16. alkalommal nyújtották át Sófi József ösztöndíjait + FOTÓK

2017. július 1., szombat · Hozzászólok

sofi_dij11_gs

A fiatal tehetségek változatos kutatási témákkal érdemelték ki az elismerést. A Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány díjátadóját az SZTE TTIK diplomaosztó ünnepségén tartották. Az idei rendezvény díszvendége Huszti Péter Kossuth-díjas színművész volt. Tovább »

Művészeti támogatásokat adtak át Szegeden + FOTÓK

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

muveszeti_dijak011kf

2017-ben a pályázó 51 személyből 33 fő számára nyújtott különböző összegű támogatást a kulturális bizottság. A megítélt támogatásokról szóló oklevelet csütörtökön adták át. Tovább »

Újráztak a Sófi-díjasok – bemutatkoznak a fődíjasok

2017. május 2., kedd · Hozzászólok

sofi-dijazottak002kf

Stroke vizsgálat, rákkutatás, a Barbarikum késő császárkori populációjának biológiai rekonstrukciója és két fiatal lány, akik jelentős sikereket értek el a hazai zenei művészeti életben. Sófi József, a Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatóit támogató alapítványa alapítója szerint erős mezőnnyel szembesült idén a zsűri. Tovább »

A szegedi Baracskai Judit hangjával hódítja meg a világot

2015. december 27., vasárnap · Hozzászólok

gelsey_vilmos_dij14_gs„Gilda áriáját eredetileg egy Maria Callas-féle felvételre kellett volna rátátogni, de a rendezőnek megtetszett a hangom és úgy döntött, inkább én énekeljem.” A Szegedi Tudományegyetem opera mesterszakos hallgatója egyedülálló lehetőséget kapott: közel tízperces epizódot forgattak vele a Kincsem című nagyszabású magyar filmhez. Baracskai Judittal külföldi fellépésekről és álmairól beszélgettünk.
Tovább »