Áder János: a béke napról napra, állandó munkával épül

2017. január 9., hétfő · Hozzászólok

Áder János

A terrorizmus elleni küzdelemről, illetve a béke és a biztonság érdekében vállalt erőfeszítésekről beszélt a köztársasági elnök hétfőn Budapesten, a diplomáciai testület tagjai számára adott újévi fogadáson, a Művészetek Palotájában. “A béke napról napra, állandó munkával épül” – idézte Boldog VI. Pál pápa gondolatát Áder János. Tovább »

Áder János: érdemes tanulnunk a kiegyezés korából

2017. január 1., vasárnap · 3 hozzászólás

Áder János

A kiegyezés korára történő méltó emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet újévi köszöntőjében a köztársasági elnök. “Ma is érdemes volna egyet és mást ellesnünk ebből a korból, és útravalóul magunkkal vinni 2017-re” – mondta Áder János az Újév első perceiben a közmédiában sugárzott beszédében. Tovább »

Vélemény: Miért zavaró a békülékenység?

2013. szeptember 29., vasárnap · 3 hozzászólás

A világ – néhány militáns kivételtől eltekintve – egyáltalán nem kívánja azt a forgatókönyvet, amelyet annak idején, csakúgy az állítólagosan veszélyes atomprogram megakadályozása ürügyén, az amerikaiak és szövetségeseik megvalósítottak a szomszédos Irakban.

Tovább »

Lángoló békejel Szegeden

2009. március 23., hétfő · Hozzászólok

Hétfő este a Dóm téren tűzből rajzolt békejel hirdette: „légy bátor, hagyj fel az erőszakkal!” A tér közepén fáklyákkal a kézben emberek festették meg a béke szimbólumát. Március utolsó hétvégéjén több magyar városban – Budapesten, Szolnokon, Pécsen – tartanak hasonló rendezvényeket. Tovább »