A Wesley-iskolában jártak a vásárhelyi állatvédők

2017. október 20., péntek · Hozzászólok

Szegedre, a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolába látogattak el október 20-án, pénteken a vásárhelyi állatvédők. A felső tagozatosok a háziállatok helyes ápolásáról, tartásáról és gondozásáról hallhattak az Első óra a felelős állattartásról című projekt keretében. Tovább »

A felelős állattartás mindenki érdeke

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Újból Szegeden a Tömörkény István Gimnáziumban tartott órát a helyes és felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Az országos projekt célja, hogy a háziállatok – legyen szó hobbi vagy éppen haszonállatról – helyes ápolását, tartását és gondozását megismerjék a fiatalok, de kiemelt szerepet kap az ivartalanítás fontossága is. Tovább »

Többszörösen is ünnepeltek a vásárhelyi állatvédők

2017. október 5., csütörtök · Hozzászólok

Október 4-e az Állatok Világnapja, ami többszörös ünnepet jelent a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja, 2012-ben pedig ezen a napon jegyezte be a Szegedi Törvényszék az egyesületet, így idén a szervezet ötödik születésnapját ünnepelték a tagok és önkéntesek. Tovább »

Ruzsára vezetett az út a boldogsághoz

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és Székkutas Önkormányzata között létrejött együttműködésnek köszönhetően gazdára talált egy kutyus a település ebrendészeti telepéről. A vörös szőrmókot Ruzsán, egy tanyán fogadták örökbe, ahol már ismerkedik a két másik kutyussal és a cicákkal is. Tovább »

Együtt ünnepelik az állatvédők az Állatok Világnapját Szegeden

2017. szeptember 12., kedd · Hozzászólok

Immár második alkalommal ünnepelnek közösen a szegedi és Csongrád megyei állatvédők, civil szervezetek az Állatok Világnapjához kapcsolódva. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében ezúttal is Szeged ad otthont a közös ünnepnek, amelyet számos családi program, bemutató és állatsimogató kísér. Tovább »

Fogadj örökbe! Ments életet!

2017. szeptember 10., vasárnap · Hozzászólok

Magyarországon még mindig nagyon sok a kóbor állat. A menhelyek és állatotthonok túlzsúfoltak, új állatokat csak abban az esetben tudnak fogadni, ha egy hely megüresedik, tehát örökbe fogadnak tőlük egy kutyát vagy cicát. Az Országos Állatvédelmi Alapítvány „Fogadj örökbe! Ments életet!” programja arra hívja fel a figyelmet, hogy ne vásároljunk házi kedvencet, hanem döntsünk az örökbefogadás mellett. Tovább »

Saját erőből folytatja az ivartalanítást a Szegedi Cicamentők

2017. szeptember 7., csütörtök · Hozzászólok

Újabb ivartalanítási programot indított a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, ezúttal saját erőből. Ahogy korábban, úgy most is mentett állataink ivartalanításával párhuzamosan a kóbor állatok, valamint a hajléktalan, vagy a szociálisan rászoruló emberek cicáinak ivartalanítása a célunk. Tovább »

Aláíró pont nyílt Vásárhelyen az állatvédelmi törvény szigorításáért

2017. augusztus 16., szerda · Hozzászólok

Országos aláírásgyűjtés indult az állatvédelmi törvény szigorítására. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott. A gyűjtés célja, hogy kapjon tényleges szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa 1 év legyen, valamint kerüljön bevezetésre a szabadságvesztés főbüntetés mellett azon mellékbüntetés, mely alkalmas arra, hogy 5 évre eltiltsa az elkövetőt az állattartástól. Aki ezzel egyetért, aláírásával Hódmezővásárhelyen is támogathatja a kezdeményezést. Tovább »

Akciót indított fehér gólyák megmentésére a Madárkórház Alapítvány

2017. augusztus 14., hétfő · Hozzászólok

megerkeztek_az_elso_golyak_szegedre03_gs

Akciót indított a Madárkórház Alapítvány a madármentésben is résztvevő állatvédő civil szervezetek, valamint hivatalos mentőhelyek számára, hogy az általuk mentett fehér gólyákat megfelelően felkészítve indíthassák el afrikai útjukra – közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel. Tovább »

Hiába a chip, gyakran nem regisztrálják a kutyákat Szegeden

2017. augusztus 9., szerda · Hozzászólok

kutya_chip_beultetes

Bár a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületét sokan úgy tartják számon, hogy csak macskákat ment és juttat szerető otthonhoz, munkánk más állatokhoz, így a kutyusokhoz is kötődik. Rendszeresen hívják az egyesületet ugyanis talált ebekhez, és a tapasztalat azt mutatja, még mindig gyakran hiányzik a kutyákból a kötelező chip, vagy ha van is, a beültetést végző orvos elfelejtette regisztrálni, a változásokat átvezetni az adatbázisban. Pedig ha ezek a „chip-csup” ügyek rendben vannak, akkor nemcsak a kutyákat védjük, hanem minket, embereket is! Tovább »

Csütörtökön kezdődik az Állati Percek

2017. augusztus 8., kedd · Hozzászólok

Útjára indítja Állati Percek című ismeretterjesztő, szemléletformáló sorozatát az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Augusztus 10-e, csütörtöktől kéthetente más-más témával igyekszik segíteni az állattartókat és az állatbarátokat a szervezet. A cél, hogy minél több fiatalt szólítson meg, ezért az ország több rádiója is csatlakozott a kezdeményezéshez. Tovább »

Kutyameleg a hőségriadó idején

2017. augusztus 1., kedd · Hozzászólok

hoseg_kutyak_hosegriado

A nagy nyári kánikulában, a déli órákban sétáltatott kutyánk talpa az aszfalthoz éghet. A szőrön keletkező hőfelvétel miatt néhány percen belül hőtorlódást és napszúrást szenvedhet a házi kedvencünk. Az árnyéktól mentes udvaron a nagy nyári melegben a kutya szabályosan megsülhet – figyelmeztet Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője. Árnyékos hely és sok víz a megoldás a hőségriadóban a nagy meleg átvészelésére. Hőség idején ha elmegyünk otthonról, húzzuk be a függönyt, hiszen a lakásban tartott házi kedvenceket, akváriumban tartott kis rágcsálókat is a hőségben pusztulás fenyegetheti. Tovább »

Nem csak az emberekre veszélyes a kánikula

2017. július 31., hétfő · Hozzászólok

macska_kanikula

Mint minden, a közelgő tikkasztó hőség miatt aggódó állatvédő szervezet, ezekben a napokban a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is igyekszik felhívni a gazdik figyelmét, hogy a szokottnál is jobban óvják állataikat. Házi kedvenceink ugyanolyan nehezen alkalmazkodnak a nyári, izzasztó meleghez, mint mi, emberek, legyen szó kutyáról, macskáról, hörcsögről vagy tengerimalacról. Vagyis ilyenkor nemcsak magunkról, hanem kisállatainkról is gondoskodnunk kell. Tovább »

Tanácsot adtak és eledelt is gyűjtöttek az állatvédők

2017. július 30., vasárnap · Hozzászólok

hmvhelyi_alaltvedok_szekkutas_03

Több helyszínen is megjelentek a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntesei. Pénteken Székkutasra települtek ki, ahol állatvédelmi- és állatjóléti tanácsadással várták az érdeklődőket. Szombaton már Hódmezővásárhelyen állateledel gyűjtést tartottak, az akcióban összesen 156 kilogramm tápadomány gyűlt össze, és természetesen információnyújtással is várták az érdeklődőket. Tovább »

Online tanácsadást indít az Országos Állatvédelmi Alapítvány

2017. július 18., kedd · Hozzászólok

Online tanácsadással segíti az állattartókat és a leendő gazdákat az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Minden héten pénteken délután négy és öt óra között „zöldek lesznek a Facebookon” a szervezet önkéntesei, és bárki felteheti állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos kérdéseit. Emellett elindult az alapítvány régiós koordinátor-kereső programja is. Olyan elkötelezett önkénteseket keresnek, akik az adott régióban irányítanák a munkát, önkénteseket toboroznának és támogatókat keresnének. Tovább »

Útjára indult az Országos Állatvédelmi Alapítvány

2017. július 11., kedd · Hozzászólok

Orszagos_allatvedelmi_Alapitvany_logoMegkezdte működését az Országos Állatvédelmi Alapítvány. A szegedi székhelyű országos civil szervezetet június 20-án jegyezte be a Szegedi Törvényszék. Az alapítvány elsődleges célja az állatvédelem: a prevenció, a szemléletváltás, a fiatalok oktatása, tanácsadás, civilek és hatóságok közötti kommunikáció, állatotthonok és más állatvédelmi szervezetek segítése és támogatása. Tovább »

Macska-bumm Csongrád megyében is

2017. június 28., szerda · Hozzászólok

kiscicak

Macskamentésre gyűjt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Beütött a macska-bumm, egyre több kiscicát dobnak utcára és egyre több születik közterületen. A szervezethez naponta érkezik bejelentés másfél-két hónapos kiscicákról. Szerencsére többségük egészséges, de jó néhányuk orvosi ellátásra szorul. Tovább »

Kutyaszorítóban az állatvédelmi központ

2017. június 23., péntek · Hozzászólok

Szorít az idő és kevés az Alapító, így nem biztos, hogy idén megnyitja kapuit az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ Hódmezővásárhelyen. Korábban már meghosszabbította Legyél Te is Alapító programját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete, az elmúlt hetekben pedig a szervezet kérte a Miniszterelnökség segítségét is. Tovább »

Bővült az együttműködés az állatvédők és Székkutas között

2017. május 31., szerda · Hozzászólok

Tovább bővítette együttműködését Székkutas Község Önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A tanyagondnok, a védőnő és a családsegítő szolgálat munkatársai a jövőben együtt dolgoznak majd az egyesülettel, hogy segítsék a nehéz helyzetben lévő állattartó családokat. Tovább »

Hódmezővásárhelyen települtek ki az állatvédők

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

hmvhely_allatvedok_kitelep_8

A város szívébe települt ki május 20-án, szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az önkéntesek ingyenes tanácsadással várták az érdeklődőket, amelyek közül kiemelkedő figyelmet kapott a szervezet ivartalanítási programja. A nap örömhírt is tartogatott: szerető gazdára talált az a két kidobott kiscica, akiket még bő egy hete dobtak ki Hódtóban, egy vendéglátóhely elé. Tovább »

Két osztály is kiemelten állatbarát lett Székkutason

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

szekkutas_hodmezovasarhelyi_allatvedok_01

Ismét a helyes és felelős állattartásra oktatta a diákokat Székkutason a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. „Az első óra a felelős állattartásról” című projekt keretében a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg a Gregus Máté Tagintézmény 3-4. osztályosai. Tovább »

A Cicamentők is ott lesznek a Hídivásáron

2017. május 17., szerda · Hozzászólok

cicamentok_hidivasar_2015

Május utolsó előtti hétvégéjén ismét „hidivásározik” a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, immár hetedik alkalommal vesznek részt a Szeged Napja ünnepségsorozat záróeseményén, a Hídivásáron, ahol ezúttal is családi programokkal, játékos és elgondolkodtató formában hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára. Tovább »

Nélkülöző állatoknak gyűjtöttek a vásárhelyi állatvédők

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

hodmezovasarhely_allatvedok_gyujtes

Összesen 440 kilogramm tápadományt gyűjtött össze pénteken és szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A két vásárhelyi helyszínen szervezett gyűjtésen természetesen tanácsadással is várták az érdeklődőket a szervezet önkéntesei, valamint kiemelt szerepet kapott a nemrég indult macskaivartalanítási akció. Tovább »

Pécsett okultak a vásárhelyi állatvédők

2017. május 1., hétfő · Hozzászólok

kutyavilag_expo_hmvhely

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is képviseltette magát a hétvégén az ország legnagyobb állatvédelmi szakkiállításán Pécsett. A Kutyavilág Expon két nap alatt száz kiállító és negyven előadás várta az érdeklődőket. A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra és a prevencióra. Tovább »

Egy százalék esélyre a cicáknak is szükségük van!

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

macska_cica

Közeleg a személyi jövedelemadó bevallások határideje, és sokan még nem rendelkeztek a civileknek és egyházaknak felajánlható 1+1 százalékról. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete is szeretné megmutatni ebben az időszakban, miért is lehet méltó támogatásra lelkes és elkötelezett a közösségük, ezért indítanak online közösségi kampányt. Tovább »

Ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

macska_17-04-18

Összesen száz macska ivartalanítását kezdheti meg hamarosan a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz alapítványnak köszönhetően. Indulhat az egyesület ivartalanítási programja, amelyben az utcai kolóniák sterilizálása mellett a rászoruló macskatartók is számíthatnak segítségre. Tovább »

Nem minden nyúl szereti a húsvétot

2017. április 13., csütörtök · Egy hozzászólás

husvetinyuszi

Csak akkor vegyünk nyulat húsvétra, ha hosszú távon szeretnénk elkötelezni magunkat. Közeleg az ünnep, amelynek sztárja a nyuszi, és bár azt tudjuk, hogy tojást nem tojik, egy értelmes és intelligens állatról van szó, akár egy kutya vagy egy macska, és megfelelő körülmények között 6-10 évet is élhet. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete arra figyelmeztet, előzzük meg, hogy a megunt állatok utcára kerüljenek. Sokkal praktikusabb ilyenkor plüssnyulat vásárolni. Kevesebb gonddal jár, és valljuk be, sokszor szinte ugyanolyan aranyos. Tovább »

Esélyt kapott az életre Picur

2017. április 11., kedd · Hozzászólok

picur3

Az életéért küzd Picur. Ő az a pár hetes fekete kiscica, akit az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskolában zajló építkezésen találtak a munkások. Szerencsére időben érkezett a segítség, a csöppséget pár óra leforgása alatt ideiglenes befogadónál helyezte el a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Tovább »

NyusziSTOP húsvétra

2017. április 10., hétfő · Hozzászólok

unnamed

Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeik számára ajándékba. Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az ünnepek után legtöbbször unott teher marad. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak meg megszabadulni. Tovább »

Újabb milliós támogatást nyertek a Szegedi Cicamentők

2017. április 10., hétfő · 2 hozzászólás

kobor_macskak

Ismét jelentős támogatást ítélt meg a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének a svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST). Így folytatódhat a tavaly megkezdett ivartalanítási program, amelynek segítségével a múlt évben 93 macska és 10 kutya ivartalanítását végezték el, állatorvosok részvételével. Tovább »

Még várja az Alapítókat a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

2017. április 7., péntek · Hozzászólok

telek_2Továbbra is várja az Alapítókat a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A telek, amelyen az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ működik majd, már most is ad munkát, hiszen rendbe kell tartani, bár egyelőre csak a fű nő rajta. A cél, hogy a nyár végére élettel teljen meg a központ. Tovább »

Ugatástól volt hangos a vásárhelyi kutyafuttató

2017. április 2., vasárnap · Hozzászólok

kutyakikepzes_hmvhely

Ingyenes kutyakiképzésnek indult, végül kisebb családi kutyás délutánná alakult át A Póráz Két Végén 2017 program idei első összejövetele. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a hódtói kutyafuttatóba várta szombat délután azokat a gazdikat, akiknek problémás a kutyája, de nem engedhetik meg maguknak, hogy kutyaiskolába vigyék kedvencüket. Nagy meglepetésre huszonegy kutya és mintegy ötven ember jelent meg az eseményen a szép kora nyári időben. Tovább »

Hamarabb kikerülhetnek a kutyák a székkutasi ebrendészeti telepről

2017. március 30., csütörtök · Hozzászólok

Hamarabb találhatnak vissza gazdájukhoz vagy gyorsabban lelhetnek új otthonra a székkutasi ebrendészeti telepen elhelyezett kutyák. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete együttműködési megállapodást kötött Székkutas Község Önkormányzatával, amelynek értelmében prevenciós rendezvényeket is tartanak majd a településen az egyesület és az Önkormányzat munkatársai. Tovább »

A Vöröskereszttel is együttműködnek a Hódmezővásárhelyi Állatvédők

2017. március 29., szerda · Hozzászólok

voroskereszt_alaltvedok_hmvhely

A jövőben szorosabban együttműködik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a Magyar Vöröskereszt hódmezővásárhelyi szervezete. A megállapodás célja a kölcsönös segítségnyújtás, a két szervezet így még hatékonyabban léphet fel a nehéz helyzetbe került állattartó családok érdekében. Tovább »

Hamarosan újabb ingyenes kutyakiképzés lesz Hódmezővásárhelyen

2017. március 27., hétfő · Hozzászólok

poraz_ket_vegen_2017Ingyenes kutyakiképzésre várják a rosszcsont ebeket és gazdáikat április 1-jén, szombaton a hódmezővásárhelyi kutyafuttatóba. Kezdődik az idei, A Póráz Két Végén 2017 című program, amelyet a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete hívott életre még tavaly az önkormányzat támogatásával. Az egész éves program, olyan gazdiknak nyújt segítséget és támogatást, akiknek problémás a kutyájuk, de arra nincs pénzük, hogy kutyaiskolába vigyék kedvencüket. Tovább »

Az állatvédők is segítik a nehéz helyzetbe került családokat

2017. március 11., szombat · Hozzászólok

A jövőben együttműködik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A megállapodás elsődleges célja, hogy közösen fejlesszék tovább a két szervezet szociális, valamint szakmai programjait, ezáltal ott segíthessenek, ahol a legnagyobb szükség van rá. Tovább »

Mérgezés miatt pusztulhatott el nyolc házimacska Szegeden

2017. március 10., péntek · 2 hozzászólás

Több bejelentés is érkezett a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületéhez, hogy mérgezésben hullottak el házi kedvencek Kecskés-telepen. A Kandó Kálmán utcában és környékén az utóbbi három hétben nyolc macska pusztult el nagy kínok közepette, az állatorvosi vélemények szerint – a tünetek alapján – fagyálló következtében. A hatósági vizsgálat ugyan elindult, de nem sok remény van arra, hogy eredményes lehet a nyomozás. Tovább »

Akár már idén megnyílhat vásárhelyen az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ

2017. március 2., csütörtök · Hozzászólok

Várhatóan még az idén megnyílik az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ Hódmezővásárhelyen. A Susán városrész határában található telket a tavaly felajánlott adó 1 százalékokból, a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület anyagi támogatásából, valamint magánszemélyek felajánlásaiból vásárolta még a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Tovább »

Márciustól rendszeres tanácsadást tartanak a Cicamentők

2017. február 27., hétfő · Hozzászólok

macska_cica

Országszerte megtöbbszöröződött az utóbbi években az állatvédelemmel kapcsolatos bejelentések száma, mégis sokan nincsenek tisztában a legalapvetőbb állatvédelmi, állatjóléti szabályokkal. Például nem ismerjük, hogyan nyúljunk az állatokhoz, hogyan adhatunk segítséget bizonyos esetekben, vagy mi magunk honnan várhatjuk azt. Gyakran az sem világos, hogyan és hol tehetünk állatvédelmi, állatjóléti bejelentéseket, milyen lépéseket tehetünk, ha bennünket ér sérelem. Tovább »

Önkénteseket toboroz a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

2017. február 19., vasárnap · Hozzászólok

hmvhely_allatvedok_toborzasEgész évben várja az önkéntesek jelentkezését a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet 2012-es alapítása óta kizárólag az ő segítségükkel látja el feladatait. A segítők így több területen is kipróbálhatják magukat, ami később előnyt jelenthet a munkaerőpiacon is. Tovább »

Az állatokért fog össze Hódmezővásárhely és Szeged

2017. január 31., kedd · Hozzászólok

A jövőben együttműködik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület. A megállapodás elsődleges célja a prevenció: a két szervezet közös rendezvényeket tart majd, és kiadványokkal is elősegíti az állatvédelem fejlődését, valamint az Európai szintű állattartás kialakítását. Tovább »

Idén sem maradnak segítség nélkül a rászoruló állattartók

2017. január 25., szerda · Hozzászólok

osszefogas_2017Idén is folytatja a nehéz helyzetbe került állattartó családok segítését és támogatását a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Önhibánkon kívül is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy megszorulunk anyagilag. Ilyenkor jól jöhet a segítség. Tovább »

Sok munkát és rengeteg örömöt is adott 2016 a vásárhelyi állatvédőknek

2017. január 2., hétfő · Hozzászólok

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Több száz kutyán és macskán segített a szervezet, de természetesen saját programokat is szerveztek, valamint részt vettek a jelentősebb városi rendezvényeken is. Tovább »

Az összefogásnak köszönheti életét Bobi

2016. december 13., kedd · Hozzászólok

karacsony_kutya_allatvedok

Életet mentettek az állatvédők a hódmezővásárhelyi Karácsonyi Vásárban. Bobi, az elkóborolt kutyus, a fagyos éjszakában el is pusztulhatott volna, de az összefogásnak hála fél órán belül megtalálták a gazdáját. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy fokozottan figyeljünk kedvencünkre a nagy hidegek beköszöntével. Tovább »

Következő oldal »