A munkát terhelő adók csökkentését javasolja az ÁSZ elnöke

2017. augusztus 5., szombat · Hozzászólok

A béreket terhelő adók csökkentése elsődleges feladat, mert Magyarország még mindig túladóztatja a munkát a környező országokhoz, illetve az Európai Unió átlagához képest, ami versenyképességi hátrány – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a M1 aktuális csatornán szombaton. Tovább »

Lezárult a Gabonakutató Nonprofit Kft. gazdasági ellenőrzése

2017. április 5., szerda · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék befejezte a szegedi Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft. vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a tulajdonosi joggyakorlás szabályszerű volt, valamint a társaság 2014-től szabályszerűen alakította ki a vagyongazdálkodás feltételeit. A vagyonváltozást eredményező döntések előkészítése és megalapozása azonban nem felelt meg az előírásoknak, továbbá a közbeszerzési előírásokat nem tartották be. A beszámolási kötelezettségnek eleget tettek, az adatszolgáltatási kötelezettséget azonban nem teljesítették és az információs rendszer kiépítése nem történt meg. A bevételek és a ráfordítások elszámolása összességében megfelelő volt. Az önköltségszámítás és az adósságot keletkeztető ügyletek vállalása során azonban az ÁSZ szabálytalanságokat tárt fel. Tovább »

Nincs egyetértés a vagyonnyilatkozatok ügyében a kormányoldal és az ellenzék között

2017. január 16., hétfő · Hozzászólok

Áder János

Az Országgyűlés ellenzéki frakciói mind szükségesnek tartják a politikusi vagyonnyilatkozat-tételi rend megváltoztatását, a Fidesz azonban úgy látja: a magyar rendszer az egyik legszigorúbb Európában, amelynek megváltoztatására az ellenzékiek nem tettek le jó javaslatot. Tovább »

Állami Számvevőszék: szabálytalan volt a Móra Ferenc Múzeum pénzügyi és vagyongazdálkodása

2016. december 14., szerda · Egy hozzászólás

muzeum_zaszlo02_gs

Az ÁSZ Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata polgármesterének három, a Móra Ferenc Múzeum igazgatójának pedig további 24 javaslatot fogalmazott meg, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük. Tovább »

A Csongrádi Közmű Szolgáltatót ellenőrízte az Állami Számvevőszék

2016. november 29., kedd · Hozzászólok

Lezárult a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék a 2011 és 2014 közötti időszakra vonatkozóan értékelte a társaság távhőszolgáltatási közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségét. Az ellenőrzés megállapította, hogy a közfeladat-ellátás önkormányzati megszervezése szabályos volt, a tulajdonosi joggyakorlás megfelelt a jogszabályi előírásoknak. A vagyongazdálkodás, valamint a közfeladat bevételeinek, költségeinek és ráfordításainak elszámolása szabályszerű volt. A társaságnál az önköltségszámítás szabályait meghatározták, a közszolgáltatás díjainak megállapítása és alkalmazása megfelelő volt. Tovább »

ÁSZ: szabálytalanságok az ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Kft. vagyongazdálkodásában

2016. november 8., kedd · Hozzászólok

Szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék a többségi állami tulajdonú ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Kft. vagyongazdálkodási tevékenységének szabályozásában, és vagyonnyilvántartásában, de a vagyonnal való gazdálkodása és a vagyonváltozást eredményező döntések összességében megfeleltek az előírásoknak – közölte az ÁSZ az MTI-vel kedden. Tovább »

Szentes távhőszolgáltatását ellenőrizte az Állami Számvevőszék

2016. október 25., kedd · Hozzászólok

Lezárult a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék a 2011 és 2014 közötti időszakra nézve értékelte a társaság közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenysége szabályszerűségét. Az ellenőrzés megállapította, hogy az önkormányzat a tulajdonosi jogokat szabályszerűen gyakorolta, a távhőszolgáltatás közfeladatának megszervezéséről a jogszabályi előírásoknak megfelelően döntött, annak ellátásáról a társaság útján gondoskodott. A társaságnál a vagyonnal való gazdálkodás, és annak nyilvántartása szabályszerű volt. Az önköltségszámítás szabályait meghatározták, a díjképzés a jogszabályi előírásnak megfelelt. Tovább »

Négynapos ülést tart a parlament

2016. október 9., vasárnap · Hozzászólok

Áder János

Hétfőtől péntekig, összesen négy napot ülésezik a parlament a jövő héten. A képviselők kedden módosíthatnak egy korábban már elfogadott, de az államfő által megfontolásra visszaküldött javaslatot, továbbá szavazhatnak az Állami Számvevőszék és az ombudsman tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókról. Tovább »

Fábiánsebestyén önkormányzatát ellenőrizte az Állami Számvevőszék

2016. október 5., szerda · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2013-ban ellenőrizte Fábiánsebestyén Községi Önkormányzat belső kontrollrendszerének kialakítását, egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működését. Az ÁSZ 2016-ban az Önkormányzat által a javaslatok hasznosítására elkészített intézkedési terv végrehajtását értékelte utóellenőrzés keretében. Megállapította, hogy Fábiánsebestyén Községi Önkormányzat az intézkedési tervben meghatározott 21 feladat közül kettőt határidőben, hatot határidőn túl, hármat részben teljesített, ugyanakkor tíz feladatot nem hajtott végre. Tovább »

Állami Számvevőszék: Magyarország megfelelően gazdálkodott a szén-dioxid-kvótákkal

2016. szeptember 29., csütörtök · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata szerint Magyarország megfelelően gazdálkodott a szén-dioxid-kvótákkal, az ellenőrzött szervezetek szabályozottsága megfelelt a jogszabályoknak, csökkent a szén-dioxid-kibocsátás, és az értékesített kvóták bevételeinek felhasználása is klímapolitikai célokat szolgált. Tovább »

ÁSZ: szabálytalanságok a DK 2013-14-es gazdálkodásában, az Együttnél is volt hiányosság

2016. augusztus 24., szerda · Hozzászólok

Befejezte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Demokratikus Koalíció (DK) és az Együtt – a Korszakváltók Pártja 2013-2014-es gazdálkodásának törvényességi ellenőrzését. Az ÁSZ megállapításai szerint a DK könyvvezetése és gazdálkodása összességében nem felelt meg az előírásoknak. Az Együtt a számviteli törvény követelményeit teljesítette, viszont a 2014-es pénzügyi kimutatásában nem részletezte a félmillió forintnál nagyobb értékben kapott hozzájárulásokat. A két párt – közleményben – arra tett ígéretet, hogy a feltárt hiányosságokat korrigálja.
Tovább »

Szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék Makó pénzügyeiben

2016. július 27., szerda · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék befejezte Makó Város pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzését. Az ÁSZ jelentés szerint a költségvetési tervezés és beszámolás, illetve a pénzgazdálkodás nem volt szabályszerű. A 2014. évi beszámolót nem támasztották alá a vagyonkezelő által elkészített, hitelesített leltárral. Továbbá a részesedések, illetve az üzemeltetésre átadott eszközök értékelése nem volt megfelelő. Az ellenőrzés során a feltárt hibák összege a mérleg valódiságát befolyásolta, 2012-2014 között jelentős összegűnek minősült. A pénzügyi egyensúly biztosított volt. Az Önkormányzat vagyona négy év alatt 11 milliárd 893,3 millió Ft-tal (38,9 %-kal) nőtt. Tovább »

Az ATIVIZIG gazdálkodását is átvizsgálta az ÁSZ

2016. június 21., kedd · Hozzászólok

Befejezte az Állami Számvevőszék az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2011–2014 közötti időszakra kiterjedő pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzését. Az ellenőrzés megállapította, hogy az ATIVIZIG pénzügyi gazdálkodása és vagyongazdálkodása szabályszerű volt, a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése megfelelt a jogszabályi előírásoknak.
Tovább »

Befejezte a számvevőszék a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ ellenőrzését

2016. június 7., kedd · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék befejezte a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ 2011-2014 közötti pénzügyi és vagyongazdálkodásának ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy az irányító szervek kórházra vonatkozó feladatellátása összességében szabályszerű volt. Az ellenőrzés hiányosságokat tárt fel a kórház belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése terén, továbbá megállapította, hogy a pénzügyi és vagyongazdálkodása nem volt szabályszerű. A központi alrendszer intézményei – köztük a kórházak – meghatározó súlyt képviselnek a közpénzek felhasználásában és az állami vagyonnal való gazdálkodásban.
Tovább »

Részlegesen felelt meg a Szegedi Közlekedési Kft. a számvevőszék utóellenrőzésén

2016. március 10., csütörtök · Hozzászólok

Befejezte az Állami Számvevőszék a Szegedi Közlekedési Kft. utóellenőrzését. Az ÁSZ korábban 2013-ban értékelte a közlekedési társaság közfeladat-ellátását, most pedig az akkor megfogalmazott javaslatok alapján készült intézkedési tervek utóellenőrzését végezte el. Az ÁSZ megállapította, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Közlekedési Kft. az intézkedési tervekben foglaltakat döntően – négy feladat kivételével – végrehajtotta.
Tovább »

Nem elégedett maradéktalanul az ÁSZ Szentes gazdálkodásával

2016. március 8., kedd · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte Szentes város pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzését. Az ÁSZ jelentés szerint a pénzügyi gazdálkodás szabályozása, a gazdálkodási jogkörök gyakorlása nem felelt meg teljes körűen az előírásoknak. A vagyongazdálkodás szabályozása megfelelő volt, azonban a vagyonváltozást érintő döntések végrehajtása során nem minden esetben tartották be az előírásokat. A pénzügyi egyensúly 2012-2014 között nem állt fenn.
Tovább »

Az állami vállalatok január végéig tölthetik ki az integritás kérdőívet

2016. január 15., péntek · Hozzászólok

A többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok január 31-ig tölthetik le és küldhetik vissza az Állami Számvevőszék (ÁSZ) részére az integritás kérdőívet, amely a vállalatok korrupciós kockázatait és integritási kontrolljainak kiépítettségét vizsgálja – közölte az ÁSZ pénteken az MTI-vel. Tovább »

ÁSZ-elnök: az állammenedzsment megújítására feltétlenül szükség van

2015. december 27., vasárnap · Hozzászólok

Szemléletváltást kell megvalósítani az állami és önkormányzati cégek menedzselésében, az állami cégek menedzsmentjének megújítására feltétlenül szükség van – hangsúlyozta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az MTI-nek adott év végi interjújában.
Tovább »

Magyar Nemzet: ÁSZ-feljelentés alapján nyomoznak egy párt ellen

2015. december 7., hétfő · Hozzászólok

Eddig 29 gyanúsítottat hallgattak ki annak a nyomozásnak a során, amelyet az Állami Számvevőszék (ÁSZ) feljelentése alapján rendelt el a nyíregyházi ügyészség egy párttal szemben – írja a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva hétfői számában a Magyar Nemzet.
Tovább »

ÁSZ: a zárszámadási törvényjavaslat megalapozott, az adatok megbízhatók

2015. augusztus 31., hétfő · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megállapította, hogy a tavalyi költségvetés végrehajtása a jogszabályi előírásoknak megfelelt, a zárszámadási törvényjavaslat megalapozott, az abban szerepeltetett adatok megbízhatók – mondta Domokos László, az ÁSZ elnöke hétfőn Budapesten, a számvevőszék sajtótájékoztatóján. Tovább »

Két állami társaságot vizsgált az ÁSZ

2015. július 3., péntek · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte a Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft., valamint a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. 2010. és 2013. közötti időszakra kiterjedő ellenőrzését és kisebb hiányosságokat állapított meg gazdálkodásukban – közölte az ÁSZ pénteken az MTI-vel. Tovább »

Javulhat az ellenőrzött önkormányzati cégek szabályozottsága

2015. június 29., hétfő · Hozzászólok

Nagymértékben javulhat az önkormányzati tulajdonban lévő hulladékgazdálkodási és távhőszolgáltató cégek szabályozottsága az elvégzett számvevőszéki vizsgálat nyomán, az első eredmények már látszanak – mondta Horváth Margit, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felügyeleti vezetője az M1 aktuális csatornán hétfőn. Tovább »

ÁSZ: súlyos következményei lehetnek a nem megfelelő vezetésnek az önkormányzati cégeknél

2015. június 25., csütörtök · Egy hozzászólás

A nem megfelelő vezetésnek, illetve az elégségtelen tulajdonosi kontrollnak súlyos következményei lehetnek az önkormányzati cégeknél – erre a következtetésre jutott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azt követően, hogy újabb hat távhőszolgáltató cég ellenőrzését zárta le a többségi önkormányzati tulajdonban működő gazdasági társaságok ellenőrzése keretében.
Tovább »

Hiányosságokat tárt fel az ÁSZ az SZTE vagyongazdálkodásában

2015. március 17., kedd · Egy hozzászólás

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Szegedi Tudományegyetem 2009-2013 közötti időszakra kiterjedő ellenőrzése során, elsősorban a személyi juttatások, a munkaidő-elszámolás és a közbeszerzések alkalmazásának esetében – olvasható az ÁSZ közleményében. Tovább »

Átvizsgálták a Csongrádi Víz- és Kommunális Szolgáltató gazdálkodását

2015. február 18., szerda · Hozzászólok

Lezárult a Csongrádi Víz- és Kommunális Szolgáltató Kft. ellenőrzése. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a 2008 és 2012 közötti időszakra nézve értékelte a társaság közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenység szabályszerűségét.
Tovább »

Hétfőre összehívják az Országgyűlés költségvetési bizottságát

2014. szeptember 2., kedd · Hozzászólok

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közelmúltban nyilvánosságra került költéseinek ügyében hétfőre összehívja az Országgyűlés költségvetési bizottságát a testület MSZP-s elnöke, aki ezt kedden tudatta az MTI-vel. Az MSZP az ülésen rendkívüli állami számvevőszéki ellenőrzést fog kezdeményezni a jegybanknál.
Tovább »

Palkovics: indokolt a kancellári rendszer bevezetése

2014. augusztus 1., péntek · 2 hozzászólás

A felsőoktatási államtitkár szerint indokolt a kancellári rendszer bevezetése a felsőoktatásban, és a szakembereknek azt fogja tanácsolni, hogy végezzenek részletes átvilágítást az egyetemeken, főiskolákon.

Erről Palkovics László beszélt pénteken újságíróknak az Állami Számvevőszék előző napi sajtótájékoztatójára és a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) kiszivárgott jelentéstervezetére reagálva. A Heti Válasz a héten arról írt: átvilágította a Kehi négy felsőoktatási intézmény, a Corvinus, az ELTE, a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola 2009 és 2012 közötti gazdálkodását. Tudomásuk szerint az ellenőrzés a két vidéki intézménynél is súlyos szabálytalanságokat tárt fel.

Az Állami Számvevőszék – amely az összes felsőoktatási intézmény vizsgálatát megkezdte – csütörtöki sajtótájékoztatóján arról számolt be: a 2009-12 közötti időszakot és első lépcsőben nyolc felsőoktatási intézményt érintő vizsgálata szabálytalanságokat tárt fel a gazdálkodási jogkörök gyakorlásában az intézmények többségénél. Horváthné Herbáth Mária felügyeleti vezető az általános tapasztalatokról elmondta: egyes intézmények megsértették a közbeszerzésekre vonatkozó előírásokat, a hallgatói költségtérítéseket nem a kincstárnál vezetett számlán kezelték. Probléma volt még, hogy a térítési díjakat nem minden esetben alapozták meg önköltségszámítással.

A felsőoktatási államtitkár jelezte: a vonatkozó anyagokat az államtitkárság és az intézmények egyaránt megkapták. Rámutatott: a felsőoktatási törvény az intézményeknek nagy gazdálkodási szabadságot biztosít, és a dokumentumokat áttanulmányozva az látszik, hogy nem minden esetben sikerült jó gazda módjára gazdálkodniuk. Palkovics László szerint háromféle hiba fordult elő: részben a belső szabályozók vagy nem voltak meg, vagy nem minden esetben követték őket. A gazdálkodás általános szabályai területén is merültek fel problémák, ezeket akaratlanul, vagy szándékosan, de többször nem tartották be az intézmények.

Összegzése szerint mindkét vizsgálat ugyanabba az irányba mutat és ugyanolyan eredményeket hozott. Cáfolta, hogy megrendelt elemzésekről lenne szó, amelyek támogatnák a kancellári rendszer bevezetését, de indokolják azt, a hibák ugyanis részben abból adódnak, hogy az intézmények különbözőképpen értelmeznek jogszabályokat, belső folyamatokat. Várakozásaik szerint a kancellár jelenléte ezt ki fogja küszöbölni. A kancellár ugyanakkor nemcsak ellenőriz majd, mint egy költségvetési főfelügyelő, hanem irányító szerepet is betölt – közölte.

Arról, hogy milyen következménye lehet-e a Kehi-jelentéstervezetben foglaltaknak, azt mondta: az intézményeknek kommentálniuk kell a megfogalmazott véleményeket. Azt kérte az intézmények vezetőitől, hogy készítsenek részletes akciótervet azokról a pontokról is, amelyek megjegyzésként jelentek meg a tervezetben. Ezt a tárca “erőteljesen” ellenőrizni fogja – jelezte az államtitkár, aki szerint a végleges jelentésből fog kiderülni, érte-e kár a magyar államot, felsőoktatást.

A felsőoktatási államtitkár szólt arról is: a kancellárok ősztől azért lesznek felelősek, ami azután történt, hogy beléptek a felsőoktatási intézményekbe. Egy helyzetet kapnak, amit valamilyen formában kezelniük kell – fogalmazott, hozzátéve: azt fogja tanácsolni nekik, hogy végezzenek részletes átvilágítást, elemzést az egyetemeknél. Erre nemcsak a visszásságok kiderítése miatt van szükség, hanem azért is, hogy megértsék az intézmények működését.

Palkovics László elmondta még: azt szeretnék, ha a felsőoktatás elkövetkező időszakát meghatározó stratégiát év végéig el tudná fogadni a kormány. Az ütemezésről kifejtette: augusztus 20-ig az összes intézmény rektorával hosszabb egyeztetést folytatnak arról, melyek azok az elemek, amelyek egy-egy adott egyetem, főiskola részéről megjelenhetnek a dokumentumban.

Ebből születik meg augusztus végére a stratégia első változata, amely figyelembe veszi az intézmények, hallgatók, a gazdasági-társadalmi környezet, valamint a szakemberek véleményét is. Ezt október közepére véglegesítenék, majd a Felsőoktatási Kerekasztal elé kerülne, és decemberben fogadhatná el a kabinet – mondta.

Kovács Árpád: az államadósság levihető egy, a GDP-hez mérten elviselhető arányig

2014. június 12., csütörtök · Hozzászólok

Az államadósság “elkoptatható”, középtávon levihető egy, a GDP-hez mérten elviselhető arányig – mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke az Állami Számvevőszék által “Az államadósság-mutató mérséklésének középtávú perspektívái” címmel rendezett csütörtöki konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

A Fidesz ÁSZ-vizsgálatot sürget az állami kampánypénzhez jutott pártoknál

2014. június 10., kedd · Hozzászólok

A Fidesz-frakció azt kezdeményezi az Országgyűlés gazdasági bizottságánál, hogy a testület kérje fel az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) az áprilisi parlamenti választáson indult és állami kampányfinanszírozásban részesült összes jelölt és jelölőszervezet gazdálkodásának teljes ellenőrzésére – közölte a fideszes Gulyás Gergely kedden az MTI-vel. Tovább »

A bíróságok harmadánál voltak hiányosságok a gazdálkodásban

2014. február 2., vasárnap · Egy hozzászólás

Az Állami Számvevőszék befejezte a bíróságok gazdálkodásának ellenőrzését, és a bíróságok harmadánál állapított meg hiányosságokat, szabálytalanságokat a szolgáltatások, az áruszállítások számláinak teljesítésigazolásánál és ellenjegyzésénél – közölte az ÁSZ szerdán az MTI-vel.
Tovább »

Árjegyzéket kell közzétenniük a politikai hirdetést közlő sajtótermékeknek

2014. január 13., hétfő · Hozzászólok

Politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé az országgyűlési választást megelőző kampányidőszakban, amely előzőleg megküldte a hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) – közölte a szervezet hétfőn közleményben az MTI-vel, utalva a választási eljárásról szóló törvényben (Ve.) foglaltakra.
Tovább »

Csongrádban folytatódik az ÁSZ és KIM képzési programja

2013. október 21., hétfő · Hozzászólok

Október 22-én Szegeden folytatódik az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) együttműködésében zajló egyedülálló országos előadássorozat, amelynek célja, hogy az ÁSZ tapasztalataira, illetve a kormányhivatalok törvényességi felügyeletére építve az önkormányzatok értsék, milyen fontos a működés megfelelő szabályozottsága és tudják, milyen kockázatokra kell kiemelten figyelniük. Cél a helyi önkormányzatok integritásának erősítése. Tovább »

Az ÁSZ az adósságszabály korrekcióját javasolja

2013. október 9., szerda · Hozzászólok

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azt javasolja, hogy az államadósság számítása az uniós módszertan alapján történjen, a nominális adósság összege legfeljebb a tervezett inflációval nőhessen, és az adósságmutatót középtávra, éves célként meghatározva is rögzítsék a költségvetési törvényben. Tovább »

Gazdasági kamaráknál tárt fel hiányosságokat az ÁSZ

2013. augusztus 1., csütörtök · Hozzászólok

A Magyar Agrárkamaránál (MAK) 67,9 millió, míg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál (MKIK) 11,3 millió forint támogatás nem szabályszerű felhasználását állapította meg egy most zárult számvevőszéki vizsgálat – mondta Makkai Mária, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felügyeleti vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón.
Tovább »

Domokos László: a pénzügyi műveltség fejlesztése nélkülözhetetlen a gazdaság fejlődéséhez

2013. május 10., péntek · 3 hozzászólás

Magyarország gazdasági kilábalásának, fejlődésének útja elképzelhetetlen a lakosság, a családok pénzügyi műveltségének fejlesztése nélkül – mondta az Állami Számvevőszék elnöke pénteken Szegeden, az Adótudatosság az iskolában című kezdeményezés kapcsán tartott konferencia előtt az MTI-nek.
Tovább »

Az árcsökkentés és a közműadó veszteségessé teszi az Elműt

2013. március 2., szombat · Hozzászólok

Az Elmű-ÉMÁSZ cégcsoportnál nem bánnák, a kormány által kijelölt könyvvizsgáló vagy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is áttekintené adataikat – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Marie-Theres Thiell, a vállalat igazgatóságának elnöke, aki szerint a terhek aránytalan megosztása miatt a cégcsoport veszteségessé vált.
Tovább »

Következő oldal »