Alpolgármestert és bizottsági tagokat szavaztak meg Algyőn

2017. szeptember 22., péntek · Hozzászólok

Gubacsi Enikőt kérte fel alpolgármesternek Molnár Áron, amit a grémium tagjai támogattak első rendes ülésükön. Bizottsági tagokat is választottak, továbbá új szervezeti és működési szabályzatot fogadtak el. Tovább »

Több ügyet tárgyaltak a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésén

2017. augusztus 3., csütörtök · Hozzászólok

A magyarországi rendezvények biztosításáról, a wifi-ügyről, a letelepedési kötvényekről, az országgyűlési választási rendszer informatikai védelméről is tárgyalt csütörtöki, zárt rendkívüli ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. Tovább »

Lázár: a közép-európai országok álláspontja ellenzékben van az EU-ban

2017. február 28., kedd · Hozzászólok

Amit a közép-európai országok képviselnek, az inkább ellenzékben, mint többségben van az EU-ban, és helyzetüket hátrányosan érinti a Brexit – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának keddi ülésén. Tovább »

Botka bohózata a bizottságokkal: duplázódó Összefogás, kigolyózott szövetségesek

2017. február 20., hétfő · 125 hozzászólás

kozgyules_varosi12_gs

Figyeld a kezem, mert csalok! Rejtélyes névváltozás a közgyűlésben, fura személycserék a bizottságokban, rövid úton elhallgattatott kritikus hangok – demokrácia és szövetségpolitika Botka módra. Ilyen az, amikor leolvad az a bizonyos nyolcvankilónyi cukormáz. Ez lenne a „szegedi csoda”, amit az országnak kínálnak a szocialisták? Tovább »

Binszki József: A DK gyengítése a baloldali városvezetés célja

2017. február 16., csütörtök · 16 hozzászólás

binszki_sajtaj01_KF

„Megszűnt a közgyűlés egyetlen szuverén és autonóm bizottsága, innentől a többségi szavazógép rendszere fog itt is működni” – értékelte portálunknak Binszki József, hogy a baloldali többség lecserélte a DK által delegált két külsős bizottsági tagot. Tovább »

Pitiáner bosszúval vádolják Botkát

2016. május 25., szerda · 12 hozzászólás

sajttaj01_gs

Antidemokratikusnak, szimplán pitiáner politikai bosszúnak titulálták a szegedi ellenzéki képviselők, hogy Botka László elmozdítaná helyéről Tanács Eszter külsős bizottsági tagot. Mint közös sajtótájékoztatójukon kijelentették, a hatalmi arrogancia iskolapéldája, amit a szocialista városvezető álindokok mögé bújtatva megpróbál keresztülvinni a közgyűlésen. Tovább »

Szociális érzéketlenség, kommunikációs trükkök és karaktergyilkolás – 2015 a szegedi LMP szemével

2016. január 11., hétfő · 7 hozzászólás

rakpart_hajlektalanok01kf

Az áremelésekkel és a szociális lakásrendelet módosításával a legszegényebbeket sarcolta a szegedi városvezetés 2015-ben, miközben saját vagyonától is szabadulni igyekezett – értékelte az elmúlt évet a SZEGEDma.hu-nak az LMP-s Szentistványi István és Tanács Eszter. Úgy látják, Szegeden látszatdemokrácia működik, gyakorlatilag ugyanazokat a módszereket alkalmazza a helyi baloldal, amiért ostorozni szokták a Fidesz-kormányt. Tovább »

Emelné a szociális juttatásokat, csökkentené a képviselői fizetéseket az LMP + FOTÓK

2015. február 11., szerda · Egy hozzászólás

penzugyi_bizottsag05kf

400 millió forintról 450-re emelné a szociális alapot az LMP – hangzott el a pénzügyi bizottság ülésén. Ennek fedezetét részben az önkormányzati képviselettel kapcsolatos költségek 25 milliós visszavágásával teremtenék elő, ami a képviselők javadalmazásának megkurtítását jelenti. Tovább »

Szovjetunióba hurcoltak emlékéve – emlékbizottságot hoz létre a kormány

2015. január 25., vasárnap · Hozzászólok

Javaslattevő, véleményező és tanácsadói tevékenységet végző emlékbizottságot állít fel az emberi erőforrások miniszterének vezetésével a kormány a Szovjetunióba elhurcoltak idei emlékévének sikeres megvalósítása érdekében – mondta Rétvári Bence, a szaktárca parlamenti államtitkára az MTI-nek. Tovább »

A városhoz kerülhetnek a múzeumi épületek? – a kulturális bizottság támogatja

2014. november 19., szerda · 11 hozzászólás

bizottsagi_ules03_gs

A város tulajdonába kerülhet ingyenesen a Móra-múzeum és a többi kiállítóhely is a Megyei Jogú Városok Szövetségének kezdeményezése révén. A kulturális bizottság első ülésén támogatták az ezzel kapcsolatos napirendet. Tovább »

A pénzügyi bizottság támogatta a cégvezetőcserék napirendre vételét + FOTÓK

2014. november 19., szerda · 28 hozzászólás

penz_biz_ules02_gs

Egyetlen kérdést sem intéztek a pénzügyi bizottság tagjai azoknak az igazgatójelölteknek, akiket pénteken nevezhetnek ki az önkormányzati tulajdonú társaságok élére. A leendő vezetőket Solymos László alpolgármester mutatta be néhány mondatban. A kilenctagú bizottságból nyolcan szavaztak igennel az előterjesztésre, a közgyűlés pénteken dönt. Tovább »

Gáz van a gázzal? – bírósághoz fordult a város a hőszolgáltató ellen, menesztenék Martonosit + FOTÓK

2014. november 5., szerda · 11 hozzászólás

penz_biz_ules05_gs

Martonosi István lemondását kérte a pénzügyi bizottság ülésén Lauer István alelnök, mondván, nem az önkormányzat érdekeit képviseli az ügyvezető. Szakmai befektetőt cserélt a cég, amiről csak másfél hónappal később értesült az önkormányzat, s mivel nem tudott élni elővásárlási jogával, a bírósághoz és az ügyészséghez is fordult. Tovább »

Október 27-én tartja alakuló ülését a szegedi közgyűlés (FRISSÍTVE)

2014. október 22., szerda · 103 hozzászólás

botka_laszlo_sajttaj02_gs

“Nem lesz átvizsgáló és átvételi bizottság, nem akarok politikai cirkuszt és revansot” – jelentett ki Botka László. Sajtótájékoztatóján elmondta, három alpolgármestere lesz Szegednek, a bizottságok számát kilencről ötre csökkentik, és egy tanácsnok lesz, aki a felsőoktatással foglalkozik. Tovább »

Ménesi Imre akár büfét is nyitna a szegedi temetőben?

2012. április 28., szombat · 5 hozzászólás

Keresztúri: Solymos értékelése „szenny”

Az önkormányzati cégek idei üzleti tervét és a tavalyi éves beszámolóit véleményezték a pénzügyi bizottság tagjai: heves vitáktól mentes, kisebb akadékoskodásokkal fűszerezett maratoni tanácskozás zajlott, ahol a szocialista Ménesi Imre mindenre lőtt, amit a Fideszhez tudott kötni…
Tovább »