Odafigyelnek az iskolásokra Csongrád megyében

2017. szeptember 1., péntek · Hozzászólok

Megkezdődött az új tanév, melyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya, valamint a polgárőrség együtt tartott sajtótájékoztatót. A szakemberek az iskolakezdés veszélyeire hívták fel a figyelmet. Tovább »

„Részegen ki visz majd haza?” + VIDEÓ

2017. június 16., péntek · Hozzászólok

rendorseg_sajttaj

Sajtótájékoztatót tartott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és Bűnmegelőzési Osztálya a fesztivál balesetek és a szórakozóhelyeken történő áldozattá válás megelőzésére. A legfontosabb tudnivalókat promóciós pohár és alátét tartalmazza. Tovább »

Közel kétszázan adtak vért a MARS „Zéró sérülés” munkatársi napján + FOTÓK

2017. június 8., csütörtök · Hozzászólok

csongrad_veradas7

„Zéró sérülés” néven baleset-megelőző napot tartott munkavállalóinak a MARS Magyarország. Az esemény díszvendége az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál volt. Amellett, hogy a MARS „Zéró sérülés” programjával kitüntetett figyelmet fordít a munkahelyi biztonság megteremtésére, ezen a napon 1-1 millió forintot is adományozott a Csongrád-Szentesi Tűzoltóságnak és Mentőszolgálatnak munkakörülményeik javítására. Tovább »

„Légy látható!” – gyalogosakciót hirdetett a rendőrség + FOTÓK

2014. szeptember 10., szerda · 2 hozzászólás

legy_lathato07_gs

Először tart közlekedési akciót kimondottan gyalogosok számára a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A szabálytalankodók a helyszíni bírság helyett most fényvisszaverővel ellátott táskát kaptak ajándékba az egyenruhásoktól. Tovább »

Biztonságosan közlekedő táborozók Gyálaréten + FOTÓK

2014. július 7., hétfő · 2 hozzászólás

rendorsegi_nyari_tabot_megnyito07_gs

Ma indul a tizenhetedik Közlekedésbiztonsági Nyári Tábor Gyálaréten a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága (MBB) rendezésében. A péntekig tartó táborban közlekedési versenyek, szakmai bemutatók, makói, illetve kecskeméti kirándulás vár a résztvevőkre. Tovább »

A bűn- és balesetmegelőzésre koncentrál a rendőrség

2014. június 16., hétfő · Hozzászólok

kerekparos_koz_verseny04_gs

A gyerekek hiányos KRESZ-tudása és figyelmetlensége miatt a gépjárművezetőknek kell fokozottabban figyelniük a vakáció idején. A rendőrség prevenciós programokkal, táborral és versennyel is készül a szünidőre. Tovább »

Prevenciós programmal készül a vakációra a rendőrség Szegeden + FOTÓK

2014. június 11., szerda · 11 hozzászólás

bun_es_balesetmegelozesi_sajtotajekoztato04_gs

Új prevenciós programot indít a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a nyári vakáció idején, míg a turistáknak négy nyelvű figyelemfelhívó prospektust készítettek. Tovább »

A fűtési szezon veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem

2012. november 10., szombat · Hozzászólok

A fűtéssel kapcsolatok tüzek megelőzéséről tartott sajtótájékoztatót pénteken a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, amelyre meghívást kaptak a Szegedi Kéményseprő-ipari Kft. szakemberei is. A tájékoztató alkalmat adott arra is, hogy szót essen a közelmúltban megalakult Országos Tűzmegelőzési Bizottságról, és a megalakulás előtt álló megyei megelőzési szervezetről is.
Tovább »

Baleseti statisztika: idén kevesebben vesztették életüket a megye útjain

2012. szeptember 7., péntek · Hozzászólok

Jelentősen, 41 százalékkal csökkent Csongrád megyében a halálos kimenetelű közlekedési balesetek száma, ha összevetjük 2012 első nyolc hónapjának statisztikai adatait az előző évivel. Az okok azonban változatlanok, a legtöbb karambol az elsőbbség meg nem adásából fakad.
Tovább »

Fokozottan ellenőrzi a rendőrség a motorosokat

2012. augusztus 8., szerda · Egy hozzászólás

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt hónaphoz hasonlóan augusztusban is fokozottan ellenőrzi a motorosokat, segédmotor kerékpárosokat a közlekedésbiztonságuk javítása érdekében. Az egyenruhások ezúttal kérdőívet is osztanak a kétkerekűek sofőrjeinek, amelyben a védőruhák viselésével kapcsolatos kérdésekkel találkozhatnak a vezetők – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.
Tovább »

Félszáz motoros körözött a Cserepesen + FOTÓK, VIDEÓ

2012. július 30., hétfő · Hozzászólok

Vezetéstechnikai tréning kétkerekűeknek

Ebben az évben Csongrád megyében több mint 300 személyi sérüléssel járó baleset történt. Nagyon sokan a motorosok nyakába varrnak beleseteket, ezzel szemben 171 balesetet autósok, míg csak 10-et okoztak a kétkerekűvel közlekedők.
Tovább »

Programsorozat a gyermekek biztonságáért

2012. június 8., péntek · Hozzászólok

Kezdődik a nyári szünidő. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya idén már negyedik alkalommal rendezte meg a szünidő indító juniálisát 120 gyermek bevonásával – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.
Tovább »

Közlekedésbiztonsági versenyt rendeztek a balesetmegelőzésért + FOTÓK

2012. április 2., hétfő · Egy hozzászólás

Megyénk huszonhét diákja vett részt annak a felmenő rendszerű Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupának a megyei döntőjén, melyen elméleti tudásuk mellett az ügyességükről is számot kellett adniuk az indulóknak.
Tovább »

Biztonságban az iskolákig, az iskolákban + FOTÓK, VIDEÓ

2011. szeptember 1., csütörtök · 3 hozzászólás

Bűn- és balesetmegelőzési tájékoztató

Minden évben, az iskolakezdéskor fokozott veszélynek vannak kitéve a gyermekek. Kellő odafigyeléssel, óvatossággal és a közlekedési szabályok betartásával azonban elkerülhetők a balesetek. Erről tartottak ma sajtótájékoztatót a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.
Tovább »

Bűn- és baleset-megelőzési élménytúra a vadasparkban

2011. április 8., péntek · Hozzászólok

A természet szeretetére nevel, de egyben hasznos bűn- és baleset-megelőzési információkat is tartalmaz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Szegedi Vadaspark által szervezett közös MEGELŐ-ZOO névre keresztelt vetélkedő, amire továbbra is ötfős, általános iskolás csapatok jelentkezését várják.
Tovább »

Újraélesztési tanfolyam indul Csongrád megyében

2011. január 10., hétfő · Hozzászólok

Évente Európában mintegy 700 000 keringésmegállást észlelnek. A kórházat elhagyó túlélők aránya 5-10 % között van. Az újraélesztés sikerességét alapvetően meghatározó tényező az időfaktor, mivel a keringésmegállást követő 1-2 percen belül megkezdett újraélesztés és defibrillálás több mint 60%-os túlélést jelenthet – áll a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság sajtóanyagában.
Tovább »

Hogyan vezetek? – Egyedülálló sofőrbejelentő-rendszer + VIDEÓ

2010. augusztus 10., kedd · 2 hozzászólás

hogyanvezetek2 Komoly balesethez vezethet, ha egy-egy sofőr agresszíven, a szabályokat be nem tartva közlekedik. Ennek csökkentése érdekében közlekedésbiztonsági programot indított el elsőként Magyarországon a szegedi HogyanVezetek.hu Kft.
Tovább »

Óvodában a gyermekbalesetek megelőzéséért

2010. május 25., kedd · Hozzászólok

A szatymazi, a Honfoglalás utcai és a Baross utcai Óvoda vezetőinek és pedagógusainak felkérésére a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya baleset-megelőzési előadást tartott az óvodákban középső, illetőleg nagycsoportos gyermekek részére az elmúlt napokban.
Tovább »

Csokimikulás vagy virgács a gépkocsivezetőknek

2008. december 4., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

A háromnapos közlekedésbiztonsági akciósorozat befejezéseként, a tegnapi “látni-látszani” ellenőrzés után ma déltől a biztonsági övek használatát ellenőrizte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága Szegeden az I. kórház előtti útszakaszon. Tovább »

„Látni-látszani”: közúti ellenőrzés ajándék izzókészlettel

2008. december 4., csütörtök · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

December első hetében ismét közlekedésbiztonsági akciókat tartottak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának munkatársai a megyei utakon. Kerékpárok és személygépkocsik világítását, illetve a biztonsági övek használatát ellenőrizték egy háromnapos kampány keretében a rendőrök. S mivel most nem a szankcionáláson, hanem a figyelemfelkeltésen volt a hangsúly, az ellenőrzött vezetőket bírság helyett ajándékokkal lepték meg. Tovább »