Baleset

Már sosem épül fel a zebránál elgázolt gyalogos

Már sosem épül fel a zebránál elgázolt gyalogos

2022. január 18., kedd
Már sosem épül fel a zebránál elgázolt gyalogos

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki 2019 tavaszán az egyik forgalma sugárúton elgázolt egy zebrán áthaladó gyalogost.

A vádirat szerint 2019. április 11-én kora reggel Szeged egyik forgalmas sugárútjánál a vádlott nem vette észre az arra lelépő, majd azon áthaladó sértettet, akit a gépkocsi elejével elütött. A sértett az ütközés következtében a motorháztetőnek csapódott, majd onnan a belső forgalmi sávba zuhant.

A gyalogos a baleset következtében többszörös törésekkel járó sérüléseket szenvedett, melyek maradandó fogyatékosságot eredményezve gyógyultak csak.

A balesetért a férfit terheli a felelősség, mert a gyalogos átkelőhelyet nem a fokozott óvatossággal közelítette meg és ebből adódóan nem adott elsőbbséget az áthaladó sértettnek.

A vádlottal szemben a járási ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.