Balog: nem adtuk fel az általunk is épített Európát

2017. október 10., kedd · Hozzászólok

Azok vagyunk, akik még nem adták fel, hogy Európa az legyen, amit mi is ezer évig építettünk – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, amikor a rendezvényt szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnökeként felszólalt az idei Polgári Gondola rendezvényen. Tovább »

Egyenlő hozzáférést kell biztosítani az egészségügyben

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Mindenkinek egyenlő hozzáférést kell biztosítani az egészségügyi ellátáshoz Magyarországon – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésén. Tovább »

Balog: ma Európában a legtöbbet a magyar gyerekek mozognak

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

Ma Európában a legtöbbet a magyar gyerekek mozognak a mindennapos iskolai testnevelés bevezetésének köszönhetően – mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésén. Tovább »

Szegediek a kitüntetettek között – A nemzeti ünnep alkalmából adtak át állami kitüntetéseket

2017. augusztus 20., vasárnap · Egy hozzászólás

Kovács Zoltán; Balog Zoltán

Elismerések és kitüntetések átadásával, soron kívüli előléptetésekkel köszöntötték pénteken augusztus 20-a alkalmából a magyar közélet, a tudomány, a sportélet, valamint a rendvédelmi szervek és a honvédség kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjait. Tovább »

Balog Zoltán: a népművészet fontos része Szent István örökségének

2017. augusztus 19., szombat · Hozzászólok

balogh zoltan_augusztus20

A népművészet fontos része Szent István örökségének, a népművészet mesterei a magyar jövőnek alkotnak, amikor nemcsak a múlt egy darabját őrzik, hanem azt alakítják, megújítják – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából rendezett népművészeti díjátadón szombaton a budai Várban. Tovább »

Több mint harmincezer forintot takarítanak meg jövőre a fiatalok az ingyenes nyelvvizsgával

2017. augusztus 16., szerda · Hozzászólok

Az első nyelvvizsga megszerzésének állami támogatása jövőre átlagosan 34 500 forintos megtakarítást jelent a fiataloknak és családjuknak – olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. Tovább »

Balog Zoltán: közös felelősségünk, hogy a támogatásokból mindenekelőtt közösség épüljön, erősödjön Kárpátalján

2017. augusztus 12., szombat · Hozzászólok

A mi közös felelősségünk, hogy az odaadott anyagi javakból, lehetőségekből kultúra és mindenekelőtt közösség épüljön, erősödjön Kárpátalján – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton az ungvári járási Nagydobronyban, a Kárpátaljai Református Egyház családi csendesnapján. Tovább »

Emmi: a kormány nem von el semmilyen támogatást a szociális és gyermekvédelmi ágazattól

2017. július 5., szerda · 7 hozzászólás

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint a sajtóhírekkel ellentétben a kormány nem von el semmilyen támogatást a szociális és gyermekvédelmi ágazattól – közölte a tárca szerdán az MTI-vel. Tovább »

Csoóri Sándorról elnevezett, a népi kultúrát támogató programot indít a kormány

2017. június 24., szombat · Hozzászólok

Csoóri Sándorról elnevezett, a népi kultúrát támogató programot indít a kormány, az idei és a jövő évi költségvetésben összesen 7,5 milliárd forintot szánnak erre a célra – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Karcagon, a Múzeumok éjszakája programsorozat hivatalos megnyitóján. Tovább »

Balog: biztos alapokon nyugvó, versenyképes felsőoktatás a cél

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

Balog Zoltán; Szabó Levente

A cél, hogy biztos alapokon nyugvó, állami és közösségi forrásokból egyaránt táplálkozó, a nemzetközi és a munkaerőpiaci igényekhez igazodó felsőoktatási rendszert teremtsünk – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, a felsőoktatásról tartott sajtótájékoztatón. Tovább »

Balog: a bölcsődei rendszer fejlesztésének célja a választás biztosítása

2017. június 22., csütörtök · Hozzászólok

Balog Zoltán; Novák Katalin; Fûrész Tünde; Schmidt Jenõ; Banai Péter Benõ

A bölcsődei rendszer fejlesztésével a kormány célja valódi választási lehetőséget biztosítani az anyáknak arra, hogy eldönthessék, a gyerekük mellett otthon maradnak vagy munkát is vállalnak – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön egy budapesti konferencián. Tovább »

Balog Zoltán Kanadában: a közel-keleti keresztények lemészárlását Budapest jogilag is népirtásnak nyilváníttatná

2017. június 8., csütörtök · Hozzászólok

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Kanadában folytat tárgyalásokat, amelyekről csütörtökön telefonon tájékoztatta az MTI-t. A többi között elmondta: a magyar kormány azon dolgozik, hogy a közel-keleti keresztények elleni tömegmészárlásokat jogilag is nyilvánítsák népirtásnak. Tovább »

Kozma János: Egy gyermekorvosnak nem engedik meg, hogy megöregedjen

2017. május 29., hétfő · Egy hozzászólás

kozmajanos1

Jövőre lesz 60 éve, hogy orvosként munkába állt Kozma János. A 84 éves doktor Szegeden végezte el az egyetemet, majd Hódmezővásárhelyre került, ahol azóta is a gyermekegészségügyet szolgálja. Ő lett az év családorvosa a Kárpát-medencében. Tovább »

Családok világtalálkozója – Balog: a családokban van Magyarország jövője

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

A családokban van Magyarország, Európa és az egész teremtett világ jövője – mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken a családok XI. világkongresszusán, amelyet a Családok budapesti világtalálkozója keretében rendeztek meg. Tovább »

Balog: 2018-ban 97 milliárddal több jut oktatásra

2017. május 25., csütörtök · Egy hozzászólás

A magyar gazdaság állapota lehetővé teszi, hogy plusz források jussanak az oktatásra és az egészségügyre. A 2018-as költségvetésben 97 milliárd forinttal több pénz van oktatásra, mint az idén – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Esztergomban, ahol az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye köznevelési intézményeinek dolgozói tartottak konferenciát. Tovább »

Balog: a sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni

2017. május 21., vasárnap · Hozzászólok

Az egészséges, sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni – mondta az emberi erőforrások minisztere vasárnap az MTI-nek, miután csaknem hét kilométert futott az idei Ultrabalatonon a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató csapatának tagjaként. Tovább »

Balog: a családorvosok nemcsak a gyógyításban, hanem az egészségre nevelésben is kulcsszereplők

2017. május 16., kedd · Egy hozzászólás

A családorvosok nemcsak a gyógyításban, hanem az egészségre nevelésben is kulcsszereplők – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, az Év családorvosa a Kárpát-medencében díjak átadásán. Tovább »

Reformáció 500 – Balog: a mai világban különösen fontosak az időtálló gondolatok

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

Balog Zoltán; Szabó Levente

A totális média, az inflálódó szavak, képek és Twitter-üzenetek korában különösen fontosak az időtálló, ötszáz vagy több ezer éves gondolatok – mondta az emberi erőforrások minisztere a reformáció emlékéve alkalmából készített köztéri installáció átadásán hétfőn Budapesten. Tovább »

Balog: egy gyenge Európa nem tudja betölteni szerepét

2017. május 5., péntek · Hozzászólok

Egy gyenge Európa nem használ a világnak, hiszen nem tudja betölteni azt a szerepet, amelyre hivatott, vagyis hogy segítsen a szegényebb népeknek – mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere a bécsi Diplomáciai Akadémián tartott csütörtöki pódiumbeszélgetést követően az MTI-nek adott nyilatkozatában. Tovább »

Balog: háromszázmillió forinttal támogatja a kormány a nagycsaládosok egyesületét

2017. április 22., szombat · Hozzászólok

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 30 éves történetével a magyar családok ügyének legmegbízhatóbb képviselője, a nemzet életének fontos résztvevője, ezért a kormány 300 millió forinttal támogatja idei munkáját – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten, a NOE ünnepi közgyűlésén. Tovább »

Balog: a felsőoktatási törvénymódosítás Magyarország, a magyarok érdekeit szolgálja

2017. április 4., kedd · 15 hozzászólás

Balog ZoltánA külföldi egyetemek ügyében javasolt törvénymódosítás Magyarország, a magyarok érdekeit szolgálja, az új szabályok betarthatóak, “jogokat biztosítanak, és nem előjogokat” – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a felsőoktatási törvényt módosító javaslat keddi összevont vitáját megnyitó expozéjában, az Országgyűlésben. Tovább »

Balog: egyik egyetem sem állhat a törvények fölött

2017. március 31., péntek · Egy hozzászólás

A kormány szívesen tárgyal minden egyetemmel, de senki sem állhat a törvények fölött – mondta el a külföldi alapítású egyetemek működésére vonatkozó törvényjavaslat kapcsán pénteken Budapesten az emberi erőforrások minisztere. Tovább »

Balog: sikeres felzárkózáspolitikához minden érintett együttműködése kell

2017. március 27., hétfő · Hozzászólok

Balog Zoltán

Sikeres felzárkózáspolitikához minden érintett együttműködése szükséges – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén. Tovább »

Művészeti díjakat és állami kitüntetéseket adtak át a nemzeti ünnep alkalmából

2017. március 15., szerda · Hozzászólok

Balog Zoltán; Aknay János

Balog Zoltán művészeti díjakat és állami kitüntetéseket, Lázár János szintén állami kitüntetéseket adott át kedden a nemzeti ünnep alkalmából Budapesten. Tovább »

Tizenegy magyar tagot választott az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia

2017. március 4., szombat · Hozzászólok

A magyar tudományos és művészeti élet képviselői közül tizenegy embert, köztük Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét választotta tagjává az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia, amelynek tagságot igazoló okleveleit szombaton adták át Salzburgban. Tovább »

Balog: egyre több fiatal tartja Magyarországot a legjobb helynek, ahol élni akar

2017. február 13., hétfő · Hozzászólok

Balog Zoltán; Novák Katalin; Ekler Gergely

Magyarország a fiatalokkal együtt, a fiatalok által erősödik – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 gyorsjelentésének bemutatásán hétfőn Budapesten. Tovább »

Balog: közös gyökerek nélkül nem lehetne ilyen sikeres a német-magyar együttműködés

2017. február 6., hétfő · Hozzászólok

Balog Zoltán

A közös történelmi és kulturális gyökerek is kellenek ahhoz, hogy ilyen sikeres legyen a német-magyar együttműködés – mondta az emberi erőforrások minisztere a német-magyar baráti szerződés aláírásának huszonötödik évfordulóján rendezett hétfői budapesti rendezvényen, utalva arra, hogy Németország az ország legfontosabb gazdasági partnere és a legnagyobb külföldi befektető. Tovább »

Következő oldal »