Aláíró pont nyílt Vásárhelyen az állatvédelmi törvény szigorításáért

2017. augusztus 16., szerda · Hozzászólok

Országos aláírásgyűjtés indult az állatvédelmi törvény szigorítására. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott. A gyűjtés célja, hogy kapjon tényleges szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa 1 év legyen, valamint kerüljön bevezetésre a szabadságvesztés főbüntetés mellett azon mellékbüntetés, mely alkalmas arra, hogy 5 évre eltiltsa az elkövetőt az állattartástól. Aki ezzel egyetért, aláírásával Hódmezővásárhelyen is támogathatja a kezdeményezést. Tovább »

Apró-Juhász: Nem hagyjuk a vértói emlékhely megsemmisítését!

2017. április 12., szerda · 20 hozzászólás

apro-juhasz_verto011kf

A vértói emlékhely felszámolása ellen aláírásokat gyűjtenek, Apró-Juhász János ombudsmanhoz is fordult. Leszögezte, nem hagyják, hogy a szegedi és nemzetközi összefogással létrehozott több tízmillió forintos anyagi és felbecsülhetetlen szellemi értéket megsemmisítsék. Tovább »

Botka, NOlimpia és Komócsin kedd este az Echo Böngészőjében

2017. január 24., kedd · Egy hozzászólás

Olimpia 2024 - A Momentum Mozgalom a budapesti rendezés ellen g

A Momentum olimpiaellenes aláírásgyűjtése, Komócsin Mihály eltitkolt temetése, tevékenységének relativizálása és Botka László miniszterelnök-jelöltsége a témája az Echo TV kedden 21.30-kor kezdődő Böngészőjének. Tovább »

Az MSZP és az LMP is támogatja 2024-es budapesti olimpia pályázatról indított aláírásgyűjtést

2017. január 19., csütörtök · Hozzászólok

Olimpia 2024 - A Momentum Mozgalom a budapesti rendezés ellen g

Támogatásáról biztosította a 2024-es budapesti olimpia pályázatról indított aláírásgyűjtést Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Horváth Csaba, a párt fővárosi közgyűlési képviselője. Tovább »

Orbán és Lázár közbenjárásában is bíznak a tápéi kompért küzdők

2017. január 17., kedd · 30 hozzászólás

szabo_balint_sajttaj001kf

Nem hagyják magukat a tápaiak, folytatják az aláírásgyűjtést, amit a Tisza túlpartjára is kiterjesztenek a tápéi komp újraindítása érdekében. Lázár János kancelláriaminiszteren keresztül azt is szeretnék elérni, hogy Orbán Viktor január végi szegedi látogatásán erről is tárgyaljanak Botka László polgármesterrel. Tovább »

Gyurcsányi pályán a szegedi polgármester, a város jövőképért kiált

2016. november 23., szerda · 36 hozzászólás

barthalaszlo

Míg más nagyvárosokban a bevétel növekszik, Szegeden a városvezetéshez kapcsolódó etikai, hatósági, bírósági ügyek száma szaporodik. Máshol adót csökkentenek, Botka Lászlóék viszont tovább sarcolják a lakosságot. Mintha másként, más irányba forogna az ország és Szeged kereke. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület aláírásgyűjtő akcióba kezd, hogy levegőhöz juttassa a szegedieket. Céljuk a lakosságot és a vállalkozásokat érintő helyi terhek mérséklése – „Harc a sarc ellen” újratöltve. Bartha László elnökkel vontunk mérleget. Tovább »

Vasárnapi pihenőnap: lejárt a határidő, a szocialisták nem adták le az összegyűjtött aláírásokat

2016. augusztus 10., szerda · Egy hozzászólás

Lejárt a vasárnapi boltzárra vonatkozó népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtésének határideje, de a szocialisták már korábban felhagytak azzal, így nem is vitték be az összegyűjtött aláírásokat a választási irodába. Tovább »

Tóbiás Botkával rodeózott Szegeden: A népszavazáshoz szükséges aláírásokat június 28-án adja le az MSZP

2016. június 21., kedd · 26 hozzászólás

mszp_botka_tobias_alairas01_gs

Nem lehet bízni a Nemzeti Választási Irodában és a Nemzeti Választási Bizottságban sem – ezzel indokolta Tóbiás József, az MSZP elnöke szegedi sajtótájékoztatóján, hogy az utolsó pillanatig, június 28-áig gyűjtik a földkérdésben tartandó népszavazás kiírásához szükséges támogató aláírásokat. Botka László szerint a referendum révén a választók piros lapot mutathatnak a kormánynak. Tovább »

A Kész Zoltán által kezdeményezett népszavazáshoz összegyűjtött aláírások 14 százaléka hibás

2016. június 14., kedd · 2 hozzászólás

A bérplafonról szóló népszavazáshoz összegyűjtött aláírások 14 százaléka minősült eddig hibásnak az ellenőrzés során – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább »

Nem gyűlt össze a 200 ezer aláírás Kész Zoltán lopásgátló népszavazáshoz

2016. június 3., péntek · 9 hozzászólás

kesz_zoltan03_gs

Leadta az állami cégek bérplafonja ügyében kezdeményezett népszavazásához összegyűjtött aláírásokat péntek délelőtt Kész Zoltán független országgyűlési képviselő – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az MTI érdeklődésére.
Tovább »

Ápolói béremelés és fűben az orvosság – Szegeden gyűjtött aláírást a 4K!

2016. május 14., szombat · Egy hozzászólás

4k_sajttaj002kf

Az előbbiről beszélt lapunknak a párt elnöke, az utóbbiról lehetett szórólapot elvinni. 50 százalékos béremelést javasolna az egészségügyben a Negyedik Köztársaságért párt. Tovább »

Nógrádi Tibor: Addig kérdezzük Botkát, míg végre ki nem áll a szegediek elé!

2016. április 6., szerda · 49 hozzászólás

fidesz_sajttaj01_gs

Szegeden bizottsági ülések és közgyűlések maradnak el, így mára nem tudni, hogy milyen önkormányzati fórumon lehet a város fontos kérdéseit megvitatni – jelentette ki Nógrádi Tibor sajtótájékoztatóján. A fideszes frakcióvezető továbbra is várja Botka László álláspontját a Schulz-nyilatkozattal kapcsolatban, és Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselőtől is, aki korrupcióval vádolta meg a Cserepes sori piac volt igazgatóját. Tovább »

Szegeden is vitára bocsátotta a DK a Sokak Magyarországa programtervezetét

2016. március 23., szerda · 3 hozzászólás

dk_sajttaj03_gs

Sokak Magyarországa címmel programjavaslatot készített a DK, amit vitára bocsát – jelentette ki Varju László, a párt alelnöke szegedi fóruma előtti sajtótájékoztatóján. A párt helyi elnöke, Binszki József azt hangsúlyozta, a DK az egyetlen párt, amelynek már a választási ciklus első felében programjavaslattal állt elő. Tovább »

3500 aláírást gyűjtöttek eddig a Cserepes sori bérlők – a piacvezető egyelőre válaszra sem méltatta őket

2016. március 22., kedd · 15 hozzászólás

cserepes_sor003kf

Rácz Attila januárban kinevezett piacigazgató reakcióját eddig hiába várták petíciójukra a Cserepes sori árusok, múlt hét szerdai demonstrációjukra semmilyen hivatalos válasz nem érkezett. Addig is gyűjtik az aláírások, amelyben három három civil szervezet is segíti munkájukat. Tovább »

Összefogás a Holt-Tisza rehabilitációjáért – 2624 aláírást gyűjtöttek a civilek + FOTÓK

2016. március 21., hétfő · 6 hozzászólás

holt_tisza002kf

„Ismét strandot szeretnénk, nem pedig szúnyogtelepet” – fogalmazták meg a gyálai Holt-Tiszával kapcsolatos kérésüket civilek B. Nagy László országgyűlési képviselőnek, amit 2624 aláírással is nyomatékosítottak. A politikus elmondta, 3,5 millió köbméter szennyezett iszapot kell kitakarítani a holtágból, aminek a rehabilitációja reményei szerint már jövőre elkezdődhet. Tovább »

Sikeres az aláírásgyűjtés – a klebelsbergtelepiek egy emberként állnak ki a Holt-Tisza rehabilitációjáért!

2016. február 17., szerda · 18 hozzászólás

holt_tisza

Napokon belül befejeződik a Holt-Tisza rehabilitációjáért januárban indított aláírásgyűjtés Klebelsbergtelepen, ahol a lakosság 96%-a szignózta a dokumentumot, de Kecskést és Gyálarétet is végigjárják – tájékoztatott Nógrádi Tibor. A kezdeményezés célja, hogy a Feketevíznek is nevezett, erősen szennyezett vízfelület rehabilitációja megtörténjen, amire nagyjából kétmilliárd forintra van szükség. Tovább »

Összegyűltek Romániában a szükséges aláírások a melegházasság alkotmányos tiltását célzó törvénykezdeményezéshez

2016. január 20., szerda · Hozzászólok

A szükséges félmilliónál jóval több, 825 ezer aláírás gyűlt össze eddig Romániában annak az alkotmánymódosító törvénykezdeményezésnek a támogatására, amely alkotmányba iktatná, hogy “a család egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságon alapul” – jelentette be szerdán a Koalíció a családért kezdeményező csoport elnöke, Mihai Gheorghiu múzeumigazgató, volt külügyi államtitkár. Tovább »

Világsztárok szignója ékesíti a szegedi autogramgyűjtő gigantikus kollekcióját + FOTÓK

2015. december 31., csütörtök · 5 hozzászólás

13_gs

Immár 13 ezer aláírást számlál a szegedi Vincze Gábor autogramgyűjteménye, aki előtt mindazonáltal a közeljövőben az élet más területein is örömteli kihívások várnak, hiszen december 29-én megszületett a kislánya.
Tovább »

Fidesz: eddig több mint 1,5 millió aláírás a kötelező kvóták ellen

2015. december 12., szombat · 3 hozzászólás

Aláírásgyûjtés a kötelezõ betelepítési kvóta ellen Tat

Eddig 1 millió 521 ezren írták alá a Fidesznek a kötelező betelepítési kvóták ellen indított petícióját – közölte Gulyás Gergely és Németh Szilárd kormánypárti országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.
Tovább »

Illegális bevándorlás – Fidesz: folytatjuk az aláírásgyűjtést!

2015. november 30., hétfő · Egy hozzászólás

Aláírásgyûjtés a kötelezõ betelepítési kvóta ellen Tat

A Fidesz-frakció folytatja a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtést, nem adja fel a küzdelmet, amíg az Európai Unió el nem törli a kvótát – közölte a kormánypárt frakcióvezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Kósa Lajos elmondta, a kezdeményezést már több mint egymillióan írták alá.
Tovább »

Már több mint 900 ezren aláírták a betelepítési kvóta elleni íveket

2015. november 27., péntek · 14 hozzászólás

Már több mint 900 ezren aláírták az Európai Unió kötelező betelepítési kvótája elleni íveket, ami meghaladja a várakozásokat – mondta a kormányszóvivő pénteken Komlón, sajtótájékoztatón. Tovább »

Kubatov Gábor: A szegedieknek meg kell ismerniük az igazi Botka Lászlót

2015. november 23., hétfő · 58 hozzászólás

kubatov_gabor03_gs

A Fidesz sikerének titka, hogy az emberekkel közösen irányít – mondta portálunknak adott exkluzív interjújában az országos pártigazgató. Kubatov Gáborral Üllésen beszélgettünk, ahol hétvégén 25. születésnapját ünnepelte a helyi alapszervezet. Tovább »

Kevesen csatlakoztak a tankötelezettséggel kapcsolatos népszavazási kezdeményezéshez

2015. szeptember 29., kedd · 3 hozzászólás

Kedden lejárt az Új Magyar Köztársaság Egyesület (ÚMKE) tankötelezettséggel kapcsolatos népszavazási kezdeményezésében az aláírásgyűjtésre rendelkezésre álló idő, de a szükséges 200 ezer helyett csak valamivel több mint 87 ezer aláírást sikerült összegyűjteni – tájékoztatta az egyesület ügyvivője az MTI-t. Tovább »

Megkezdődött az aláírásgyűjtés a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásáért

2015. július 20., hétfő · 2 hozzászólás

Megkezdte az aláírásgyűjtési akciót a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulása érdekében a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) és a Liga Szakszervezetek hétfőn, az országban elsőként Miskolcon lehet támogatni, hogy népszavazást írjanak ki ebben a kérdésben. Tovább »

Elindult a “rendszerbontó népszavazás” aláírás-gyűjtési kampánya

2015. július 18., szombat · Hozzászólok

Hivatalosan is elindította “rendszerbontó népszavazásának” aláírás-gyűjtési kampányát az Új Magyar Köztársaság egyesület szombaton; a szervezők arra számítanak, hogy a jelenlegi négy mellett hamarosan további két kérdésben gyűjthetik a referendum kiírásához szükséges támogatásokat. Az MSZP szombaton azt közölte, hogy támogatja a kezdeményezést. Tovább »

Vágó Sebestyén: 40 év munka utána a férfiak is mehessenek nyugdíjba!

2015. április 14., kedd · 3 hozzászólás

jobbik_sajtotajekoztato02kf

Nemcsak jelszavak szintjén gondolja komolyan a nemek közti egyenlőséget a Jobbik, ezért is szeretnék elérni, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 ledolgozott év után – jelentette ki Vágó Sebestyén szegedi sajtótájékoztatóján. Tovább »

Márciusban indít aláírásgyűjtést a Jobbik a férfiak kedvezményes nyugdíjáért

2015. február 20., péntek · Egy hozzászólás

A Jobbik március elején országszerte aláírásgyűjtési akciót indít, mert szeretnék elérni, hogy a férfiaknak is járjon nyugdíj negyven év munkaviszony után – mondta Sneider Tamás, a Jobbik parlamenti képviselője, az Országgyűlés alelnöke pénteken Salgótarjánban. Tovább »

A szegedi DK is a vasárnapi zárva tartás ellen

2014. december 12., péntek · 29 hozzászólás

sajttaj01_gs

Visszalép a lenini útra a kormány a vasárnapi zárva tartás tervezetével – közölte Binszki József, a szegedi DK választókerületi elnöke, aki a nyolcvanas évekbeli úgynevezett „bevásárló csütörtökhöz” hasonlította a kormány felvetését. Tovább »

Font Sándor: Jogalap nélkül támadja Brüsszel a magyar földet, akácot és pálinkát

2014. május 15., csütörtök · 8 hozzászólás

font_erdos01_gs

Online aláírásgyűjtést indított a Fidesz a magyar föld, az akác és a pálinka védelmében – jelentette be Font Sándor. Az országgyűlési képviselő szegedi sajtótájékoztatóján elmondta, a Brüsszelből érkező jogalap nélküli támadások ellen fel kell lépnie hazánknak. Tovább »

Bohács Zsolt és B. Nagy László is regisztrált a gyed extráért

2014. január 25., szombat · 27 hozzászólás

gyed_extra02_gsAláírásgyűjtést indított a Fidesz nőtagozata a gyed extra védelmében. Az internetes felületen Bohács Zsolt és B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselők is regisztráltak, jelezve, nem csak a nők számára, hanem az egész családnak fontos a gyed extra bevezetése. Tovább »

Megvan az első sikeres, hitelesített európai polgári kezdeményezés

2013. december 23., hétfő · Hozzászólok

Hivatalosan is sikeres a “Right2Water” európai polgári kezdeményezés. Ennek célja, hogy az Európai Bizottság kezdeményezzen jogszabályt, amely kimondja: az ivóvízhez való hozzáférés alapvető jog, a víz nem árucikk – közölte hétfőn a brüsszeli testület.
Tovább »

Az egykulcsos adó ellen gyűjtött aláírásokat az Együtt-PM Szegeden (FRISSÍTVE!) + FOTÓK

2013. november 12., kedd · 35 hozzászólás

egyutt_pm01_gsA megyeháza épülete előtt gyűjtöttek aláírásokat az Együtt-PM aktivistái, a Bajnai Gordon nevével fémjelzett szövetség eltörölné az egykulcsos adórendszert. A szegedi Fidesz úgy látja, a bankadó kivezetésének az árát a munkavállalókkal és a gyermekeket nevelőkkel fizettetnék meg az Együtt-PM.
Tovább »

Kisöpörték az oktatást – pedagógustüntetés a Széchenyi téren + FOTÓK

2013. október 5., szombat · 47 hozzászólás

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMintegy százan, zömében pedagógusok demonstráltak a Széchenyi téren a Hívatlanul Facebook-csoport felhívásához csatlakozva. Mint mondják, a köznevelési törvénnyel az a probléma, hogy semmibe veszi a gyerekeket, a pedagógusokat és a szülőket. Tovább »

Fidesz: nem járt központi fizetség az aláírásgyűjtésért

2013. szeptember 16., hétfő · 3 hozzászólás

A legfontosabb és legsikeresebb aláírásgyűjtésnek nevezte a rezsicsökkentés megvédése érdekében indított akciót Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője, aki hangsúlyozta: a kormánypárt központilag nem fizetett az aláírások gyűjtéséért, ám egy helyi politikusnak a saját jövedelméből van lehetősége jutalmazni a munkát. Tovább »

Következő oldal »