Botka is részt vett az exminiszterelnök Medgyessy elleni puccsban?

2014. augusztus 30., szombat · 18 hozzászólás

medgyessy_peter

A szocialista Botka László, Toller László, Balogh József és az SZDSZ-es Horn Gábor és Eörsi Mátyás is kulcsszerepet vállalt Medgyessy Péter 2004-es megbuktatásában – nyilatkozta lapunknak Karsai József. A volt szocialista képviselő szerint a puccsot Gyurcsány Ferenc szervezte, akit zsigerileg árulónak, a közélet leginkább diktatórikus és hatalommániás alakjának minősített, akivel egyszer majdnem össze is verekedett – írja az mno.hu.
Tovább »

Felfüggesztette a parlament Balogh József és Zagyva György Gyula mentelmi jogát

2013. szeptember 16., hétfő · Egy hozzászólás

zagyva_gyulaFelfüggesztette a parlament Balogh József korábban fideszes, jelenleg független képviselő mentelmi jogát, amit a legfőbb ügyész azért kért, mert a politikus a megalapozott gyanú szerint áprilisban ittasan bántalmazta élettársát. Egy magánvádas ügyben felfüggesztették a jobbikos Zagyva György Gyula mentelmi jogát is.
Tovább »

Három napig tartott Móraváros ünnepe + FOTÓK

2012. szeptember 17., hétfő · 3 hozzászólás

„A jól sikerült együtt ünneplés hagyománnyá nemesül, erősödik a lakosság összetartó ereje, több a barátság, jobban megy a munka, beszédesebb a szomszéd, eggyel jobb jegyet hoz haza a gyerek az iskolából” – írja Csiszár Sándor, a Móravárosért Egyesület elnöke a Móravárosi Napokat beharangozva a rendezvényt népszerűsítő kiadványban.
Tovább »

1,5 milliárd forint jut a Tanyafejlesztési Programra

2012. július 5., csütörtök · Hozzászólok

A Tanyafejlesztési Program finanszírozására mintegy 1,5 milliárd forint fordítható az idén, szemben a tavalyi 1 milliárd forinttal, jövőre pedig ez a forrás várhatóan már megközelíti a 2 milliárd forintot – mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Tovább »

Ünnepi koszorúzásra és misére várnak a Kálvária dombon

2012. június 20., szerda · Hozzászólok

A tavaly felállított kopjafánál a hortobágyi kényszermunkatáborokba telepítettek elhurcolására emlékeznek majd vasárnap kora délelőtt. Tovább »

Történelem íródott a fülöpházi tanyán

2012. január 4., szerda · Egy hozzászólás

A fülöpházi tanya a lakitelki sátorhoz hasonlóan történelmi helyszínné vált, hiszen innen indult el közös munkánk eredményeképpen a Nemzeti Tanyafejlesztési Program – mondta Balogh József országgyűlési képviselő, a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének elnöke az egyesület éves közgyűlésén.
Tovább »

Megajándékozták a móravárosi romákat + FOTÓK

2011. december 23., péntek · Egy hozzászólás

Több helyszínen is rendeztek karácsonyi ünnepséget kimondottan a szegedi roma közösségnek. A Móra Ferenc Szakközép és Szakmunkásképző Iskolában autentikus cigányzenét játszó formáció lépett fel, és természetesen ajándékot is kaptak a résztvevők.
Tovább »

Felszentelték a Kálvária téri keresztet + FOTÓK

2011. szeptember 11., vasárnap · 8 hozzászólás

“A kereszt nagyon hasonlít egy összeadásjelhez: ha elgondolkodunk, valóban összehoz, összead nagyon sok mindent” – kezdte ünnepi beszédét Balogh József plébános az I. Móravárosi Napok keretében rendezett keresztszentelésen. “Összehoz bennünket a múltunkkal, és emlékeztet az őseinkre, akik itt fogadalomból 1790-ben a pestis elmúltával egy kápolnát építettek.”
Tovább »

Papi hivatás: Életre váltani Isten Igéjét

2009. szeptember 12., szombat · Hozzászólok

Papság Éve – VII.

baloghjozsefatya2 A papi hivatás nagy lehetőség: egy személyes dimenzióban, Isten jelenlétében élni – így vall szolgálatáról Balogh József atya, aki 2006 óta Szeged-Móraváros plébánosa, és teológiai tanárként fundamentális teológiát és dogmatikát tanít a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán.
Tovább »