„Ha nem lennének síró szinglik a rendelőmben, talán elhinném, hogy jól érzik magukat egyedül” – interjúnk Bagdy Emőkével

2016. november 16., szerda · 21 hozzászólás

bagdy_emoke03_gs_

Az úgynevezett „szinglikultúra” mellett a párkapcsolati elköteleződés és a házasság nehézségeiről is beszélgettünk az országosan ismert pszichológussal, Bagdy Emőkével. A szakember szerint a házasság és az élet célja a gyermekvállalás. Azonban egyre több gyermek nő fel úgy, hogy nem találkozik megfelelő szülői mintával. Ez az iskolai, majd később a felnőttkori viselkedésre is kihathat, de akár egyetlen egy olyan személy is változtathat a helyzeten, aki valóban önzetlenül szereti az érintettet. Tovább »

A másik segítése a boldogság kulcsa – vallja Bagdy Emőke + FOTÓK

2016. október 19., szerda · 2 hozzászólás

bagdy_emoke01_gs

Az országosan ismert szakember a család, a közösség fontosságára hívta fel a figyelmet. Szerinte a pénz helyett egymás segítése a legfontosabb feladatunk. Altruista embernek lenni kifizetődő, aki ad, annak az immunrendszere is erősebb lesz. Tovább »

A reformáció ünnepe: „Csak a Szentírás…”

2008. október 31., péntek · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Közel ötszáz éve egy wittenbergi teológiaprofesszor, Luther Márton igyekezett visszavezetni az akkori egyházat a tiszta forráshoz: a Bibliához, Krisztushoz. A reformáció apropóján  Kereskényi Sándorral, a Honvéd Téri Református Egyházközség vezető lelkészével beszélgettünk reformációról, misszióról és gyülekezetről. Tovább »

Bagdy Emőke: Gondok a pszichogalaxisban

2008. október 29., szerda · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor




Psychogalaxy – ezt a nevet kapta az az internetes szociális oldal, melyet a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia Intézete indított. Az oldalon regisztrálók egyrészt feltérképezhetik saját „szociális galaxisukat”, másrészt tesztek révén hasznos vizsgálati mintát szolgáltatnak a kutatóknak. Mintát, melyből érdekes és messzemenő következtetések vonhatók le – erről beszélt a projekt egyik munkatársa, Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta a Somogyi-könyvtárban tartott előadásában. A professzorasszony vallja: szolgálatra hivatott a pszichológia. Tovább »

Továbbképzések szervezésében vesz részt a Somogyi-könyvtár

2008. október 20., hétfő · Hozzászólok

Mára közhellyé vált az élethosszig tartó tanulás fontosságának hangsúlyozása a folytonosan és egyre gyorsabban változó világban, amikor a rugalmasságra, a mobilitásra, a változásra, tanulásra és továbbképzésre való képesség központi értékké nőtte ki magát. Október 10. és 30. között rendezi meg a Magyar Népfőiskolai Társaság „A művelődés hete – a tanulás ünnepe” című rendezvénysorozatát, melyben országszerte számos intézmény vesz részt. A tanulás, az át-, illetve továbbképzések tekintetében a szegedi Somogyi-könyvtár is kiveszi a részét. Tovább »