Csendes főhajtás a nemzeti gyásznapon

2017. október 6., péntek · 3 hozzászólás

Szeged város történelmi emlékhelyén, az Aradi vértanúk terén emlékezett a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal a mai nemzeti gyásznapon. Kakas Béla megyei elnök és Zakar Péter igazgató itt hajtottak fejet az aradi mártírok, és a szabadságharc Budapesten kivégzett miniszterelnöke, Batthyány Lajos emléke előtt. A két szervezet képviseletében az 1849-es emlékoszlop előtt helyeztek el koszorút. Tovább »

II. Rákóczi Ferenc szobrát koszorúzza meg az Ötágú Síp Kulturális Egyesület

2017. március 26., vasárnap · Hozzászólok

rakoczi_meghivo_egyoldalon_ketto_plusz_rakoczi_szovetseg-page-001

Az “Ötágú Síp” Kulturális Egyesület és a Rákóczi Szövetség Szegedi Tagozata március 27-én, délután fél ötkor koszorúzza meg II. Rákóczi Ferenc szobrát a fejedelem születésének 341. évfordulóján. Tovább »

Mindkét irányban körbekerékpározható az Aradi vértanúk tere + FOTÓK

2013. március 12., kedd · 5 hozzászólás

A Dugonics tér “biciklibarát” felújítása mellett az Aradi vértanúk terén is a kétkerekűeknek kedvez az új közlekedési rend. A napokban kialakított, új kerékpársávnak köszönhetően a tér teljesen körbebiciklizhető, a büfé mögötti parkolóhelyek száma azonban a felére csökkent.
Tovább »

Szeged: Tragédia két felvonásban? – II. rész

2009. február 17., kedd · Hozzászólok

„Építeni kell csak, azt is csak annyit, amennyi kell, nem rombolni. Provinciális kispolgári kivagyiságból pedig végképp nem. Higgye el az olvasó, a huszárszobor kérdése csak a gomb a kabáton. A baj magával az építészeti értékek szisztematikus rombolásával van” – állítja Kiss István okleveles építészmérnök, településrendező, a Csongrád Megyei Építészkamara elnökségi tagja. Az államszocializmus idején történetek elemzése után dolgozatának második részében a szegedi belváros arculatcsonkításának utóbbi éveit veszi górcső alá. Tovább »

Szeged: Tragédia két felvonásban? – I. rész

2009. február 16., hétfő · Hozzászólok


A szegedi belváros arculatának csonkítása nem a III. Honvéd Huszárezred hősi emlékművének áthelyezésével kezdődne, a folyamat az 1960-as évek óta tart, az utóbbi években pedig felgyorsult – állítja Kiss István okleveles építészmérnök, településrendező, a Csongrád Megyei Építészkamara elnökségi tagja. Ahogy azt az elmúlt héten ígértük, az ezredfordulón a belváros szabályozási tervét készítő szakember összefoglaló dolgozatát két részben tárjuk olvasóink elé. Tovább »