Negyven elítélt aratja a nádat a nagyfai Holt-Tiszán + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 3 hozzászólás

nadvago_eliteltek04_gs

Megkezdődött a nád aratása a nagyfai Holt-Tiszán. Évek óta nem volt ilyen vastag jégtakaró a vízen – mondta Szöllősi Zsolt bv. ezredes, a Nagyfa-Alföld Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese – ezért január 9-től negyven fogvatartott aratja a nádat a 15 cm-esre hízott jégen. Tovább »

Börtönlelkészeket és börtönmissziót végző önkénteseket tüntetett ki Soltész Miklós

2016. november 3., csütörtök · Hozzászólok

Börtönlelkészeket és börtönmissziót végző önkénteseket tüntetett ki Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, a Magyar Testvéri Börtöntársaság (MTB) és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezetének (BMSZ) közös konferenciáján. Tovább »

Bűnözőből elismert művészember – Pécz Zoltán alkotásaiból nyílt kiállítás a TIK-ben + FOTÓK

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

kiallitas_tik01_gs

Két hétig tekinthető meg a tárlat. Az egykori nehézfiú ma már olyan alkotó, akinek munkásságát más művészek is elismerik. A fogvatartottak 30 százaléka végez hasonló tevékenységet. Tovább »

Összesen 2500 munkavállalót toboroz a büntetés-végrehajtás

2016. augusztus 3., szerda · Hozzászólok

A férőhelybővítési programmal párhuzamosan munkavállalók toborzásába kezdett a büntetés-végrehajtás; az új intézetekben várhatóan 2500 munkalehetőséget teremt a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig – közölte az MTI érdeklődésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kommunikációs főosztályának vezetője szerdán.
Tovább »

Madárlakásokat ajánlottak fel a Csillag fogvatartottjai Szegednek

2015. december 17., csütörtök · Egy hozzászólás

madarodu_atado09_gs

Harmincöt madárszállást kapott a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Szegedi Fegyház és Börtön fogvatartottjaitól, akik egy pályázat keretein belül végeztek el egy faipari szerelő tanfolyamot, ennek vizsgamunkái voltak a madárlakok. Tovább »

Tasnádi László: júliusban elindul az új életpályamodell büntetés-végrehajtásban

2015. június 12., péntek · Hozzászólok

csillagborton_gs

Júliusban elindul a büntetés-végrehajtásban az új életpályamodell, amely végre biztosítja azoknak a dolgozóknak a megbecsülését, akik időnként erejükön felül teljesítenek – mondta a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára pénteken Szegeden.
Tovább »

Középpontban a közbiztonság: javult vagy romlott a helyzet?

2014. február 1., szombat · 21 hozzászólás

iskolakezdes10_gsA bűncselekmények számának növekedéséről számoltak be az Összefogás Szegedért Egyesület fórumának vendégei, a friss statisztika szerint ellenben négy év alatt hetvenezres csökkenés tapasztalható. Tovább »

Következő oldal »