Megkezdődhet a helyi iskola és a hivatal felújítása Bordányban

2017. augusztus 31., csütörtök · Hozzászólok

Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete néhány napja tartotta soron kívüli ülését az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde épületében. A kihelyezett ülést az intézménnyel kapcsolatos napirendek is indokolták, hiszen két napirendben is az óvodával foglalkoztak a képviselők. Tovább »

Wittner Mária ’56-os zászlóját nyeri el az Emlékpontban a győztes iskolai csapat + FOTÓK

2016. október 17., hétfő · 3 hozzászólás

56-os_tortenelmi_verseny01_gs

Általános iskolásoknak szerveztek történelmi vetélkedőt az Emlékpontban 1956-ról. A 10. alkalommal meghirdetett verseny fődíját Wittner Mária ’56-os halálraítélt készítette. A volt forradalmár szerint ’56 sebeit a mai ifjúság fogja begyógyítani. Tovább »

Mi szeretnél lenni? – Segít a pályaválasztási vásár

2016. október 12., szerda · Egy hozzászólás

palyavalasztasi_nap17kfKanyargós utat kell bejárnia annak, aki a pályaválasztás ösvényére lép, ezt jól tudja minden felvételi előtt álló általános és középiskolás. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya október 20. és 22. között Pályaválasztási Kiállítást és Vásárt szervez diákoknak, pedagógusoknak és szülőknek egyaránt. A jelige: “Találd ki magad!”
Tovább »

Rétvári: cirkuszjegyet kap minden kitűnő tanulmányi eredményt elérő általános iskolás diák

2016. július 27., szerda · Egy hozzászólás

A Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) az idén már az ország valamennyi általános iskolás korú, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákját cirkuszjeggyel jutalmazta – közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszolva. Tovább »

A gyerekek túlélőkészlete az otthon csomagolt szendvics

2015. november 30., hétfő · 4 hozzászólás

szendvics_etel_gasztronomia

Nem minden szülő érzékeli a változást, szerintük még mindig ehetetlen a szegedi gyerekek ebédje. Az NGSZ második negyedévi jelentéséből kiderül, már áprilisban is több intézményvezető panaszkodott az ételek minőségére.
Tovább »

Novemberben újra “Találd ki magad!”

2015. november 9., hétfő · Hozzászólok

pav02_KFKönnyen el lehet veszi a karriertervezés útvesztőjében, ha nincs, aki segítsen irányt mutatni. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja idén is segít a felvételizőnek, november 12. és 14. között végzős nyolcadikosoknak és gimnazistáknak, szülőknek és pedagógusoknak Pályaválasztási Kiállítást és Vásárt szervez.
Tovább »

Vírusok, spamek, netes csalások – Általános iskolásokat okítottak rendőrök + FOTÓK

2015. április 16., csütörtök · Hozzászólok

internet_veszelyei06_gs

Az okostelefonok és a közösségi oldalak érdeklik a legjobban a fiatal korosztályt, így az ezek használatával kapcsolatos veszélyekről is szó esett azon az előadáson, melyet a megyei rendőr-főkapitányság szervezett kimondottan a 12-15 éves korosztály számára. Tovább »

Mi leszel, ha nagy leszel? – Segít a pályaválasztási kiállítás

2014. november 10., hétfő · Hozzászólok

cukraszuzem_latogatas10_gsKanyargós ösvény lehet a pályaválasztás, ha a felvételiző nem készül időben a karriertervezésre. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja november 13. és 15. között Pályaválasztási Kiállítást és Vásárt szervez általános és középiskolásoknak, szülőknek és pedagógusoknak. Találd ki magad!
Tovább »

Ökoiskola indul Szentmihályon 2015 szeptemberében + FOTÓK

2014. november 5., szerda · 2 hozzászólás

lakossagi_forum23_KF

A Karolina jóvoltából éled újjá az alsó tagozat jövő ősztől a természetközeli oktatás, az egyéni fejlesztés és a keresztény alapértékek jegyében. Már most nagy az érdeklődés, a szentmihályiak közül sokan társadalmi munkában is segítenek. Tovább »

Találd ki magad! – Kulisszatitkok és árnyékprogram a legizgalmasabb szakmákból

2014. október 27., hétfő · Hozzászólok

palyavalasztas10_gsSzintfelmérő a nyelvgurunál, kézműves termékek kreatív stúdiója, plakáttervezés a market pontban, business köz és trendsarok, ínyenc sarok a főzés szerelmeseinek, valamint látvány lézerlabor – ilyen és ehhez hasonló programokkal várja az általános és középiskolásokat a Találd ki magad! pályaválasztási kiállítás.
Tovább »

A Csongrád megyei fiatalok karriertervezésében segít a munkaügyi központ + FOTÓK

2014. szeptember 30., kedd · 2 hozzászólás

DSC_4076

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja pályaorientációt elősegítő megyei munkaerő-piaci programot állított össze Tiéd a Pálya címmel. A programban végzős általános iskolások pályaválasztásában segítenek.
Tovább »

Iskolakezdés gyereksereggel és rendőri forgalomirányítással + FOTÓK

2014. szeptember 1., hétfő · 3 hozzászólás

isklolakezdes02_gs

Rendőrök és polgárőrök segítik a diákok közlekedését Szeged-szerte az iskolák környékén. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ezúttal is bűn- és balesetmegelőzési kiadványokkal, programokkal készül a tanévre, az általános iskolásoknak például munkafüzetet készítettek az ORFK felkérésére. Tovább »

Ismét kitárhatja kapuit a szentmihályi iskola

2014. július 10., csütörtök · 6 hozzászólás

lakossagi_forum_szentmihaly04_gs

A 2015 szeptemberében kezdődő tanévtől indulhat újra az általános iskolai oktatás Szeged-Szentmihályon. A településen a karolinások vállalták, hogy megfelelő gyermeklétszám mellett újjászervezik az alsó tagozatosok nevelését, oktatását. Tovább »

Hoffmann Rózsa: jövőre 30 ezer tanár minősítése történhet meg + FOTÓK

2014. február 28., péntek · 11 hozzászólás

hoffmann_rozsa_szegeden001_gsMíg idén 25 ezer, a következő tanévben már 30 ezren jelentkezhetnek a pedagógus II. minősítésre – jelentette Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a Zrínyi Ilona Általános Iskolában. Tovább »

Viadal a vándorpajzsért – általános iskolások versenyeztek + FOTÓK

2013. november 11., hétfő · Hozzászólok

s7Tojásdobálás, labdapattogtatás, mogyorószállítás, és Stone koncert. A Diadal névre keresztelt, általános iskolásoknak szóló küzdelem első pénteki megmérettetésén tíz Csongrád megyei iskola szállt küzdelembe, hogy elnyerjék a legjobb csapatnak járó vándorpajzsot.
Tovább »

Természettudományos kalandtúra Szeged utcáin + FOTÓK

2013. október 11., péntek · Egy hozzászólás

termeszettudomanyi_kalandtura006_gsVízrakéta a ligetben, hiperbola a Dóm téren. A természettudományok népszerűsítésére, az élmény alapú tanulásra sarkallták a fiatalokat a SzeReTeD pénteki programsorozatán. Portálunk is csatlakozott a kísérletező diákokhoz.
Tovább »

Közel félezer diák tölti hétfőjét az állatok és az egészséges életmód jegyében

2013. október 11., péntek · Hozzászólok

allati_jo_nap23_gsAz SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája az Állatok Világnapjához és a Nemzetközi Madármegfigyelő Napokhoz kapcsolódva tartja jövő hét hétfőn „Állati Jó Nap” névre keresztelt témanapját.
Tovább »

Merre tovább? – Segít a Pályaválasztási Kiállítás és Vásár

2013. október 11., péntek · Egy hozzászólás

SZS20131010_palyavalasztasi_kiallitas_005Az általános iskolások és a végzős középiskolások pályaválasztási útvesztőjében mutat irányt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Pályaválasztási Kiállítás és Vásár három napos rendezvénysorozata. A tanulók mellett idén a szülők és a pedagógusok tájékoztatására is kiemelt figyelmet fordítanak.
Tovább »

Nosztalgia – újra gyűjthető a takarékmatrica

2013. szeptember 13., péntek · 3 hozzászólás

takarekpont03_gsMár nem retro. A TakarékPont hálózat szeptemberben matrica formájában névleg feléleszti a szocializmus gyermekeinek kedvelt takarékoskodási formáját, a takarékbélyeg-gyűjtést. A pénzintézet célja az, hogy a fiatalok testközelből megismerjék a spórolás „művészetét”.
Tovább »

Iskolakezdés gyereksereggel és közlekedési dugókkal fűszerezve + FOTÓK

2013. szeptember 2., hétfő · 4 hozzászólás

iskolakezdes13_gsA szokásos menetrend szerint indult az új tanév Szegeden, vagyis dugók, szabálytalan közlekedők és rengeteg gyerek. Az általános iskoláknál rendőrök és polgárőrök segítik a kisiskolások átkelését az úttesten.
Tovább »

Ezer gyermek tanul hittant a Szegedi Tankerületben szeptembertől

2013. július 10., szerda · 13 hozzászólás

hittan01_gsAz elsősök 40 százaléka hit- és erkölcstanórára fog járni a Szegedi Tankerületben szeptembertől szüleik nyilatkozata alapján – tájékoztatott Plesovszkiné Ujfaluczki Judit.
Tovább »

Több elsős, több osztály a Szegedi Tankerületben

2013. május 7., kedd · Hozzászólok

iskola3Négy plusz osztályt indítanak a Szegedi Tankerületben, de lesz olyan intézmény, ahol a tantermek hiánya miatt eggyel kevesebb első osztályban csengetnek be szeptemberben.
Tovább »

Diagnosztikus mérések a diákok fejlődésének feltérképezéséhez + FOTÓK

2013. március 5., kedd · 3 hozzászólás

A kulisszák mögé pillanthattak be az érdeklődők az uniós fejlesztések nyílt napján, szombaton országszerte 30 beruházást mutattak be a nagyközönségnek. Szegeden egy egyedülálló online értékelési rendszert is megismertettek az érdeklődők, amellyel általános iskolások készségeit és tudását tudják feltérképezni.
Tovább »

E-napló, digitális tábla – modernizált iskolai mindennapok Szegeden + FOTÓK

2013. január 17., csütörtök · 5 hozzászólás

Lassan a múlté a papír alapú napló, így az ellenőrzőt sem érdemes rejtegetni a szülők elől, hiszen e-mailt kapnak mindenről. A Bonifert Domonkos Általános Iskola igazgatója azonban azt mondja, a fejlesztések ellenére a hagyományos táblának és krétának mindig lesz létjogosultsága.
Tovább »

Négyszáz iskolás pattant két kerékre + FOTÓK

2012. október 8., hétfő · 6 hozzászólás

“Állati jó napot” tartottak a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola felsős növendékei. A környezettudatosság és az egészséges életmód jegyében négyszáz diák biciklizett ki Újszentivánra hétfőn reggel.
Tovább »

Társadalmi munkában festették ki a siketek iskoláját + FOTÓK

2012. július 31., kedd · 3 hozzászólás

A siketek szegedi iskoláját, a Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Diákotthon Bécsi körúti épületének egyes részeit júniusban a szülők, most július végén pedig a szegedi gázszolgáltató munkatársai festették ki társadalmi munkában.
Tovább »

Mindennapos testnevelés alsótagozatban

2011. február 25., péntek · Hozzászólok

Szeptembertől az általános iskolák alsó tagozatán és ötödik osztályban várhatóan bevezetik a mindennapos testnevelést, ha az Országgyűlés elfogadja az új közoktatási törvényt. A mindennapos testmozgás felmenő rendszerben, később a felső tagozaton és középiskolákban is életbe lépne az oktatási államtitkárság tervei szerint.
Tovább »

Tiszaszigeten az egyház menti meg az iskolát + PANORÁMA

2010. január 15., péntek · 9 hozzászólás

tiszasziget_iskola (1)

A tiszaszigeti önkormányzat 2010 szeptemberétől a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásába adja a helyi általános iskolát, hogy ezzel megőrizhessék helyben az alapfokú oktatást. Bodó Imre polgármester bízik benne, hogy a 10 évre kötött szerződés elősegíti a falu megmaradását, megerősödését.

Tovább »

Fidesz: Alsó tagozatokat minden településre!

2009. szeptember 24., csütörtök · Hozzászólok

Uniós forrásokból szeretné működtetni a Fidesz a legkisebb településen is az általános iskolák alsó tagozatait – értesült az InfoRádió. Navracsics Tibor szerint a kistelepüléseken is fenn kell tartani az életszínvonal minimális feltételeit. Tovább »