Szórakozás

Szerény körülmények között él Mórahalom gladiátora

Szerény körülmények között él Mórahalom gladiátora

2018. január 10., szerda
Szerény körülmények között él Mórahalom gladiátora

A lovai mellett lakik egy kis házban Pintér Tibor a fővárosban, a Kincsem Parknál. A mórahalmi Patkó Lovas Színház műsoradóját 2018-ban is számos produkcióban láthatják a helyiek.

– Sokan gondolják úgy, hogy Pintér Tibor biztosan egy luxusházban él. Ki kell őket ábrándítanom, ugyanis a lovaim közvetlen szomszédságában lakom, sőt, az egyik lovam a közvetlen szomszédom – emelte ki a

life.hu

által készített videóban a színész. Pintér Tibor napi 4-5 órát tölt lovai között és lóháton. Lapunknak korábban elmondta, veszprémi fiúként arról álmodott, hogy egy nap színész lesz.

Az álomból valóság lett, minden apró sikerért keményen meg kellet dolgoznia. A Nemzeti Lovas Színházat nyolc éve alapította meg.

– A ló és a művészet egyáltalán nem áll távol egymástól. Nekem úgy látszik, az volt küldetésem Magyarországon, hogy ezt a kettőt formába öntsem – mondta el a színházigazgató, aki Csongrád megyében is gyakran megfordul, Mórahalmon már kétszer is tartott lovas tábort, emellett a Patkó Lovas Színház rendszeres műsoradója.

A lovas színészeket vérbeli 21. századi gladiátornak tartja, a színészet flexibilis, bohém lelkületet, a lovas mivolt pedig egy fegyelmezett sportembert kíván. Szerinte, a kettő vegyítése és a lovas színház, mint műfaj életre hívása egy olyan magyar specialitás, amelyre valamennyien büszkék lehetünk. Mint elmondta, nagy álma produkcióit bemutatni egyszer a tengeren túlon is.

Pintér Tibor Mórahalomra egyedülálló produkciókkal érkezik.

Többek között bemutatják a Tróját, az azonos című hollywoodi szuperprodukció mintájára. Látható lesz Rózsa Sándor, az alföldi betyár és a Honfoglalás is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.