Toroczkai: Tegyék nyílttá az összes közbeszerzést értékhatártól függetlenül!

2016. december 14., szerda · 15 hozzászólás

korrupciomentes_ovezet02_gs

„Korrupciómentes övezet” – immár ez a tábla fogadja az Ásotthalomra érkezőket. A határ menti településen a lakosságtól is várják a korrupciógyanús bejelentéseket, másrészt azt szeretnék elérni, hogy az összes közbeszerzés nyílt legyen. Toroczkai László azt mondja, egyrészt így nemcsak néhány cég profitálhatna a fejlesztésekből, átláthatóbb rendszer jönne létre, illetve megindulna a versengés a beruházásokért, aminek árleszorító hatása is lehet. Tovább »

Van még tennivaló a szegedi cégek átláthatósága terén + FOTÓK

2016. február 18., csütörtök · Hozzászólok

jobbik_aquapolis001kf

A vizsgált állami vállalatoktól a mutatók tekintetében még elmaradnak a szegedi cégek, de a Transparency International bízik abban, hogy tanácsaikat megfogadva javulhatnak az eredmények. Tovább »

Kilenc szegedi cég is bukhatja a pályázati pénzt

2013. november 18., hétfő · 3 hozzászólás

csepreghy2A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) nyilvánosságra hozta az átláthatósági nyilatkozatot vissza nem küldő cégek listáját, az érintett 700-750 cég vagy szervezettel szemben megkezdik az elállási eljárásokat, ezzel elvesztik a korábban számukra megítélt, összesen 50 milliárd forint támogatást – ismertette Csepreghy Nándor szombaton az MTI-vel. Tovább »