Büntető ügyszakos képzést tartottak a Szegedi Törvényszéken

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

szegedi_torvenyszek

Büntető ügyszakos bírák és igazságügyi alkalmazottak részére tartott képzést a Szegedi Törvényszék május 12-én. A „Közérthetőség és szakszerűség a bírósági jogalkalmazásban” címmel megrendezett oktatás a bíróságok közérthető, áttekinthető és logikus kommunikációjának tárgykörével foglalkozott. Tovább »

Handó Tünde Szegeden: A magyar igazságszolgáltatás megállja a helyét Európában, ám a bírák nálunk keresnek a legkevesebbet

2017. április 20., csütörtök · 11 hozzászólás

torvenyszek_evertekelo007kf

Az ítélkezési munkának időszerűnek, magas színvonalúnak kell lennie, s azt független bíráknak kell végezniük – hangsúlyozta Handó Tünde, az ítélőtábla és a törvényszék évértékelőjén. Az Országos Bírósági Hivatal elnöke méltatta a Szegeden folyó szakmai munkát, és arról is szólt, hogy a törvényszék Széchenyi téri épületét 5 milliárd forintból fogják megújítani. Tovább »

Új bíró a Szegedi Ítélőtáblán

2015. február 2., hétfő · Hozzászólok

Beri_biro

Új bíró kezdte meg az ítélkezést a Szegedi Ítélőtáblán február 2-ától. A tavaly június 16-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Mányoki Zsolt tanácselnök tanácsába kiírt újabb pályázat eredményes volt, Béri András a Szegedi Törvényszékről áthelyezéssel kerül az ítélőtáblára. Tovább »

Hegedűs bíró indítja el a 12 dühös ember lavináját + FOTÓK

2014. október 14., kedd · 2 hozzászólás

SZS20141013_12_duhos_ember_055

Egy fiú sorsáról döntenek a szegedi kisszínházban. A kérdés az, bűnös vagy ártatlan apja megölésének vádjában. Tizenketten ítélkeznek felette, tizenketten vívódnak lelkiismeretükkel és akarnak igazságot szolgáltatni. Tét: a villamosszék.
Tovább »