KIK Műhely – Új civil társaság a szegedi fiatalok közösségéért

2017. szeptember 7., csütörtök · 5 hozzászólás

KIK Műhely néven tartotta szerdán alakuló ülését egy új civil szervezet, melynek ötfős elnöksége mutatkozott be a Kálvária Kulturális Információs és Központban Szegeden. A Szegedi Fiatalok Civil Társasága sokféle eszközzel kívánja megszólítani az ifjúságot az egészségmegőrzéstől a bűnmegelőzésen át a jótékonysági akciókig. Szeptembertől havi két-három programot kínálnak. Tovább »

Sportkoalíció: paradigmaváltás kell a szegedi sportigazgatásban és sportfinanszírozásban!

2017. március 31., péntek · 20 hozzászólás

sportkoalicio012kf

A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülésén határozott a sportegyesületek idei évi működési támogatásáról: erre reflektálva a szegedi Sportkoalíció és annak elnöke, Balla Attila azt hangsúlyozza, új sportfinanszírozási rendszerre lenne szükség a városban. Tovább »

Hosszú távon, minőségileg segítené a szegedi sportot a Sportkoalíció

2017. február 24., péntek · 21 hozzászólás

sportkoalicio007kf

Pénteken a Csongrád megyei Kormányhivatalban mutatkozott be a nagyközönség előtt a megalakult szegedi Sportkoalíció. A szervezet munkájának eredményei a tervek szerint már a tavasz végén látszódnának, a várossal közösen gondolkozva hoznának minőségi javulást a szegedi sportéletbe. Tovább »

Az olimpia nemzeti ügy, nem lehet politikai propaganda része – Budapest esélyei, Szeged lehetőségei

2017. január 26., csütörtök · 38 hozzászólás

Rio 2016 - Megnyitóünnepség

Balla Attila kommunikációs, marketing- és sportmarketing-szakemberrel elemeztük az olimpiaellenes aláírásgyűjtés veszélyeit és azt, milyen hozadékokkal járhat a Budapest 2024 program az ország, a magyarság számára. Tovább »

TAO-rendszer Csongrád megyei szemmel: még ha vannak is hibái, jót tett a magyar sportnak

2016. december 9., péntek · Hozzászólok

mufuves_palyaavato_szoreg48_gs

Idén év végén lejár a társasági adókedvezmény európai uniós engedélye: a magyar kormány nemrég az öt esztendő óta érvényben lévő rendszer meghosszabbítását kérte az EU-tól, hogy további fejlesztéseket és segítséget nyújtson ez által a hazai látványsportágaknak. A TAO I. tapasztalatairól kérdeztünk megyei politikust, marketingszakembert és sportvezetőt is. Tovább »

Hiányzó sportkoncepció, létesítmény problémák, elvesztett példaképek – Szeged sportja volt a téma

2016. november 12., szombat · 15 hozzászólás

tlk_szegedi_sport02_gs

Kerekasztal-megbeszélést tartott csütörtökön este a Tisza Lajos Közéleti Egyesület: az öt meghívott vendég ezúttal Szeged sportjáról, a városi sportinfrastruktúráról, a nézőkkel való kapcsolatról és a jövőbeli tervekről cserélt véleményt. Tovább »

150 kiállító és 250 program – Májusban ismét a bor fővárosa lesz Szeged

2016. április 18., hétfő · 23 hozzászólás

borfesztival_sajttaj02_gs

Több mint 150 borász nemes nedűjével és 250 programmal csalogat május 13-ától a XXII. Szegedi Borfesztivál. A nagyszabású, Szeged Napjához kapcsolódó gasztronómiai és kulturális seregszemle idén sárkányhajó viadallal, félmaratonnal is csalogat, továbbá a Nemzeti Bor Maraton is családi rendezvényeket kínál a sztárfellépők és a tűzijáték mellett. Tovább »

Kutatnak és értékelnek a szegedi fejlesztésű mobilalkalmazással

2016. február 3., szerda · Hozzászólok

bortext_egyetemi_borteszt_01Országos sikernek örvend a szegedi ötlet és a helyi fejlesztő cég nyomán született BORTexT mobilalkalmazás, amely egyrészt a magyar bormarketing számára új kutatási színtérként szolgál, másrészt segít a fogyasztóknak abban, hogy kiválasszák az ízlésükhöz legközelebb álló borokat.
Tovább »