett volna gyártani. Hasonló akció volt pár napja Szlovéniában is. Tovább »

Ismeretlen eredetű szállítmány rendőrkézen

2008. július 5., szombat · Hozzászólok

Ismeretlen eredetű szállítmányt foglaltak le nemrég a rendőrök egy cseh teherautóban Szegeden, az üggyel kapcsolatban két magyar és két cseh férfi ellen indítottak eljárást – tájékoztatott szombaton a rendőrség. Tovább »

Ősszel lesz elsőfokú ítélet a korábbi börtönőr ügyében

2008. június 19., csütörtök · Hozzászólok

Csak ősszel, előreláthatólag szeptember 25-én hirdetnek ítéletet első fokon a barátnője megölésével vádolt egykori szegedi börtönőr ügyében – jelentette be Joó Attila tanácsvezető bíró csütörtökön Szegeden. Tovább »

Következő oldal »