Simicskó: garantálni kell az ország teljes biztonságát

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

Tisztelnünk kell egymást, valamint minden kultúrát, de ugyanakkor garantálnunk kell az állampolgáraink és az ország teljes biztonságát is – hangoztatta Simicskó István honvédelmi miniszter telefonon az MTI-nek az Alsó-Ausztriában tartott nemzetközi hadgyakorlat zárónapján. Tovább »

Blogstar: Születőben Bécsisztán

2017. szeptember 13., szerda · 2 hozzászólás

Amit nem sikerült elérnie Szulejmánnak, vagy Kara Musztafának, azt sikerült elérnie békés körülmények között a muzulmán világnak. Ahogy a Blogstar is írja, ha folytatódik a tendencia, pár évtizeden belül a keresztények jelentős kisebbségben lesznek az osztrák fővárosban. Tovább »

Kézilabda: csoportelső az ausztriai felkészülési tornán a MOL-Pick Szeged

2017. augusztus 19., szombat · Hozzászólok

pick_ausztria

Második és egyben utolsó csoportmérkőzését is megnyerte Juan Carlos Pastor csapata az Auszriában zajló Styrian Handball Days felkészülési torán. Ezzel a Pick bejutott az elődöntőbe, ahol a horvát Nexe lesz az ellenfél ma este 19 órától. Tovább »

Szlovénia magyarázatot kért a megerősített osztrák határellenőrzésre

2017. augusztus 11., péntek · Hozzászólok

Szlovénia magyarázatot kért a ljubljanai osztrák nagykövetségtől, miután Bécs nagy erőkkel végrehajtott ellenőrzéseket jelentett be Ausztria keleti és déli határai mentén – közölte az STA szlovén hírügynökség csütörtökön Karl Erjavec szlovén külügyminiszterre hivatkozva. Tovább »

Az EU jövőjéről tárgyalnak Salzburgban a slavkovi hármas kormányfői Macronnal

2017. augusztus 8., kedd · Hozzászólok

Elsősorban az Európai Unió jövőjéről, valamint az európai gazdasági és biztonsági helyzetről tárgyalnak az úgynevezett slavkovi hármas – vagyis Ausztria, Csehország és Szlovákia – kormányfői és a francia köztársasági elnök az ausztriai Salzburgban – jelentette be Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök kedden a kormány honlapján. Tovább »

Vádemelés az embercsempész bűnszövetség tagjaival szemen

2017. augusztus 8., kedd · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szír, marokkói és két tunéziai állampolgárral szemben, akik 2016. július 25-ét megelőzően előzetes megállapodás alapján vagyoni haszonszerzésre törekedve vittek illegálisan Magyarországra juttatott migránsokat Ausztriába. Tovább »

Ismét Magyarországot bírálta az osztrák kancellár egy vasárnapi lapinterjúban

2017. július 30., vasárnap · Egy hozzászólás

“Mivel bizonyos országok milliárdos hozzájárulásokat szereznek az uniós adókból, legalább annyi +ellenszolgáltatást+ meg lehet követelni, hogy tartsák magukat az uniós szabályokhoz” – közölte Christian Kern osztrák kancellár egy vasárnapi osztrák lapinterjúban arra a kérdésre válaszolva, hogy Magyarországgal és Lengyelországgal szemben anyagi nyomásgyakorlásra van-e szükség. Tovább »

Egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák széfből a Czeglédy-ügyben

2017. július 7., péntek · 18 hozzászólás

arany_kincs_penz

Egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák pénzintézet széfjéből az ügynevezett Czeglédy-ügyben – erről az ügyben eljáró Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője beszélt az ügyészségi szervezet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Tovább »

Előzetes letartóztatásba helyezték az ausztriai kettős gyilkossággal gyanúsított férfit

2017. július 2., vasárnap · Hozzászólok

Vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték azt a tunéziai származású muszlim férfit, aki a gyanú szerint egy idős osztrák házaspárt gyilkolt meg pénteken Felső-Ausztriában, vélhetően azok pártszimpátiája miatt. Christian Kern osztrák kancellár megdöbbenésének adott hangot. Tovább »

Nagy választási küzdelemre kell számítani Ausztriában a sajtó szerint

2017. július 2., vasárnap · Hozzászólok

Mivel a korábbiakhoz képest határozottabb karakterű “versenyzők” csapnak össze az őszi választáson, “nagyobb és hangosabb” választási küzdelemre lehet számítani – írta vasárnapi számának vezércikkében a Die Presse című osztrák lap. A Kurier című újság pedig azt vizsgálta, hogy a Sebastian Kurz új néppárti elnökbe vetett bizalom miből táplálkozhat. Tovább »

Áder: Magyarország és Ausztria is elkötelezett a párizsi szerződés végrehajtása mellett

2017. június 13., kedd · Hozzászólok

Áder János

Magyarország és Ausztria is elkötelezett a párizsi szerződés végrehajtása és az ahhoz kapcsolódó szabályozás mielőbbi kidolgozása mellett – mondta Áder János köztársasági elnök kedden Budapesten, miután osztrák kollégájával tárgyalt. Tovább »

Hamarosan indul a Szentivánéji Álom Expressz – nyerjen rá jegyet a SZEGEDma.hu-val!

2017. június 2., péntek · Hozzászólok

szentivan_eji_alom_expressz_003

A Szentivánéji Álom Expressz fedélzetére június 24-én, szombat hajnalban szállhatnak fel a szegedi utasok, hogy Ausztria legszebb tájaira kalandozzanak, és ott ünnepeljék meg a nyári napfordulót – a SZEGEDma.hu játéka révén egy szerencsés páros ingyen utazhat a járaton. Tovább »

Migránsokat mentő “civil” hajók akadályozására hoznának létre flottát az “európai identitást” védő aktivisták

2017. május 31., szerda · Hozzászólok

Az olaszországi kikötőkből a Földközi-tengeren bajba került bevándorlók kimentésére induló, nem kormányzati szervezetek (NGO-k) üzemeltette hajók megállításán fáradozik az Identitás Generáció néven ismert nemzetközi mozgalom, az olasz és osztrák aktivisták Védd meg Európát! (Defend Europe) címmel pénzgyűjtési kampányt indítottak saját flotta létrehozására – jelentette az olasz sajtó. Tovább »

Migránsok halála – Előzetes letartóztatásban maradnak az ügy vádlottjai

2017. május 18., csütörtök · Hozzászólok

Előzetes letartóztatásban maradnak az elsőfokú bíróság ítéletének kihirdetéséig a parndorfi ügyként elhíresült eset vádlottjai – közölte a Kecskeméti Törvényszék csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Először indul a Szentivánéji Álom Expressz Szegedről az „osztrák Dunakanyarba”

2017. május 18., csütörtök · Egy hozzászólás

szentivan_eji_alom_expressz_003

A vonatos kirándulások kedvelőinek a MÁV Nosztalgia Kft. több éve közlekedteti Élményvonatait Szegedről; idén november 25-én Adventkor Bécsbe. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén nyár derekán is indítanak kirándulóvonatot, mely a festői szépségű „osztrák Dunakanyarba”, – Dürnstein városát érintve, Wachauba – közvetlen élményvonati kocsikkal közlekedik. A Szentivánéji Álom Expressz fedélzetére június 24-én, szombat hajnalban szállhatnak fel a szegedi utasok, hogy Ausztria legszebb tájaira kalandozzanak, és ott ünnepeljék meg a nyári napfordulót. Tovább »

Sebastian Kurz az Osztrák Néppárt új elnöke

2017. május 15., hétfő · Hozzászólok

Folytatódik a koalíciós válság Ausztriában, Christian Kern osztrák kancellár egy vasárnapi interjúban arra utalt, hogy Ausztriában még az idén előrehozott választások lesznek. Vasárnap délután az új választásokat szorgalmazó Sebastian Kurz külügyminisztert választotta a kisebbik koalíciós partner Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetése a konzervatív párt új elnökének. Tovább »

Balog: egy gyenge Európa nem tudja betölteni szerepét

2017. május 5., péntek · Hozzászólok

Egy gyenge Európa nem használ a világnak, hiszen nem tudja betölteni azt a szerepet, amelyre hivatott, vagyis hogy segítsen a szegényebb népeknek – mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere a bécsi Diplomáciai Akadémián tartott csütörtöki pódiumbeszélgetést követően az MTI-nek adott nyilatkozatában. Tovább »

Aszódi: Ausztriának is el kell fogadnia, hogy Magyarország maga dönt energiaigényének fedezéséről

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

Ausztriának is el kell fogadnia, hogy Magyarország saját maga dönti el milyen módon gondoskodik energiaszükségletének fedezéséről – szögezte le Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos az osztrák Der Standard lapnak adott interjúban. Tovább »

Megnyílt a Sissiről szóló részleg a bécsi panoptikumban

2017. február 5., vasárnap · Hozzászólok

Vasárnaptól a nagyközönség előtt is megnyílt az Erzsébet osztrák császárnéról és magyar királynéról, Sissiről szóló részleg a bécsi Madame Tussauds panoptikumban, a különleges tárlat Sissi (Sisi) születésének 180. évfordulója alkalmából készült. Tovább »

NGM: Magyarország a régiós versenytársaknál előbb hozza meg nagy gazdasági döntéseit

2017. január 17., kedd · Hozzászólok

“Az Euromoney konferencián büszkén mutatjuk be, hogy a nagy gazdasági lépések jóval előbb történtek Magyarországon, mint az uniós és a régiós versenytársaknál” – mondta az MTI-nek adott interjújában Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára, a nemzetközi Euromoney gazdasági konferencia nyitóelőadását követően kedden Bécsben. Tovább »

Illegális bevándorlás – Osztrák külügyminiszter: mindig jó volt az együttműködés Magyarországgal

2016. november 24., csütörtök · Hozzászólok

Mindig jó volt az együttműködés Magyarországgal, elsősorban Szijjártó Péter külügyminiszterrel, hiszen a cél közös, az európai külső határok védelme és a menekültek létszámának csökkentése – hangsúlyozta Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az MTI-nek adott nyilatkozatában. Tovább »

Elindult az osztrák katonai kontingens a magyar-szerb határra

2016. november 3., csütörtök · Hozzászólok

Közösen kell fellépni az elmúlt másfél évben kialakult tömeges illegális migrációval szemben, csak egymást segítve lehet garantálni országaink biztonságát – jelentette ki Simicskó István honvédelmi miniszter Miklóshalmán (Nickelsdorf) csütörtökön, amikor az osztrák védelmi miniszterrel együtt elbúcsúztatták a magyar-szerb határ menti szolgálatra induló osztrák katonai kontingenst. Tovább »

Nézőpont Intézet: nem szabad hígítani a visegrádi négyek rendszerét

2016. október 15., szombat · Hozzászólok

Nem szabad hígítani a visegrádi négyek (V4) rendszerét, ugyanakkor arra van szükség, hogy kétoldalú együttműködés keretében más államokat is bevonjanak – mondta az Ausztria belépésével kapcsolatos felvetésről az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában a Nézőpont Intézet elemzője. Tovább »

Következő oldal »