Haág: miért titkolóznak a torony alatt?

2009. október 19., hétfő · 9 hozzászólás

kozgyulesvarosi11 A szeptember 26-i közgyűlésen kérdezte meg Haág Zalán, KDNP-s képviselő Botka Lászlótól, hogy miért készült róla festmény. Botka akkor tagadott, s a kijelentése nyomán kisebb politikai vihar kavarodott, amit portálunk több cikkben kísért végig. Most egy sajtóközleményt juttatott el az ellenzéki képviselő szerkesztőségünkbe, amit alább teszünk közzé.
Tovább »

A Botka-festmény történetének záróepizódja? – videó!

2009. október 2., péntek · 24 hozzászólás

kerdojel Két ellenzéki képviselő – Haág Zalán (KDNP) és Kohári Nándor (Fidesz) – a közgyűlésen kirobbant Botka-portré-ügyben kapott városházi felvilágosítást követve személyesen járt utána, hogy milyen papírok s miként támasztják alá a szocialisták, illetve a polgármester állítását: apró félreértés történt, Botka László a rendelésről mit sem tudott, amint pedig értesült arról, hogy mégiscsak készült róla festmény, megvásárolta azt. A SZEGEDma.hu kamerájával kísérte el a képviselőket „dokumentumkereső” körútjukra.
Tovább »

Ellenzéki kérdések a Botka-festményről

2009. szeptember 30., szerda · 31 hozzászólás

haagkoharisajttaj Mára világos, hogy Botka László nem következetesen, hanem össze-vissza hazudott – hangzott el szerdán Haág Zalán KDNP-s és Kohári Nándor fideszes képviselők sajtótájékoztatóján, ahol a politikusok a polgármesteri festménnyel kapcsolatos portálunk által kirobbantott botrányra reagáltak.
Tovább »

Megszólal a Botka-festmény keretezője is!

2009. szeptember 29., kedd · 17 hozzászólás

Újabb adalék, hogy Botka László csúsztatását hogyan próbálták elsimítani a polgármesteri hivatalban. A polgármester nagy nyilvánosság előtt kijelentette: róla a város nem rendelt portrét. A “mentőalakulat” az internetről a polgármesteri keretből történt kifizetések táblázatából gyorsan kihúzta azt a sort, amelyből korábban kitűnt, hogy megrendelték a Botka-portrét. De elfelejtették kozmetikázni azt a sort, amelyben négy kép keretezését tüntették fel. Háromra kellett volna javítaniuk...
Tovább »

Megvannak a Botka-portrék: szavazzanak!

2009. szeptember 29., kedd · 27 hozzászólás

Egyik olvasónk eljuttatta szerkesztőségünkbe a mindmáig titkolt Botka-portré három vázlatát. Ön szerint melyik lóghat a polgármesterünk szobájának falán? Kérjük, szavazzanak, akár hozzászólásokban, akár e-mailben ()!
Tovább »

Pataki Ferenc: Botka László portréját egy hónap alatt festettem meg

2009. szeptember 28., hétfő · 30 hozzászólás

Botka László szegedi polgármester portréját Pataki Ferenc festőművész festette meg. A művész elmondta, rövid volt a határidő, egy hónap alatt készült el a munkával. „Amikor hetvenszázalékos állapotban volt a portré, egyeztettem Botka Lászlóval” – nyilatkozta portálunknak a festőművész. A polgármester a legutóbbi közgyűlésen tagadta, hogy a város róla is rendelt portrét. Azt mondta: Bartha Lászlóval keverték össze. Pataki Ferenc festőművésszel a Botka László-portré születéséről beszélgettünk.
Tovább »

Szegedi közgyűlés: parkolók, garázsok és Botka-portré

2009. szeptember 26., szombat · 9 hozzászólás

kozgyulesvarosi1 A tervezett rendezvénycsarnok építésekor a beruházó Szeviépnek juttatandó kedvezményről, az Etelka sori garázsok felvásárlásáról, a Mars téri beruházásról és Botka László polgármester festményéről vitatkoztak a képviselők a szegedi közgyűlés pénteki ülésén. Az ellenzék a Botka-féle városvezetés felelőtlen gazdálkodását, a polgármester pedig az ellenzéket bírálta. Az ülésen bejelentette: indul egyéniben a jövő évi országgyűlési választáson.
Tovább »