Halászlékupon járt a szegedi színház első 300 vendégének + FOTÓK

2013. szeptember 9., hétfő · Egy hozzászólás

20130907_122900A Szegedi Nemzeti Színház halászlékuponnal csábította a kultúrába első pár száz vendégét. Annak, aki lemaradt a szombati akcióról, még mindig érdemes ellátogatnia a jegyirodába, ugyanis a ma délutánig bérletet váltó vendégekre további kedvezmények várnak az idényben.
Tovább »

Nyerj SZIN-bérletet vagy -napijegyet a SZEGEDmával!

2013. augusztus 10., szombat · 22 hozzászólás

szin2012_tomegKedvező sörárakkal és a hazai könnyűzene színe-javával vár mindenkit a SZIN augusztus 20-24 között! A SZEGEDma.hu segítségével te is kijuthatsz a nyárzáró fesztiválra: portálunk egy bérletet és több napijegyet is kisorsol olvasói között!
Tovább »

Szociálishelyzet-függő az ingyenes bérlet az SZTE-n

2013. július 20., szombat · Hozzászólok

SZS20130517_berletugy_001Nem jár tovább alanyi jogon az ingyenes bérlet a Szegedi Tudományegyetemen. Varga Tamás Ottót, az SZTE EHÖK juttatási és térítési referensét arról faggattuk, milyen bírálati szempontok alapján juthat valaki bérlethez, és milyen sorsra jut a szociális ösztöndíj.
Tovább »

Az igénylők tíz százaléka nem kap bérletet az SZTE-n

2013. július 16., kedd · 2 hozzászólás

SZS20130517_berletugy_002Nem jár minden államilag finanszírozott SZTE-s diáknak ingyenes diákbérlet a 2013/2014-es tanév második félévétől. A bérletet a szociális ösztöndíjpályázat alapján lehet majd igényelni, erre már csak a jelentkezők 90%-a lesz jogosult.
Tovább »

Diákbérlet: már élesben zajlik a szavazás az SZTE-n + FOTÓK

2013. június 11., kedd · 7 hozzászólás

SZS20130610_berletugy_szavazas_002Hétfőtől egészen június 25-ig szavazhatnak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói arról, hogy a továbbiakban milyen feltételek mellett kívánják és tudják igénybe venni a féléves – mindeddig ingyenes – utazásra jogosító diákbérleteket. A szavazás változásairól a kezdeményező Szakos Érdekképviselőket (SZÉK) kérdeztük. Tovább »

Bérletmizéria az egyetemen – az SZTE hallgatói aggódnak

2013. május 22., szerda · Egy hozzászólás

SZS20130517_berletugy_002Elharapódzni látszik a szegedi hallgatók között a városibérlet-ügy. Sokan félnek az aláírásgyűjtés eredményétől, és nem értik a szociális alapú juttatási rendszert sem. Pedig ez csak egy alternatíva az utazási kedvezmények kiosztására. Az új kezdeményezésről az ötletgazdákat, az SZTE szakos érdekképviselőit faggattuk.
Tovább »

Szélesre tárja kapuit az SZTE hallgatói előtt a Napfényfürdő

2012. október 2., kedd · Egy hozzászólás

A Szegeden tanuló diákok kedvezményes, 5000 forintos áron juthatnak hozzá az 5 hónapra szóló, míg 9900 forintért a 9 hónapos bérlethez, mely a fürdő korlátlan használatára jogosítja fel őket a hétköznapokon.
Tovább »

Polgármesteri kegy vagy realitás? – 5 forintos négyzetméterár egy egyháznak

2012. szeptember 27., csütörtök · 46 hozzászólás

A pénteki közgyűlés egyik előterjesztésének táblázatából érdekes számok bukkantak elő egy, a Hit Gyülekezetének 20 évre bérbe adott szegedi önkormányzati területtel kapcsolatban: a teljes terület tekintetében az egyháznak havonta 5 forintot kell fizetnie négyzetméterenként – ezzel mindenképp rekordtartó lehet.
Tovább »

Még három hét, és itt a kismamabérlet

2011. január 10., hétfő · 28 hozzászólás

Kedvezményes árú kismamabérletet válthatnak februártól a gyesen és gyeten lévő szülők Szegeden. Haág Zalán önálló képviselői indítványát a tavaly decemberi utolsó rendes közgyűlési ülésen 27 igennel támogatta a többség. A KDNP-s képviselő szerint vissza kell csalogatni az utasokat az SZKT-hoz, melyhez hozzájárulhat a kismamabérlet is.
Tovább »

Látszattámogatás a szegedi kismamáknak?

2010. március 5., péntek · 4 hozzászólás

Botka László és a légből kapott számok

kismamaberlet_it_02 Kedvezményes, a diák-, illetve nyugdíjas bérlet árával azonos összegért úgynevezett kisgyermekes bérletet kaphatnak márciustól a rászorulók Szegeden egy februári közgyűlési döntés értelmében. Az eredeti önálló indítvány szerint minden gyesen és gyeten lévő igényelhette volna ezt, ám ezt Botka László MSZP-s polgármester azzal utasította vissza, hogy a kedvezmény 100 milliójába kerülne a városnak. Az indítványt benyújtó Haág Zalán szerint a városvezető adatai légből kapottak.
Tovább »

Kisgyermekesbérletet kapnak a rászorulók Szegeden

2010. február 19., péntek · 16 hozzászólás

A tanulókkal és a nyugdíjasokkal azonos áron, havonta 2710 forintért vásárolhatnak tömegközlekedési bérletet márciustól a rászoruló kisgyermekes szegedi szülők – így döntött pénteken a város közgyűlése.
Tovább »

Már kaphatók a Szabadtéri-bérletek

2008. október 14., kedd · Hozzászólok

Már megvásárolhatók a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő nyári előadásaira szóló bérletek. Az érdeklődők ötféle kedvezményes árú bérletkonstrukció között válogathatnak, melyekben minden műfaj rajongója megtalálhatja kedvencét. A 2009-es évadban két új produkció – egy Lehár-operett és egy Béjart-balett – kapott helyet. Tovább »

SZIN-es belépés: tippek és trükkök

2008. augusztus 12., kedd · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A Szegedi Ifjúsági Napoknak talán csak az az egy hibája van, hogy hó végére esik, minden más fesztivált követően. Persze az is igaz, hogy ez utolsó nagy buli a tanév, illetve a szemeszter kezdete előtt. Mégis kérdés, hogyan spórolhat az ember a belépő árával, mert az elővételen kívül is vannak kedvezményt biztosító lehetőségek, melyekről nem árt tudni. A SZIN-es jegy- és bérletvásárlás összes csínját-bínját igyekszünk alább összefoglalni.

Tovább »

Már árulják a bérleteket a Szegedi Nemzeti Színházban

2008. augusztus 11., hétfő · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

Tizenhét fajta bérlet közül választhat a közönség az idén 125 éves jubileumát ünneplő Szegedi Nemzeti Színház 2008/2009-es évadjának előadásaira, köztük a tizennégy premierre, melyek közül az első Goldoni-Mohácsi A kávéház című vígjátékának bemutatója lesz szeptember 26-án – tájékoztatta Nagy László, a teátrum ügyvezető igazgatója az MTI-t. Tovább »