Balhé

Miután apját nyakon szúrta, rátámadt a rendőrökre is - medencecsonton lőtték

Miután apját nyakon szúrta, rátámadt a rendőrökre is - medencecsonton lőtték

2023. június 13., kedd
Miután apját nyakon szúrta, rátámadt a rendőrökre is - medencecsonton lőtték

Késsel sebesítette meg édesapját egy férfi Orosházán. A rendőrök többszöri felszólítására, és két figyelmeztető lövés után sem tette le a kést, ezért az intézkedő rendőrök egyike rálőtt - közölte a rendőrség.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába hétfőn 16 óra 6 perckor jelentette be egy nő, hogy otthonukban, egy orosházi tanyán a fia nyakon szúrta az édesapját. A 20 éves férfit kizárták az épületből. A segélyhívásra érkező rendőrök a tanya közelében találkoztak vele. Nem volt hajlandó igazolni magát, többszöri felszólításra sem tette le a kést. Az egyik rendőr kétszer a levegőbe lőtt. A férfi a figyelmeztető lövések után sem tette le a kést, a rendőrök irányába indult, ezért egy másik rendőr rálőtt. A férfit a medencéjénél érte a lövés, a mentők rendőri kísérettel kórházba szállították. Az apát is kórházba vitték.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, a lőfegyverhasználat jogszerű, szakszerű és arányos volt.

A történtek ügyében hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.