Negyven elítélt aratja a nádat a nagyfai Holt-Tiszán + FOTÓK

2017. január 11., szerda · 3 hozzászólás

nadvago_eliteltek04_gs

Megkezdődött a nád aratása a nagyfai Holt-Tiszán. Évek óta nem volt ilyen vastag jégtakaró a vízen – mondta Szöllősi Zsolt bv. ezredes, a Nagyfa-Alföld Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese – ezért január 9-től negyven fogvatartott aratja a nádat a 15 cm-esre hízott jégen. Tovább »

Börtönlelkészeket és börtönmissziót végző önkénteseket tüntetett ki Soltész Miklós

2016. november 3., csütörtök · Hozzászólok

Börtönlelkészeket és börtönmissziót végző önkénteseket tüntetett ki Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, a Magyar Testvéri Börtöntársaság (MTB) és a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezetének (BMSZ) közös konferenciáján. Tovább »

Bűnözőből elismert művészember – Pécz Zoltán alkotásaiból nyílt kiállítás a TIK-ben + FOTÓK

2016. szeptember 19., hétfő · Hozzászólok

kiallitas_tik01_gs

Két hétig tekinthető meg a tárlat. Az egykori nehézfiú ma már olyan alkotó, akinek munkásságát más művészek is elismerik. A fogvatartottak 30 százaléka végez hasonló tevékenységet. Tovább »

Összesen 2500 munkavállalót toboroz a büntetés-végrehajtás

2016. augusztus 3., szerda · Hozzászólok

A férőhelybővítési programmal párhuzamosan munkavállalók toborzásába kezdett a büntetés-végrehajtás; az új intézetekben várhatóan 2500 munkalehetőséget teremt a felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig – közölte az MTI érdeklődésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kommunikációs főosztályának vezetője szerdán.
Tovább »

Madárlakásokat ajánlottak fel a Csillag fogvatartottjai Szegednek

2015. december 17., csütörtök · Egy hozzászólás

madarodu_atado09_gs

Harmincöt madárszállást kapott a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Szegedi Fegyház és Börtön fogvatartottjaitól, akik egy pályázat keretein belül végeztek el egy faipari szerelő tanfolyamot, ennek vizsgamunkái voltak a madárlakok. Tovább »

Tasnádi László: júliusban elindul az új életpályamodell büntetés-végrehajtásban

2015. június 12., péntek · Hozzászólok

csillagborton_gs

Júliusban elindul a büntetés-végrehajtásban az új életpályamodell, amely végre biztosítja azoknak a dolgozóknak a megbecsülését, akik időnként erejükön felül teljesítenek – mondta a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára pénteken Szegeden.
Tovább »

Középpontban a közbiztonság: javult vagy romlott a helyzet?

2014. február 1., szombat · 21 hozzászólás

iskolakezdes10_gsA bűncselekmények számának növekedéséről számoltak be az Összefogás Szegedért Egyesület fórumának vendégei, a friss statisztika szerint ellenben négy év alatt hetvenezres csökkenés tapasztalható. Tovább »

Beterjesztette a kormány az új büntetés-végrehajtási kódexet

2013. november 19., kedd · Hozzászólok

Benyújtotta Navracsics Tibor igazságügy-miniszter az új büntetés-végrehajtási kódex tervezetét az Országgyűlésnek kedden. A kormány célja, hogy a börtönök önellátóvá váljanak, emellett szigorítanák a fogvatartottak nyilatkozattételi lehetőségeit.
Tovább »

Társadalmi egyeztetés az új büntetés-végrehajtási kódexről

2013. szeptember 6., péntek · Hozzászólok

A kormány társadalmi egyeztetésre bocsátotta az új büntetés-végrehajtási (bv) kódexet, szeptember 27-ig lehet észrevételeket tenni, az új törvény várhatóan 2014 végén léphet életbe – tudatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénteken közleményben az MTI-vel. Tovább »

Új büntetés-végrehajtási törvény készül

2013. szeptember 6., péntek · Hozzászólok

Új büntetés-végrehajtási törvény készül, mert ma már sem a társadalmi igényeknek, sem az európai uniós normáknak nem felel meg az az 1979-es törvényerejű rendelet, amely alapján a szervezet dolgozik – mondta Pintér Sándor pénteken Balassagyarmaton, a büntetés-végrehajtási szervezet napjának központi ünnepségén.
Tovább »

45 millióból szépült meg a Csillag + FOTÓK

2013. augusztus 2., péntek · 2 hozzászólás

Átadóünnepség a Szegedi Fegyház és BörtönbenMegújult a Szegedi Fegyház és Börtön főépületének homlokzata, míg a Dorozsmai úti II. objektum személyi állománya új öltözőket kapott. Az átadási ünnepségen a készülő büntetés-végrehajtási kódex koncepcióját is ismertették.
Tovább »

Vonatra várva – vígjáték a szegedi Csillag börtönben

2012. augusztus 28., kedd · 2 hozzászólás

A börtönt elhagyó fogvatartottakra váró problémákról szól Bokros Ferenc Vonatra várva – avagy a szabadulás útjain című vígjátéka, melyet kedden mutattak be fegyintézet Katolikus Kultúr Körének tagjai a Szegedi Fegyház és Börtön Kultúrtermében.
Tovább »

Rabok készíthetik a honvédségi bakancsokat

2012. július 26., csütörtök · Hozzászólok

Beszerzési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium fegyverzeti és hadbiztosi hivatala, illetve a büntetés-végrehajtás, amelynek értelmében több ezer katonai bakancsot a jövőben fogvatartottak gyártanak a honvédségnek – írta a Népszabadság csütörtöki számában.
Tovább »

Börtönöket és fogdákat nyithat újra a kormány

2010. július 3., szombat · Egy hozzászólás

Várhatóan börtönöket, fogdákat nyitnak újra, hogy legyen helyük azoknak a tolvajoknak, akikre a közbiztonsági törvénycsomag elfogadása után szabnak ki elzárást a bíróságok. Megnő a rendőrök munkája is, mert a jövőben a tulajdon elleni szabálysértések ügyében nekik kell eljárniuk – olvasható a HírTv honlapján.
Tovább »

Nagyfa: Felújították, majd bezárják a fogházat?

2009. június 11., csütörtök · Hozzászólok

Csóti András: „Nincsenek sanda szándékaink”

nagyfa1A Nagyfai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet tervezett bezárásával kapcsolatban Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke, aki egyben a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság elnöke is, újságírók kíséretében ellátogatott a fogházba, és a helyszínen tájékozódott az aktuális helyzetről. Tovább »