Csongrád megyében épül hazánk első kenderháza + FOTÓK

2016. december 1., csütörtök · 3 hozzászólás

alapkoletetel_domaszek03_gs

Egy idén engedélyezett speciális anyagot, úgynevezett kenderbetont is felhasználnak Domaszéken egy bemutatóház építéséhez, amibe bárki be is költözhet. Az alapkőletételen elhangzott, ez lesz hazánkban az első kenderháza, és remélhetőleg az építmény is hozzájárulhat ahhoz, hogy újjáéledjen a kenderipar Magyarországon, melyért Csongrád megye több lépést is megtett már. Tovább »

Letették a 47-es út vásárhelyi északi elkerülőjének alapkövét

2016. november 30., szerda · 5 hozzászólás

alapkoletetel_hodmezovasarhely09_gs

Naponta tizennyolcezer járművel is csökkenhet a Hódmezővásárhelyen áthaladó gépjárműforgalom, ha elkészül a város keleti és északi elkerülő útja. Ez utóbbinak az alapkövét tették le, a nettó 28 milliárd forintos beruházás keretében egyedi körhíd, körforgalmak, valamint gyalogos és kerékpáros aluljáró is épül. Tovább »

Letették a mórahalmi elkerülő út alapkövét + FOTÓK

2014. március 27., csütörtök · 14 hozzászólás

alapkoletetel14_gsAz egész térség fejlődése szempontjából meghatározó a Mórahalmot elkerülő 55-ös számú út fejlesztése – jelentette ki B. Nagy László kormánymegbízott a több mint 4,5 milliárd forintból megépülő útszakasz ünnepélyes alapkőletételén. Tovább »

Orbán Viktor tette le az ELI alapkövét + FOTÓK, VIDEÓ

2014. február 6., csütörtök · 50 hozzászólás

eli_alaploletetel21_gsTudományos kutatóközpontok hálózatát kell Magyarországon létrehozni, ennek egyik eleme az ELI – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a lézeres nagyprojekt ünnepélyes alapkőletételén. Tovább »

Letették az alapkövet – új helyre költözik a múzeumi raktár

2009. július 21., kedd · 4 hozzászólás

Négyezer négyzetméteren, európai színvonalon

alapkoletetel13.jpgA Dorozsmai úti Baumax mögött épül fel Közép-Európa egyik legmodernebb múzeumraktára, melynek tervezését és kivitelezését közbeszerzési pályázaton a szegedi kötődésű KÉSZ Zrt. nyerte el. A Csongrád Megyei Közgyűlés tavaly novemberben döntött úgy, hogy magas színvonalú, modern, a tudományos igényeket minden szempontból kielégítő múzeumi raktárépületet vásárol a megye által fenntartott Móra Ferenc Múzeum számára.
Tovább »

Napfényfürdő: 3000 fő 4400 négyzetméteren pancsizhat, örülünk?

2008. október 8., szerda · Hozzászólok

Fotók: Gémes Sándor

Egy állófogadás keretében írták alá az uniós támogatásról szóló szerződést és rakták le az alapkövet az újszegedi fürdőfejlesztésben érdekelt felek október 8-án szerda délelőtt. A kontraktust a város részéről Botka László polgármester, míg a beruházó, Hunguest Hotels Zrt. képviseletében Hülvely István vezérigazgató látta el kézjegyével. A város sikertörténetről, az ellenzék közvagyon átjátszásáról beszél. Tovább »