Technikai okok miatt részlegesen működik az OTP internetbankja, dolgoznak a hiba elhárításán

2017. június 12., hétfő · Hozzászólok

Technikai okok miatt az internetbank, és az OTP Bank WebShop szolgáltatása csak részlegesen, vagy nem érhető el, a bank szakemberei dolgoznak azon, hogy ismét a megszokott módon működjenek a szolgáltatások – közölte a pénzintézet az MTI-vel hétfőn. Tovább »

Mától pályázhatnak a bankok a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek nyújtására

2017. június 1., csütörtök · Hozzászólok

Június elsejétől pályázhatnak a bankok a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek nyújtására, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) arra számít, hogy a jövőben csökkennek a lakáshitelek kamatai, kisebb lesz a hiteldíj, ennek hatására nő a bankok közötti verseny is. Tovább »

Matolcsy: az elmúlt években megvalósult a fiskális és monetáris politika összhangja

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

Az elmúlt években megvalósult a fiskális és a monetáris politika összhangja, a kormány a jegybankkal, a vállalkozói szférával és a bankrendszerrel szövetségben alakította a gazdaságpolitikáját, és ez alapozta meg Magyarország gazdasági sikereit – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke hétfőn Budapesten. Tovább »

Keretjelzálog: Hat év után nyert pert a Solymosi házaspár!

2017. május 4., csütörtök · 4 hozzászólás

keretjelzalog_itelet008kf

A hat éve húzódó pereskedés Solymosi Lajosék számára kedvezően végződött, részben megváltoztatta ugyanis a harmadjára megismételt első fokú eljárásban hozott ítéletet a Szegedi Ítélőtábla, a házaspár lakására vonatkozó banki keresetet elutasítva. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, nem kell fizetniük, és immár az a veszély sem áll fenn, hogy elárverezik a fejük fölül lakásukat. Tovább »

TLKE-Századvég Klub: A CSOK jó lehetőség, de a társadalomnak is változnia kell ahhoz, hogy több gyermek szülessen

2016. november 4., péntek · 4 hozzászólás

BC5K2136

A családalapítás, gyermekvállalás egyik ösztönzője lehet a CSOK a Századvég Gazdaságkutató Zrt. munkatársai szerint, akik a TLKE-Századvég Klubjának estjén egy banki szakemberrel karöltve arról is szóltak, hogy az emberek attitűdjein is szükséges változtatni, kutatásaik szerint ugyanis az anyagiak kérdése csak egy a gyermekvállalást gátló problémák közül. Tovább »

Lehetőségek és kockázatok – A CSOK-ról Szegeden szakértőktől

2016. november 2., szerda · Hozzászólok

hazepites_04

Alaposan végig kell gondolnia mindenkinek, hogy belevág-e egy építkezésbe vagy lakásvásárlásba a CSOK nyújtotta lehetőségek mellett is, és üres zsebbel senki ne próbálkozzon hitelhez jutni – mondja Tóth Csaba banki szakember, aki a Tisza Lajos Közéleti Egyesület csütörtöki estjének egyik vendége lesz. Tovább »

A hitelintézetek 155 milliárd forint adózás előtti nyereséget értek el az első fél évben

2015. augusztus 28., péntek · Hozzászólok

A hitelintézetek 2015 első fél évében 155 milliárd forint adózás előtti nyereséget értek el a tavalyi egész évi 486 milliárd forint veszteség után, mivel a várható elszámolási veszteségekre már 2014-ben megképezték a céltartalékot – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján pénteken közzétett adatokból. Tovább »

Hamarosan pont kerülhet a keretjelzáloggal terhelt károsultak ügyének végére

2015. június 17., szerda · Hozzászólok

szabo_balint_sajtotajekoztato03kfSzerdán a keretjelzáloggal terhelt szegedi és makói károsultak egy csoportját képviselő cég vezetője, a Raiffeisen Bank által megbízott ügyvédi iroda, valamint az érintett építési vállalkozó is tárgyalóasztalhoz ült. Nyár végére lezárulhat az ügy, s ha minden jól alakul, a károsultak nem veszítik el otthonaikat.
Tovább »

Esély a szegedi és makói családoknak – Hajlandó tárgyalni a Raiffeisen és az építési vállalkozó is

2015. június 12., péntek · Hozzászólok

karosultak02

Megtört a jég, a keretjelzáloggal terhelt szegedi és makói károsultak egy csoportját képviselő cég vezetője, a Raiffeisen Bank által megbízott ügyvédi iroda és az érintett építési vállalkozó jövő héten tárgyalóasztalhoz ül. Tovább »

Keretjelzálog – A szegedi és makói családok kilakoltatásáról nem tudott a Raiffeisen vezére

2015. június 9., kedd · Hozzászólok

karosultak02

A Raiffeisen vezérigazgatójának nem volt tudomása arról, hogy olyan szegedi és makói családok kerülnek utcára a bank által indított per miatt, akik kifizették a lakásukat – írja a Nol.hu. A károsultak egy csoportja kedden Budapestre utazik a pénzintézet központjába, nem akarnak belenyugodni abba, hogy hiába fizettek, viszi a bank a lakásukat. Tovább »

Keretjelzálog: Precedenst teremthet a Fontana Takarékszövetkezet?

2015. április 23., csütörtök · Egy hozzászólás

fontana_credit_szabbo_balint_sajttaj03_gs

Tizenöt család megússza a pereskedést és az esetleges kilakoltatást, egy újszegedi szegedi társasház építését finanszírozó pénzintézet saját hatáskörben úgy döntött, hogy törli a keretjelzálogot azokról az ingatlanokról, melyeknél bizonyítható, hogy a vevő kifizette a lakásának a vételárát. Tovább »

Nem takarékszövetkezetek a bajba jutott bankok

2015. március 2., hétfő · Hozzászólok

Az ügyfelek számára megtévesztő lehet, hogy nevével ellentétben sem a DDB Dél-Dunántúli Takarék Bank, sem a BRB Buda Regionális Bank, sem az ÉRB Észak-magyarországi regionális Bank, sem pedig a DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank nem takarékszövetkezet, nem tagja a takarékszövetkezetek közösségének, így a “valódi” takarékszövetkezeteknek e bankoknál kialakult helyzethez semmi közük nincs – írja közleményében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezet. Tovább »

Tovább nőtt a kártyás tranzakciók száma

2015. január 29., csütörtök · Hozzászólok

Tavaly is nőtt a kártyás tranzakciók száma, a SIX Payment Services által mért kártyaelfogadások száma 10 százalékkal, a 2013 évi 1,195 milliárd kártyás fizetésről 1,325 milliárdra emelkedett, a rendszeren átfutó tranzakciók értéke pedig 57,5 milliárd euró volt – közölte a SIX Payment Services az MTI-vel csütörtökön. Tovább »

Az állam kifizeti a Széchenyi Bankban nem biztosított betétek egy részét

2014. december 18., csütörtök · Hozzászólok

Az állam a Széchenyi Bankban fennálló állami tulajdonrész mértékével arányosan, 49 százalékig helytáll a banknál elhelyezett betéteknek, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nem biztosított, azaz 30 millió forint feletti részéért – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Devizahitelek – Levélben értesítik az ügyfeleket az elszámolásról és a forintosításról

2014. december 9., kedd · Hozzászólok

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) a múlt héten elfogadta a fogyasztók tájékoztatásáról szóló jegybanki rendeletet is, amelynek célja, hogy az elszámolásról és a forintosításról szóló értesítéseket valamennyi pénzügyi intézmény azonos elvek alapján készítse el, az elszámolás, a szerződésmódosítás és az erről való tájékoztatás szabályszerű legyen. A devizahitelesek jövő tavasszal levélben kapnak majd értesítést az elszámolásról és a forintosításról. Tovább »

NGM: bankváltásnál egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvétel

2014. november 14., péntek · Hozzászólok

Egyszerűsödhet az ingyenes készpénzfelvételi eljárás bankváltás esetén, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelettervezete szerint aki az új bankjánál is élni akar a lehetőséggel, nem kell visszavonnia az előző banknál tett ilyen nyilatkozatát, mivel az új nyilatkozat automatikusan érvényteleníti a korábbit – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel. Tovább »

A kormány a jövő héten tárgyalja fair bankokról szóló törvényjavaslatot

2014. november 1., szombat · Hozzászólok

A jövő héten tárgyalja a kormány a fair bankokról szóló törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy a bankok tisztességes hitelezési gyakorlatot folytassanak és erős fogyasztóvédelmi garanciák lépjenek életbe 2015-től – közölte az Igazságügyi Minisztérium szombaton az MTI-vel. Tovább »

Nyitási akciókkal várja szegedi ügyfeleit az Oberbank + FOTÓK

2014. szeptember 17., szerda · 8 hozzászólás

oberbank05_gs

Kkv-kat és magánszemélyeket egyaránt vár a Szegeden is megnyílt Oberbank. A 140 éves múltra visszatekintő pénzintézet szinte az egyetlen volt Nyugat-Európában, amely külső segítség nélkül is átvészelte a gazdasági válságot. Szegedi ügyfeleiket nyitási akciókkal várják! Tovább »

Trócsányi: az elszámolás után új időszámításnak kell kezdődnie a bankrendszerben

2014. szeptember 16., kedd · 2 hozzászólás

A fogyasztókkal szembeni elszámolások befejezése után új időszámításnak kell kezdődnie a magyar bankrendszerben – hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden az elszámolási törvényjavaslat általános vitáját megnyitó parlamenti expozéjában. Tovább »

1,2 milliárdos bírság a bankoknak – pénzt kapunk vissza!

2014. március 13., csütörtök · Hozzászólok

sporolas02_penz_gsKözel 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) 35 pénzügyi szervezetre, mert jogszerűtlen módon emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit. A Csongrád megyei pénzintézetek – a Fontana Credit és a Partiscum Takarékszövetkezet – összesen 56 milliót fizetnek. Tovább »

Hamarosan életbe lép a határidős ügyletek kötelező jelentése

2013. december 26., csütörtök · Egy hozzászólás

Jövő év februárjában lép életbe az az európai uniós rendelet, amely alapján minden tőzsdei és tőzsdén kívüli határidős és opciós ügyletről jelentést kell készíteniük az ügyletben résztvevőknek. A jelentési kötelezettség a nem pénzügyi vállalkozásokra is vonatkozik. Tovább »

Száz forint átutalás – több mint 12 ezer forintért

2013. november 8., péntek · Egy hozzászólás

sporolas02_penz_gsSzáz euró helyett véletlenül száz forintot utalt át egy külföldi bankszámlára olvasónk, akinek a tranzakcióért 12 ezer forintot vontak le bankszámlájáról. A panaszos szerint a bank később megtérítette az összeg egy részét, a számlatörténetből pedig úgy kihúzták, mintha meg sem történt volna. Tovább »

Következő oldal »