Lázár János a Kormányinfón: a munkából élők költségvetése lesz a 2018-as (FRISSÍTVE)

2017. április 20., csütörtök · 9 hozzászólás

Kovács Zoltán; Lázár János

A munkából élők költségvetésének nevezte Lázár János miniszter a 2018-as büdzsét, amelynek tervezetét csütörtökön küldték meg a Költségvetési Tanácsnak, az előterjesztés várhatóan jövő héten kerül az Országgyűlés elé, és június 15-ig dönt is róla a Ház. Tovább »

Internetadó: vége a “horrorisztikus” tüntetésnek, november 17-én folytatják (FRISSÜL) + FOTÓK

2014. október 31., péntek · 83 hozzászólás

tumtetes_okt_31_46_gs

A keddinél kisebb létszámban, néhány százan érkeztek az internetadó elleni tüntetésre Szegeden, ami Orbán reggeli bejelentését követően immár a miniszterelnök lemondását, illetve az adócsomag újragondolását követelte. A tömegben a szomszédos Halloween-partiból érkező zombik, vámpírok és egyéb horrorisztikus maskarákat öltő fiatalok is feltűntek. Tovább »

Orbán Viktor: Az internetadót így nem lehet bevezetni – nemzeti konzultáció januártól!

2014. október 31., péntek · 56 hozzászólás

Orbán Viktor

Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Tovább »

Pénteken Szegeden ismét a netadó ellen tüntetnek – politikusok is mozgósítanak

2014. október 30., csütörtök · 50 hozzászólás

netado45_gs

Politikusok is mozgósítanak a Széchenyi térre péntekre meghirdetett internetadó elleni tüntetésre, a DK és a Jobbik, valamint az MSZP is. Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő szerint a szolgáltatók a lakosokra hárítanák a pluszterheket, míg elemzők a kisebb cégek csődjét vetítik előre.
Tovább »

NGM: minden idők leggyakorlatiasabb adótörvénye a 2014-es

2014. január 5., vasárnap · Hozzászólok

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint minden idők leggyakorlatiasabb adótörvényét fogadta el a Parlament 2014-re, az adózók valóságban felmerülő problémáit a kormány meghallgatta, és a törvénycsomagban amit csak lehetett, orvosolt is – áll a tárcának az idei legfontosabb adóváltozásokat összesítő közleményében.
Tovább »

Megjelentek az adótörvények módosításai

2011. szeptember 30., péntek · Hozzászólok

A gázolaj jövedéki adója november 1-től 13 forinttal emelkedik, és lényegesen magasabb lesz az adója ettől az időponttól a nem gyümölcs alapú párlatoknak is – a parlament által hétfőn elfogadott adótörvény-módosítások a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg.
Tovább »

Konzultációsorozat az egyszerűbb államért

2011. június 25., szombat · Hozzászólok

Egyszerűbb szabályok, szigorúbb ellenőrzések – ehhez hasonló javaslatok születtek a csütörtöki napon több témakörben is a műhelyviták, valamint a pénteki, június 24-i regionális konferencia keretében, melyet „Az adminisztrációs terhek csökkentése – a versenyképesség növelése és a felzárkózás érdekében” címmel rendeztek meg a megyei kereskedelmi és iparkamara székházában. A Nemzetgazdasági Minisztérium által az egyszerűbb állam megteremtése és a bürokratikus terhek csökkentése érdekében indított konzultációsorozat szegedi állomásán is számos javaslat született az adminisztrációs terhek egyszerűsítésére.
Tovább »

Parlament: jövőre 16%-os, egykulcsos jövedelemadó

2010. november 16., kedd · Hozzászólok

A magánszemélyek valamennyi jövedelmük után 16 százalékos kulccsal adóznak – derül ki az Országgyűlés által kedden elfogadott jövő évi adó- és járuléktörvényekből. Az adójóváírás megmarad, mértéke 2011-től csökken.
Tovább »

A Fidesz szerint van válasz a pénzügyi válságra

2008. október 10., péntek · Hozzászólok

Fotó: Gémes Sándor

A konvergenciaprogram hiteltelenné vált, a beterjesztett adó- és költségvetési törvény pedig nem oldhatja meg a világméretűvé váló pénzügyi válság hazai következményeit – hangzott el azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyet Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója és Gyimesi László, a párt szegedi elnöke tartottak. A frakcióigazgató a szegedi Fidesz taggyűlésének díszvendégeként érkezett a megyeszékhelyre. Tovább »