Bakondi: az uniót nem érdeklik a migráció biztonsági kockázatai

2017. szeptember 28., csütörtök · 3 hozzászólás

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unió bürokratikus apparátusát és a bevándorlásban érdekelt országokat nem érdeklik a migráció biztonsági kockázatai. Tovább »

Balhé a SZIN beléptető rendszere körül

2017. augusztus 14., hétfő · 16 hozzászólás

SZIN_4.nap_1

Egyes magyarországi nyári fesztiválok lebonyolításában tavaly óta komoly változások történtek, ugyanis a résztvevőktől elkérik a fényképes személyazonosító okmányukat, amit a szervezők beszkennelnek, és a belépésre jogosító karszalagot csak ezután biztosítanak. Tovább »

Az évszaknak megfelelően a biztonságos közlekedésért

2017. augusztus 10., csütörtök · Hozzászólok

nyari_gumi002kf

A biztonság érdekében elengedhetetlen, hogy a mindenkori közlekedési viszonyoknak megfelelő felszereltségű gépjárművel közlekedjünk. Az egyik sarkalatos pont a személyautók abroncsa. Arról sokat hallani, hogy a leghidegebb évszakban a téli gumi használata erősen ajánlott, azonban milyen kockázatot vállalnak azok a sofőrök, akik téli gumival utaznak nyáron? Szakembereket kérdeztünk a témáról. Tovább »

Kontrát: a rend a legfontosabb európai közösségi érték

2017. július 26., szerda · Hozzászólok

Ma egész Európában a rend a legfontosabb közösségi érték, és a kormány elkötelezett polgárai biztonságának védelme iránt – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán a Pest megyei Remeteszőlősön, a büntetés-végrehajtási felügyelőképzésen végzettek kibocsátó ünnepségén. Tovább »

Novák: a családoknak biztonságra van szükségük a boldogsághoz

2017. június 14., szerda · Hozzászólok

A családoknak a boldogsághoz fizikai, anyagi és lelki biztonságra van szükségük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Professzorok Batthyány Körének (PBK) konferenciáján. Tovább »

Simicskó: Magyarország is alakítója szeretne lenni a közös biztonságnak

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

STOLTENBERG, Jens; Simicskó István

Magyarország elkötelezett NATO-tagságát illetően, s alakítója kíván lenni a közös biztonságnak – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter csütörtökön Budapesten, a NATO Transzformációs Szemináriumának második napján tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Simicskó: többet kell tenni biztonságunkért

2017. március 9., csütörtök · Hozzászólok

Többet kell tenni a biztonságunkért, s ebben a transzatlanti kapcsolat meghatározó tényező – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a Magyar Atlanti Tanács 25. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen, csütörtökön Budapesten. Tovább »

Biztonságos szalagkorlátot fejlesztett egy magyar cég

2017. február 7., kedd · Hozzászólok

Biztonságos, a járműveket az ütközés után az útra visszaterelő szalagkorlátot szabadalmaztatott a DAK Acélszerkezeti Kft., amellyel díjat nyert a Nemzetközi Minőség-Innováció 2016 pályázaton – erről Tarány Gábor, a cég ügyvezető igazgatója beszélt kedden az M1 aktuális csatornán. Tovább »

Áder János: a béke napról napra, állandó munkával épül

2017. január 9., hétfő · Hozzászólok

Áder János

A terrorizmus elleni küzdelemről, illetve a béke és a biztonság érdekében vállalt erőfeszítésekről beszélt a köztársasági elnök hétfőn Budapesten, a diplomáciai testület tagjai számára adott újévi fogadáson, a Művészetek Palotájában. “A béke napról napra, állandó munkával épül” – idézte Boldog VI. Pál pápa gondolatát Áder János. Tovább »

Simicskó: a magyar emberek biztonságát minél magasabb szinten kell garantálni

2016. október 25., kedd · Hozzászólok

A jogszabályi feltételek megteremtésén túl a rendért és biztonságért felelős szervezetek hatékony együttműködésével lehet garantálni az emberek biztonságát – hangoztatta a honvédelmi miniszter kedden Szolnokon. Tovább »

Hideg sör, hideg fej. Fenyegeti veszély az Eb (magyar) szurkolóit?

2016. június 10., péntek · Egy hozzászólás

Eb-pótselejtezõ - Magyarország-Norvégia


Terrorfenyegetettség, tüntetések, utcai balhék, árvizek – s mindezek pár nappal a labdarúgó-Eb kezdete előtt. Biztonsági szakértőt és MLSZ-igazgatót kérdeztünk a franciaországi helyzetről.
Tovább »

A bűnmegelőzés elősegítéséért szövetkezett a Gál Ferenc Főiskola a főkapitánysággal + FOTÓK

2016. június 1., szerda · Hozzászólok

szakmainap_alairas16_gs

Pozitívak a megyei bűnmegelőzési program tapasztalatai, a diákok szívesen használják az ehhez kapcsolódó társasjátékot, munkafüzetet. A rendőr-főkapitányság, a Szeged-Csanádi egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézete, és a Gál Ferenc Főiskola együttműködési megállapodást írt alá. Tovább »

Jackie Chan is kevés lenne egymagában kidobónak – a biztonságos szórakozásról beszélgettek az ország több pontján

2016. április 1., péntek · Hozzászólok

WP_20160311_002

A Munka Világa Közhasznú Egyesület a Magyar Ifjúsági Szövetség bevonásával öt helyen – többek között Szegeden – konzultált a biztonságos szórakozásról. Komoly probléma a nem megfelelő szervezés, a jogszabályok ismeretének hiánya, az alkoholos befolyásoltság a 18 év alatti fiataloknak szóló rendezvényeken. Tovább »

Vezetői látogatás, és ami mögötte van

2015. január 30., péntek · 2 hozzászólás

biztonsagi_or_vagyonvedelem

Ahogy hírportálunk is beszámolt róla, a közeljövőben két magas rangú külföldi vezető, Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök is magyarországi látogatást tervez. Az ilyen látogatásokat politikai és gazdasági szempontból követjük, azonban nem elhanyagolható a hatalmas biztonsági munka, ami megelőzi és végigkíséri ezeket az utazásokat. Tovább »

Biztonságosak a hazai nukleáris létesítmények

2015. január 27., kedd · Hozzászólok

A magyarországi nukleáris létesítmények biztonsági teljesítménye jó; minden mérőszám azt mutatja, hogy megfelelnek a hazai elvárásoknak és nemzetközi összehasonlításban is megállják helyüket – mondta az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) főigazgatója a hatóság keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Így védjük rendszereinket: a jelszó

2013. január 27., vasárnap · 3 hozzászólás

IT-biztonságról kezdőknek – 2. rész

Az IT (Információs Technológia) számos új területen próbálja életünket segíteni – mint ahogyan a neve is mutatja: információk feldolgozásával, amelyeket azonban védenünk is kell. Az IT-biztonságról szóló sorozatunk következő részében a titkosságról, elérhetőségről és a megbízhatóságról olvashatnak.
Tovább »

Egy kattintás is elég a bajhoz – veszélyek az interneten

2013. január 8., kedd · Egy hozzászólás

IT-biztonságról kezdőknek – 1. rész

Az internet és az okostelefonok világában, a kibertérben is megjelent a bűnözés, nem csupán számítógépes vírusok, hanem kém- és adathalászprogramok nehezítik életünket. Sorozatunkban sorra vesszük a ránk leselkedő veszélyeket, és azt is, miként védekezhetünk ellenük.
Tovább »

Szegeden is kötelező a gázkészülék-ellenőrzés – az árakat a piac diktálja

2012. október 11., csütörtök · 15 hozzászólás

Több mint 3 millió háztartásban használnak gázenergiát, s legkésőbb 2016 végéig mindegyikben felülvizsgálatot kell végeztetnie a tulajdonosnak. Azt, hogy kik végezhetik el a vizsgálatot, előírja a rendelet, ám azt a piac fogja meghatározni, hogy milyen mélyen kell a lakosoknak a zsebükbe nyúlniuk.
Tovább »

A biztonságvédelemről tanácskoztak Szegeden + FOTÓK

2012. március 20., kedd · Egy hozzászólás

A biztonsági szakmában közvetve vagy közvetlenül dolgozó vállalkozásokat fogja össze az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter. Első nyilvános rendezvényükön, kedden a pénzügyi és szociális biztonsággal is foglalkoztak.
Tovább »

Fokozott biztonsági intézkedések Szegeden is

2009. március 15., vasárnap · Hozzászólok

A nemzeti ünnepre Szegeden is fokozottan készült a rendőrség, s az elmúlt napok román-magyar diplomáciai viharaira való tekintettel kiemelt figyelmet fordítanak Románia szegedi konzuljának biztonságára. Házát egész nap rendőrök vigyázzák – értesült a SZEGEDma.hu. Tovább »