Szabó Magda helyett írta meg regényét Hanczár János + FOTÓK

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

konyvbemutato12_gs

Szegeden ismerhettük meg elsőként Szerelem a Gulág árnyékában című regényt. A regény történelmi dokumentumokra építve mutatja be a II. világháború rideg valóságát és az ebből menekülést jelentő szerelmet. Tovább »

Aki a gyilkosban is az embert keresi – a 60 éves Bátyi Zoltánt köszöntötték + FOTÓK

2016. november 27., vasárnap · Hozzászólok

batyi_zoltan02_gs

Ő találkozott a legtöbb gyilkossal, ő fogott kezet a legtöbb rablógyilkossal az Alföldön. A Közéleti Kávéház hatvanadik születésnapja alkalmából ünnepelte régi tagját-vendégét, Bátyi Zoltán írót. Tovább »

Belamitól Bogár hóhérig – a Kölcsey-érmes Bátyi Zoltánnal beszélgettünk

2016. február 7., vasárnap · Hozzászólok

batyi_zoltan02_gs

Az idén hatvanéves Bátyi Zoltán munkásságát Kölcsey-éremmel ismerték el. Harminc éve alkotta meg Belami figuráját, de ma már többen ismerik a Csillag börtön krónikásaként, aki írt az életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltekről, s a magyar kivégzések történetéről is. Tovább »

Rockert, restaurátort és koreográfust tüntettek ki a Szeged Kultúrájáért Díjjal + FOTÓK

2016. január 21., csütörtök · 11 hozzászólás

dijatado16_gs

Kerek Attiláné koreográfus, Szabó Tamás restaurátorművész és Szurdi Zsolt zenész vehette át idén a Szeged Kultúrájáért Díjat. További tizenegy fő munkásságát díjazták Kölcsey-éremmel. Tovább »

Bogár hóhér, a „pártatlan”, Kozarek, a „képeslapok sztárja” – Bátyi Zoltán és a Hóhércsárdás

2015. július 5., vasárnap · 8 hozzászólás

hohercsardas02kf
Bátyi Zoltán legújabb könyve súlyos témát, a halálbüntetés történetét járja körbe. A Közéleti Kávéházban a napokban több érdekességről beszélt, mind a hóhérok és kivégzettek múltjával kapcsolatban, mind a könyve megszületésével összefüggésben. Tovább »

Típustörténetekkel készített korrajzot Csúri Ákos + FOTÓK

2014. április 12., szombat · Hozzászólok

csuri_akos_konyvbemutato06_gs

A médiában unalomig sulykolt közszereplők helyett a hétköznapok emberei szólalnak meg Csúri Ákos Honfoglalók albérletben című művében. A könyvet péntek délután mutatták be Szegeden, ahol a szerző Bátyi Zoltán újságíróval beszélgetett. Tovább »

Egy kötött pulóver mentette meg a Marinkót elfogó rendőr életét + FOTÓK

2013. december 12., csütörtök · 10 hozzászólás

marinko_konyvbemutato01_gsA rendőrség és az ügyészség is meg volt győződve róla, hogy Magda Marinko ölte meg a szegedi Z. Nagy családot, mégsem tudták ezért elítélni. Bátyi Zoltán könyve húsz év távlatából vizsgálja a bérgyilkos életét, korrajzot állítva egyben a ’90-es évek Szegedéről is. Tovább »

Kesselyák szerint pályáztatni kellene a szabadtéri vezetését

2012. november 29., csütörtök · Egy hozzászólás

Kesselyák Gergely, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti vezetője szerint a következő vezetést pályázaton kellene kiválasztani. A karmester azzal kapcsolatban beszélt erről az MTI-nek, hogy szombaton elmozdíthatják posztjáról Bátyai Edinát, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Regionális Összművészeti Központ (REÖK) igazgatóját.
Tovább »