Bűnmegelőzési nap a Csongor téri Közösségi Házban az ÁGOTA fiataljainak

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

bunmegelozes04_gs

A bűnmegelőzés témakörében szerveztek előadást az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központban. A rendezvény nemcsak a fiatalokat, hanem a középkorúakat és az időseket is megszólította, így csökkentve a generációk közötti szakadékot. Ősszel bűnmegelőzési fesztivált is tart a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány. Tovább »

Kell egy ház! – Szegeden startolt a Démétér Ház bővítését célzó vándorkiállítás

2016. november 23., szerda · 2 hozzászólás

demeter_alapitvany44_gs

Nagybeteg kisgyermekek érdekében végez a gyógyító és támogató munkát a Démétér Alapítvány, ezt is bemutatja az a vándorkiállítás, amely Szegedről indult útjára. A cél, hogy egy olyan széleskörű társadalmi összefogást teremtsenek meg, amely révén jövőre bővíteni a tudják a Démétér Házat, ahol a csontvelő-átültetésen átesett, és így szoros orvosi felügyeletet igénylő gyerekek és szüleik lakhatnak térítésmentesen. A bővítéshez 100 millió forintra van szükség. Tovább »

Folytatódtak az Egészségnapok a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban +FOTÓK

2016. október 28., péntek · Hozzászólok

egeszsegnap05_gs

Nagy érdeklődés mellett folytatódtak az Egészségnapok a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban. Nem véletlen: ezúttal arról hallgathattak előadást az érdeklődők, hogyan érdemes megelőzni az őszi, téli baleseteket. Tovább »

Irodalmi teaházzal bővülnek a Tarjáni Kulturális Programok

2016. október 25., kedd · Hozzászólok

irodalmi teaház

Szerdán folytatódnak a Tarjáni Kulturális Programok a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban. A Retro Filmklub után Irodalmi teaház néven indul sorozat. A cél, hogy az érdeklődők számára változatosabb szabadidős programokat kínáljon a közösségi ház. Tovább »

Megújult babasarok és babaruha börze várja a kismamákat a Csongor téren

2016. október 24., hétfő · Hozzászólok

kid boy and mother playing together with cup toys

Új programokat kínál ősztől a kismamáknak is a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ. A meglévő pici babasarkot fejlesztették, új játékok érkeztek, nagyobb lett a tér, és most először rendeznek babaruha börzét. Kothencz János alapítóval arról beszélgettünk, mit kínál a közösségi központ a kismamáknak. Tovább »

Mustot készítettek és táncolni tanultak a gyerekek az ÁGOTA közösségi házban + FOTÓK

2016. szeptember 30., péntek · 2 hozzászólás

szureti_mulatsag017kfBorszűrő Szent Mihály-napi családi szüreti mulatságot tartottak pénteken az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ Csongor téri épületében. A gyerekek kipróbálhatták a mustkészítést, elleshették a magyar néptánc alaplépéseit, a legkisebbek pedig mókás kifestőkkel és papírhajtogatással hangolódhattak az őszre.
Tovább »

Egészségnap és Szegedi Retro Filmklub: újraindult az élet a Csongor téren

2016. szeptember 16., péntek · Hozzászólok

agota_kozossegi_haz68_gs

Hova vigyük a gyereket? Milyen játékos programokat szervezzünk neki? Hogyan kerítsünk például felkészítő tanárt? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket feltenni sem érdemes, ha egy családnak pont ezekre már egyáltalán nem jut pénze. Pedig dehogynem, érdemes! Az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ csaknem egy éve épp azért jött létre, hogy ingyenes programjaival mindenkinek örömteli segítséget nyújtson. Most megújult őszi kínálattal várják a tarjánvárosiakat és a szegedieket.
Tovább »

Konduktív fejlesztés az Ágotánál – szakmai konzultáció a családból kiemelt gyermekekért + FOTÓK

2015. november 17., kedd · Hozzászólok

konzultacios_nap08kf

Újszerű programot indított a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, intézményeikben konduktív pedagógiai módszerekkel fejlesztik a családból kiemelt gyermekeket, illetve a nevelőszülőket is megtanítják ezekre. A gyermekvédelem területén dolgozó szakembereknek meghirdetett konzultációs napon kiderült az is, miként ismerhetőek fel az idegrendszersérült gyermekek, és milyen fejlesztő programokkal lehet őket kortársaikhoz felzárkóztatni. Tovább »

A közösségi ház egy új otthon – Soltész Miklós adta át az ÁGOTA Közösségi és Kulturális Központját + FOTÓK

2015. október 8., csütörtök · 8 hozzászólás

agota_kozossegi_haz54_gsHúsz éve dédelgetett álom vált valóra azzal, hogy csütörtökön megnyithatta kapuit az ÁGOTA Alapítvány saját közösségi és kulturális centruma Szegeden. A Csongor téri komplexum egy olyan hely, ahol az alapítvány otthonra talált, ahol bárki megérezheti a valahová való tartozás érzését, ahol nem kell félni a magánytól. Az időseknek szabadidős elfoglaltságot, a gyerekeknek korrepetálási lehetőséget, a családoknak pedig segítséget kínál a felújított épület.
Tovább »