Emlékmorzsák Pol Pot megye uráról: Komócsin 2002-ben az MSZP jelöltjét támogatta

2017. március 27., hétfő · 10 hozzászólás

komocsin_mti_vagott

Díszpolgár és SZT-tiszt is emlékezett a tavaly december közepén elhunyt és titokban eltemetett ifjabb Komócsin Mihály volt megyei párttitkárra, országgyűlési képviselőre, Pol Pot megye névadójára. Volt olyan megszólaló, aki mentegetni próbálta, mások inkább kritizálták tevékenységét. Így látták kortársai a kommunista politikust a Párton belül és kívül. Tovább »

A Vylyan-pincészeté a fődíj: a Villányi Cabernet Franc lett Szeged város bora + FOTÓK

2013. május 21., kedd · Egy hozzászólás

SZS20130521_borverseny_eredmenyhirdetes_011Középkori vitézek kíséretében érkezett meg pónilovak által húzott szekéren a Széchenyi téri színpad elé az a kincses láda, amely az idei szegedi borfesztivál legszebb borainak és borászainak járó díjakat, elismeréseket, serlegeket és emlékplaketteket tartalmazta.
Tovább »

A Differenciáldiagnosztikai kalauzt fogadta örökbe Baradnay professzor + FOTÓK

2013. május 18., szombat · Hozzászólok

7_gsHiába mutattak szebbnél szebb hazai és külföldi könyvritkaságokat, Baradnay Gyula sebészprofesszor, Szeged város frissen megválasztott díszpolgára hajthatatlan maradt. Ajánlhatott neki Szőkefalvi-Nagy Erzsébet, a Somogyi-könyvtár főkönyvtárosa bármilyen régi, értékes kiadványt, a professzor hű maradt eredeti elképzeléséhez, és a tavaly megjelentetett, 5. kiadást megélő Differenciáldiagnosztikai kalauz című, 796 oldalas könyvet fogadta örökbe.
Tovább »