Régészek tárják fel a szegedi vár déli bejáratát

2017. július 14., péntek · 3 hozzászólás

CAMERA

Feltárási munkálatokat végeznek szakemberek a Móra-parkban, a múzeum előtti területen. A régészek egy zöldövezeti rekonstrukciós beruházást megelőzően dolgoznak, többek között a vár déli kapujának pontos helyzetét határozzák meg. Tovább »

Közkinccsé vált a szegedi egyetem régészeti gyűjteménye + FOTÓK

2016. november 3., csütörtök · Hozzászólok

regeszeti_kiallitas01_gs

A paleolitikumtól a középkorig kalauzolja a látogatókat az SZTE Régészeti Tanszék szerdán megnyílt kiállítása. Trogmayer Ottó előtt mostantól külön emlékvitrinnel adóznak. Tovább »

Középkori falrészletet találtak a dóm felújítása közben + FOTÓK

2014. szeptember 25., csütörtök · 2 hozzászólás

fal_09_gs

A középkori sírok után a 14. század végi szentély falának részletére bukkantak a Dóm téren a felújítási munkálatok alatt. A leletet darabokra vágják, kiemelik eredeti helyéről, majd később visszahelyezik, és egy kiállítás keretein belül megtekinthető lesz a nagyközönség által. Tovább »

Kétélű pallost és összekötözött végtagú csontvázat találtak a Móra-múzeum régészei + FOTÓK

2013. szeptember 25., szerda · Hozzászólok

pallos_csontvaz_csanadpalota01A tatárok pusztítása elől rejthették el a 13. században azt a kétélű pallost, sarlót és lóvakarót, melyeket Csanádpalota határában, az M43-as autópálya régészeti feltárása közben találtak meg a szegedi Móra Ferenc Múzeum régészei. A munkálatok során további érdekes leletek, például két összekötözött végtagú csontváz is előkerült.
Tovább »

Következő oldal »