Paksi bővítés – Aszódi Attila: törekszenek a 40 százalékos magyarországi beszállítói arányra

2017. május 16., kedd · Hozzászólok

A Paks II beruházásnál 40 százalékos magyarországi beszállítói arányra törekszenek, a Roszatom is elkötelezett, hogy amennyire csak lehet, magyar vállalkozásokat vonjon be a munkába, de ezen dolgozni kell – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos a Portfolio keddi budapesti, Clean Energy konferenciájának szünetében újságírók előtt. Tovább »

Aszódi: Ausztriának is el kell fogadnia, hogy Magyarország maga dönt energiaigényének fedezéséről

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

Ausztriának is el kell fogadnia, hogy Magyarország saját maga dönti el milyen módon gondoskodik energiaszükségletének fedezéséről – szögezte le Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos az osztrák Der Standard lapnak adott interjúban. Tovább »

Paks II. – Aszódi Attila: nagy a nemzetközi érdeklődés a beruházás iránt

2016. október 31., hétfő · Hozzászólok

Nagy a nemzetközi érdeklődés a Paks II. beruházás iránt, az Európai Unió minden tagországa figyelemmel kíséri a projektet – mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos hétfőn magyar újságíróknak a prágai VVER 2016 nemzetközi konferencia szünetében. Tovább »

Aszódi: a nagy aktivitású hulladékok tárolója 600-700 milliárdba kerül

2015. április 21., kedd · Hozzászólok

A paksi atomerőmű bővítése után keletkező nagy aktivitású hulladék tárolására szolgáló létesítmény költsége 600-700 milliárd forintra becsülhető, jóval kevesebbre, mint amennyi a korábbi híradásokban szerepelt – mondta Aszódi Attila, a paksi bővítésért felelős kormánybiztos kedd este az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában.
Tovább »

Hazánkban nincs atombiztos energiastratégia nukleáris erőmű nélkül

2014. január 17., péntek · 25 hozzászólás

atomeromu01Németország az erőművek 2022-ig történő leállítása mellett döntött, míg a szomszédos Franciaországban a nemzeti büszkeség része a nukleáris energia. Országonként változó az atomerőművek megítélése, hazai szakemberek szerint azonban nincs, ami itthon teljesen kiválthatná őket. Geotermikus energiában azért Csongrád megyében is különösen jó adottságokkal bírunk. Tovább »

A japán atomerőmű-katasztrófa 2. rész + VIDEÓ, FOTÓK

2011. március 17., csütörtök · Hozzászólok

Egy atomkatasztrófa anatómiája

reaktor (1) Egyre kritikusabb a helyzet Fukusimában, ahol magyar idő szerint szerda hajnalban ismét tűz ütött ki, ezúttal azonban a négyes blokkban, ami igen veszélyes, mert ugyan a földrengés idején ez a blokk nem üzemelt, de itt jelentős mennyiségű használt fűtőelemet tároltak egy úgynevezett pihentető medencében. De mi is játszódott le Fukusimában a korábbi, 9-es erősségű földrengést követően? Erre ad választ Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézet igazgatójának összefoglalója.
Tovább »

A japán atomerőmű-katasztrófa I. rész + VIDEÓ, FOTÓK, TÉRKÉP

2011. március 16., szerda · 9 hozzászólás

fukushima (2) A Japánban lezajlott 9-es erősségű földrengés egyik igen veszélyes helyzetet előidéző eseménysorozata során a Fukushima atomerőműben több vegyi robbanás történt, melynek során radioaktív gőz szabadult ki. De mi is történt valójában? Erre ad választ a jelenleg Kanada nyugati partvidékén, Vancouverben tartózkodó Aszódi Attila, a BME Nukleáris Technikai Intézet igazgatója.
Tovább »