A reformáció ünnepe: „Csak a Szentírás…”

2008. október 31., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Közel ötszáz éve egy wittenbergi teológiaprofesszor, Luther Márton igyekezett visszavezetni az akkori egyházat a tiszta forráshoz: a Bibliához, Krisztushoz. A reformáció apropóján  Kereskényi Sándorral, a Honvéd Téri Református Egyházközség vezető lelkészével beszélgettünk reformációról, misszióról és gyülekezetről. Tovább »

Bagdy Emőke: Gondok a pszichogalaxisban

2008. október 29., szerda · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor
Psychogalaxy – ezt a nevet kapta az az internetes szociális oldal, melyet a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia Intézete indított. Az oldalon regisztrálók egyrészt feltérképezhetik saját „szociális galaxisukat”, másrészt tesztek révén hasznos vizsgálati mintát szolgáltatnak a kutatóknak. Mintát, melyből érdekes és messzemenő következtetések vonhatók le – erről beszélt a projekt egyik munkatársa, Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta a Somogyi-könyvtárban tartott előadásában. A professzorasszony vallja: szolgálatra hivatott a pszichológia. Tovább »

Továbbképzések szervezésében vesz részt a Somogyi-könyvtár

2008. október 20., hétfő · Hozzászólok

Mára közhellyé vált az élethosszig tartó tanulás fontosságának hangsúlyozása a folytonosan és egyre gyorsabban változó világban, amikor a rugalmasságra, a mobilitásra, a változásra, tanulásra és továbbképzésre való képesség központi értékké nőtte ki magát. Október 10. és 30. között rendezi meg a Magyar Népfőiskolai Társaság „A művelődés hete – a tanulás ünnepe” című rendezvénysorozatát, melyben országszerte számos intézmény vesz részt. A tanulás, az át-, illetve továbbképzések tekintetében a szegedi Somogyi-könyvtár is kiveszi a részét. Tovább »