Barackdobálás és némaság – Megnyitotta kapuit a 27. THEALTER fesztivál + FOTÓK

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

thealter_fesztival_megnyito_mj 016

Nem mindennapi performansszal vette kezdetét a 27. THEALTER Fesztivál. A programsorozatot látogató közönség már számított a szokatlan nyitányra, a várakozás közben többen azon tanakodtak vajon mivel lepik meg őket az idei megnyitón. Tovább »

Ismét THEALTER: Miért jó kortársnak lenni? + FOTÓK

2017. július 17., hétfő · Hozzászólok

thealter_sajttaj02_gs

A szervezők idén is változatos színházi előadások színes palettájával készülnek a nézőknek. Magyarország legrégebbi, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja július 21-én kezdődik Szegeden. A fesztivál mottója:„Miért jó kortársnak lenni?” Tovább »

Kulturális piacon csemegézhetünk a művelődési intézmények programjaiból

2017. január 16., hétfő · 5 hozzászólás

varosi_kulturalis_piac_sajttaj001kf

Hagyományteremtő szándékkal élesztik újjá a ’90-es években nagy sikerű rendezvényt. Az Agóra délutánján bemutatkoznak a szegedi művelődési házak, színházak, civil egyesületek is. Tovább »

Nyáry Krisztián, modern Petőfik és a TÁP Színház is a REÖK-ben

2016. október 3., hétfő · Hozzászólok

Bob és Bobék Orchestra

Izgalmas, programokkal teli októberrel várja látogatóit a Reök-palota. Színházi előadásokban nem lesz hiány, hiszen érkezik például a TÁP Színház és elindul a Nyáry Krisztián szerelmeskönyveivel fémjelzett sorozat is. Márton András “karakterből”, Pataki Ferenc “elvesztve” lép fel a palotában, és Petőfi ezer arcát mutatja meg az érdeklődőknek Színész Bob és csapata. Tovább »

A kulturális bizottság Kövér Lászlót javasolja a bábszínház vezetőjének (FRISSÍTVE)

2015. február 25., szerda · Egy hozzászólás

kulturalis_bizottsagi01kf

Nagy többséggel, hat igenszavazattal a jelenlegi igazgatót, Kövér Lászlót javasolta a kulturális bizottság a bábszínház élére. A végső döntést a közgyűlés hozza meg. Tovább »

Urbán András rendező a 24. THEALTER díszvendége

2014. július 7., hétfő · Hozzászólok

thealter_2014_plakat

A hazai színházi élet egyik legrangosabb összművészeti eseményére, a THEALTER-re július 18-a és 26-a között várják a nézőket. A nemzetközi színházi fesztiválon lesznek kimondottan felnőtteknek szóló darabok és az utánpótlás is bemutatkozik. Tovább »

Díjátadóval és tárlattal ünnepelte Szeged a magyar kultúrát + FOTÓK

2014. január 22., szerda · 16 hozzászólás

kultura_napja_unnepseg24_gsBalog József színész, rendező, Beliczai Mária szobrászművész, valamint Nagy Imre Erik zeneszerző vehette át idén a Szeged Kultúrájáért Díjat a Magyar Kultúra Napján rendezett díszünnepségen.
Tovább »

Pénteken startol a THEALTER Szegeden + VIDEÓ

2013. július 17., szerda · Hozzászólok

szfe_Toldi_9Július 19-én kezdődik a THEALTER, Magyarország egyetlen, évente megrendezett nemzetközi színházi fesztiválja, a hazai színházi élet egyik legrangosabb, európai viszonylatban is jegyzett összművészeti eseménye.
Tovább »

Következő oldal »