Áder az 1867-es kiegyezést ajánlotta a politikusok figyelmébe

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

aderjanos_eskutetel_0508

Drámai mértékűnek nevezte a politikai közbeszéd állapotának romlását Áder János köztársasági elnök, ezért az 1867-es kiegyezést ajánlotta követendő történelmi példaként az újraválasztását követő ünnepélyes eskütétele alkalmából elmondott beszédében hétfőn az Országgyűlésben. Tovább »

Áder János: az elismerés a tudomány értékeit állítja a közösség elé

2017. április 23., vasárnap · Hozzászólok

A Bolyai-díj alkalmas arra, hogy a tudomány értékeit állítsa a közösség elé; a díj, névadójának szellemi örökségét hirdetve azt üzeni, hogy nincs fejlődés kíváncsiság, örökös kérdezés nélkül – mondta Áder János köztársasági elnök vasárnap a Bolyai-díj ünnepélyes átadóján a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében. Tovább »

Áder János: a nyugat-balkáni migránsútvonalat zárva kell tartani

2017. április 12., szerda · Hozzászólok

A nyugat-balkáni migránsútvonalat zárva kell tartani, és az Európai Unió külső határait meg kell védeni – értett egyet Áder János magyar és Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő szerdai közös zágrábi sajtótájékoztatójukon. A magyar államfő horvát kollégája meghívására kezdett kétnapos hivatalos látogatást a horvát fővárosban. Tovább »

Az államfői hivatal előtt tüntettek a felsőoktatási törvény kihirdetése után

2017. április 11., kedd · 16 hozzászólás

Áder János

A Köztársasági Elnöki Hivatal előtt tüntettek hétfő késő este, miután Áder János államfő aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, és az megjelent a Magyar Közlönyben. Tovább »

A CEU a törvénymódosítás alkotmányos felülvizsgálatát kéri Áder Jánostól

2017. április 4., kedd · 3 hozzászólás

Áder János; Ignatieff, Michael; Enyedi Zsolt

A Central European University (CEU) a kedden elfogadott felsőoktatási törvénymódosítás alkotmányos felülvizsgálatára kéri Áder János köztársasági elnököt – közölte a CEU vezetője, akit az intézmény budapesti sajtótájékoztatóján online kapcsoltak Washingtonból. Tovább »

Áder János: az Európai Uniónak a nemzetállamok közösségének kell maradnia

2017. március 24., péntek · Hozzászólok

DUDA, Andrzej; Áder János

Magyarország és Lengyelország azon az állásponton van, hogy az Európai Uniónak (EU) a nemzetállamok közösségének kell maradnia – mondta Áder János köztársasági elnök pénteken Piotrków Trybunalskiban, a lengyel-magyar barátság napja alkalmából tartott államfői találkozó utáni sajtóértekezleten. Tovább »

Áder: a klímaváltozást leginkább a víznél érzékeljük

2017. március 21., kedd · 2 hozzászólás

Áder János; Molnár Oszkár; Orosz Atanáz

A klímaváltozás mintegy 80 százalékát a víz által érzékeljük – hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök az edelényi Szent János görögkatolikus szakgimnáziumban kedden, ahol a klímaváltozásról, a környezeti fenntarthatóság kihívásairól és annak társadalmi, gazdasági összefüggéseiről tartott előadást. Tovább »

Következő oldal »